• Informacje na temat:

    karkówka w cebuli z pieczarkami

Przepisy na temat: karkówka w cebuli z pieczarkami
  • Karkówka na trzy sposoby

    ...drobno nożem. Do posiekanego mięsa dodaj połowę cebuli i kawałeczki papryki. Dołóż majonez oraz jajka. Masę przypraw na pikantnie solą,pieprzem oraz słodką i ostrą papryką. Dobrze wyrób. Z masy uformuj 12 małych kotlecików. Na patelni rozgrzej olej. Zrumień na nim steki z obu stron. Zdejmij, trzymaj w cieple.  2. Na tej samej patelni rozgrzej masło. Zeszklij na nim resztę cebuli. Wrzuć pieczarki...

  • Danie, które robię od lat i które uwielbiają moi goście. Wspaniale smakuje podane zarówno na ciepło, jak i na zimno.

  • Ziemniaki z pieczarkami

    Pomysł na kolację.

  • Ta karkówka wzbudzi zachwyt zarówno dzieci jak i dorosłych. A co najważniejsze przy jej przygotowaniu nie napracujecie się.

  • Gulasz z karkówki na plackach ziemniaczanych

    To sycące i niedrogie danie, które smakuje wszystkim!

  • Również w ten sposób możemy przygotować schab.

  • .... 3. W naczyniu żaroodpornym ułóż połowę pieczarek. Przykryj mięsem. Na nim umieść cebulę wymieszaną z papryką. I przykryj pozostałymi pieczarkami. Śmietankę przypraw solą, pieprzem i majerankiem. Zalej(...) z pieczywem. Dobrym dodatkiem do takiej karkówki będzie sałatka z plasterków kiszonych ogórków, wymieszanych z plasterkami pomidorów i cebuli. A wszystko przyprawione na ostro pieprzem i ostrą papryką...

  • Karkówka pieczona w całości, marynowana w miodzie z keczupem i przyprawami i pieczona w cebuli. Doskonała wędlina na kanapki lub pieczeń obiadowa.

  • Multicooker: Karkówka w sosie własnym duszona z warzywami

    Czas przygotowania: 10 minut. Czas w Multicookerze: 55 minut. Program: fry, stew. Porcji: 4.

  • Przepis na bardzo kruchą karkówkę. świetna na obiad lub nawet na przyjęcia.

Artykuły na temat: karkówka w cebuli z pieczarkami
  • Karkówka na ostro

    Prosty przepis, smaczne danie.

  • Prezentujemy kolejny odcinek naszego serialu kulinarnego. Tym razem Beata Śniechowska - zwyciężczyni 2. edycji programu Masterchef - przygotowała dla was wyjątkową karkówkę. Oto jej przepis! Soczysta karkówka na INTERIA.TV. Składniki: 1-1,5 kg karkówki w całości 5 cm kawałek świeżego imbiru ½ pomarańczy (uprzednio sparzonej) 1 czerwona cebula Ok. 150 ml sosu sojowego jasnego 2 łyżki dobrej jakości ketchupu 1 papryczka chili 3 ząbki czosnku 2 łyżki miodu lub cukru trzcinowego 1 łyżeczka...

  • Sezon na grillowanie

    Przypieczona fest karkówka, kiełbasa, kaszanka… Mniam mniam! Letni grill na biwaku czy na działce to jedna z największych przyjemności. Ale coraz częściej pojawiają się wątpliwości, czy aby na pewno to dla nas takie dobre.

  • Ta ciepła i chrupiąca przekąska bez wątpienia wprawi cię w dobry nastrój. Wystarczy kilka pieczarek, gałązka rozmarynu i dobrej jakości chleb. Proste? Do dzieła! Składniki:- opakowanie małych pieczarek lub dwie solidne garście*- 2 gałązki świeżego rozmarynu- łyżka/dwie masła klarowanego- 2 ząbki czosnku- 1/4 łyżeczki soli wędzonej- świeżo mielony pieprz- sól różowa do smaku- łyżka sosu sojowego tamari - wiejski chleb na zakwasie 2-3 kromki- jogurt roślinny naturalny- bazylia grecka lub mięta...

  • Warzywa na ruszt!

    Sezon na grilla w pełni. Jeśli znudziły ci się już pieczone kiełbaski, karkówka czy boczek, dodaj do nich warzywa i owoce. Dzięki nim przekąski z rusztu zyskają nowy smak.

  • Tak wysokich cen cebuli nie widzieliśmy od dziesięcioleci. Susza, która dotknęła Europę, sprawiła, iż zapłacimy za nią niemal dwa razy więcej niż w ubiegłym roku. Fot. Cezary Pecold / FORUM W ubiegłym roku Polaków straszyły ceny masła. Już niedługo podobny los może podzielić cebula. Chociaż trudno w to uwierzyć, może ona stać się trudnodostępnym rarytasem. Jeszcze do niedawna była jednym z najtańszych warzyw, które dodawaliśmy niemal do każdej potrawy. Niestety, w ostatnim czasie ceny cebuli...

  • Grillowanie. Jak nie obciążać wątroby?

    Grilluj chude mięsa i warzywa Zamiast tradycyjnej karkówki, kaszanki, kiełbasy, wybierz drób bez skórki, ryby słodkowodne. Unikaj mięs peklowanych, konserwowanych saletrą (azotyn sodu E250). Rób mięsno-warzywne szaszłyki. Mają dwa razy mniej kalorii niż tradycyjne mięsne.  Do grillowania idealne są plastry cukinii, bakłażana, papryka, pieczarki, pomidorki cherry czy krążki cebuli. Mięso zawsze...

  • Badania wskazują, że wieprzowina jest tym rodzajem mięsa, po które Polacy sięgają najczęściej. Jednym z popularniejszych kawałków jest oczywiście karkówka, z której możemy przygotować naprawdę wyjątkowe dania. Fot. 123RF/Picsel Weekendowy grill bez karkówki? Wielu z nas nie wyobraża sobie takiego scenariusza. Chociaż przylgnęła do niej łatka niezbyt zdrowego produktu, warto pamiętać, że jedzona od czasu do czasu w rozsądnich ilościach nie powinna nam zaszkodzić. Zwłaszcza, jeśli weźmiemy pod...

  • Sposoby na udane grillowanie

    Jakość Wybieraj świeże, chude mięsa (drób bez skóry, ryby), unikaj tłustych (karkówki, kaszanki, kiełbasy). Choć tłuszcz się wytapia, ale spada na węgle, spala się i emituje szkodliwe substancje. A Ty je potem wdychasz i spożywasz, bo osiadają na potrawie. Przed grillowaniem natrzyj mięso oliwą, olejem z pestek winogron lub rzepakowym. Ogranicz sól na rzecz przypraw: czosnku, cebuli, tymianku...

  • Niektórzy kojarzą cebulę głównie ze łzami i z niezbyt przyjemnym oddechem. Inni natomiast traktują ją, jako panaceum na wiele dolegliwości. Czy wiedzieliście, że cenne substancje znajdziemy nawet w łupinkach tego warzywa? Fot. 123RF/Picsel Nasze babcie uznawały cebulę za magiczne remedium na wszelkiego rodzaju dolegliwości. Przepis na domowy syrop  znał i stosował niemal każdy. Nie była to nowa tradycja, gdyż warzywo to było wykorzystywane przez medyków już w starożytności. Co ciekawe,...