• Informacje na temat:

    karkówka smażona w całości

Przepisy na temat: karkówka smażona w całości
  • Lekkostrawne grillowanie

    ...najlepiej przyrządzić na dzień przed pieczeniem. Posmarować nią mięso (w całości lub porcjach) i odstawić do lodówki. W celu wzmocnienia zapachu można mięso obłożyć plastrami cebuli. Mięso w marynacie...

  • Najlepsze kanapki na gorąco

    Pajdy obłożone kurkami Sposób przygotowania: 1. Kurki dokładnie oczyść. Wrzuć na posolony wrzątek. Kiedy woda ponownie zawrze, odcedź je, dobrze osącz i przestudź. Potem większe grzybki pokrój na  kawałki, małe pozostaw w całości. Szalotkę obierz, posiekaj. Masło rozgrzej. Zeszklij na nim szalotkę. Dołóż kurki i smaż je ok. 10 minut, aż będą miękkie. 2. Plasterki boczku przekrój wzdłuż...

Artykuły na temat: karkówka smażona w całości
  • Kuchnia hiszpańska

    ..., 5-7 min. Następnie dodaj ryż, smaż mieszając około 3 minut. Wlej wino z szafranem, a kiedy ryż wchłonie wino, wlej gorący bu-lion (ryż powinien być w całości zakryty). Gotuj na średnim ogniu bez...

  • Prezentujemy kolejny odcinek naszego serialu kulinarnego. Tym razem Beata Śniechowska - zwyciężczyni 2. edycji programu Masterchef - przygotowała dla was wyjątkową karkówkę. Oto jej przepis! Soczysta karkówka na INTERIA.TV. Składniki: 1-1,5 kg karkówki w całości 5 cm kawałek świeżego imbiru ½ pomarańczy (uprzednio sparzonej) 1 czerwona cebula Ok. 150 ml sosu sojowego jasnego 2 łyżki dobrej jakości ketchupu 1 papryczka chili 3 ząbki czosnku 2 łyżki miodu lub cukru trzcinowego 1 łyżeczka...

  • Grillowa uczta

    Wyśmienite hamburgery Składniki na 5-6 sztuk: 50 dag mielonego mięsa wołowego, np. łopatka, karkówka, antrykot, 1 mała cebula, 1 jajko, 2 ząbki czosnku, 2 łyżki ketchupu, 2 łyżki musztardy, olej(...) pieprzem. Do miski wlej sok z cytryny, dodaj olej oraz przeciśnięty przez praskę czosnek, wymieszaj. Włóż mięso, dokładnie wymieszaj, aby było w całości pokryte marynatą. Odstaw do lodówki na ok. 30 min...

  • Badania wskazują, że wieprzowina jest tym rodzajem mięsa, po które Polacy sięgają najczęściej. Jednym z popularniejszych kawałków jest oczywiście karkówka, z której możemy przygotować naprawdę wyjątkowe dania. Fot. 123RF/Picsel Weekendowy grill bez karkówki? Wielu z nas nie wyobraża sobie takiego scenariusza. Chociaż przylgnęła do niej łatka niezbyt zdrowego produktu, warto pamiętać, że jedzona od czasu do czasu w rozsądnich ilościach nie powinna nam zaszkodzić. Zwłaszcza, jeśli weźmiemy pod...

  • Kulinarna podróż do Chorwacji

    ...drugiego,faszerowane liście. Zalej je wodą lub bulionem, tak aby w całości były przykryte. Gotuj na małym ogniu 30-40 minut. Podawaj na ciepło lub zimno. Rada: Zamiast liści winogron możesz użyć liści kapusty ukwaszonej w całości. Zagórska zupa ziemniaczana Składniki na 5-6 porcji: 70 dag ziemniaków, 1 duża marchewka, 1 mała pietruszka, 2 średnie cebule, 10 dag wędzonego boczku, 2 ząbki czosnku...

  • Smażone potrawy kuszą smakiem i aromatem, ale nie da się ukryć, że smażenie to jedna z najtrudniejszych metod przygotowywania dań. Dlaczego? Ponieważ w wyniku oddziaływania temperatury dochodzącej do 200°C z niektórych produktów mogą wydzielać się toksyczne substancje. Jak tego uniknąć? Jeśli nie potrafimy odmówić sobie smażonych rarytasów, warto poznać kilka sprawdzonych trików, dzięki którym nasze dania zachowają smak i nie będą nam szkodzić. Patelnia to podstawa Dobry sprzęt nie tylko...

  • Pyszne mięso na słodko

    ...: 1 i 1/2 kg kaczki (na 4 porcje), 1/2 - 3/4 kg kwaśnych jabłek, 3 łyżki żurawiny do mięs, przyprawa w kostkach "Smażona cebula Knorr", kilka ostrych papryczek, 3 łyżki oleju, łyżka majeranku, mielony(...) w całości, pozostałe obierz ze skórki. Owoce przekrój na pół, następnie pokrój na ćwiartki, usuń gniazda nasienne. Jabłka skrop sokiem z cytryny i posyp majerankiem. Kaczkę wypełnij przygotowanymi...

  • Uwielbiasz smażone dania, ale martwisz się, że są zbyt tłuste i niezdrowe? Nie musisz z nich rezygnować, tylko przygotowuj je tak, by nie traciły cennych wartości odżywczych. Doświadczeni kucharze namawiają wszystkich entuzjastów gotowania, by podczas codziennego przygotowywania posiłków korzystali z kilku sprawdzonych trików, dzięki którym ograniczysz wytwarzanie się szkodliwych dla ludzkiego organizmu związków chemicznych oraz sprawisz, że gotowane przez ciebie potrawy zachowają maksimum...

  • Fantazyjne pierogi

    .... Dopraw solą, pieprzem, papryką i majerankiem. 2. Przygotuj ciasto na pierogi. Mąkę przesiej do miski. Wymieszaj z proszkiem do pieczenia. Do całości wbij jajka, następnie dodaj margarynę i 2 łyżki...

  • Uwielbiasz smażone dania, ale martwisz się, że są zbyt tłuste i niezdrowe? Nie musisz z nich rezygnować, tylko przygotowuj je tak, by nie traciły cennych wartości odżywczych. Fot. 123RF/Picsel Doświadczeni kucharze namawiają wszystkich entuzjastów gotowania, by podczas codziennego przygotowywania posiłków korzystali z kilku sprawdzonych trików, dzięki którym ograniczysz wytwarzanie się szkodliwych dla ludzkiego organizmu związków chemicznych oraz sprawisz, że gotowane przez ciebie potrawy...