• Informacje na temat:

    karkówka plastry z serem

Przepisy na temat: karkówka plastry z serem
  • Pikantna karkówka

    Składniki na 3-4 porcje: Kotlety: 4 plastry karkówki 2 łyżki pikantnego keczupu 1 jajko 4 łyżki bułki tartej 1 łyżeczka mielonej ostrej papryki 1/2 łyżeczki wędzonej papryki sól olej Sos: 4 duże dojrzałe pomidory 1 cebula 2 ząbki czosnku po 2 łyżki octu balsamicznego i oleju po 1/2 łyżeczki suszonego tymianku, oregano i rozmarynu Dodatkowo...

  • Grillowana tortilla z serem

    Sezon grillowy w pełni! Podczas weekendów i coraz cieplejszych wieczorów imprezy przy grillu cieszą się ogromną popularnością. Wszystko to za sprawą wyjątkowego smaku dań z rusztu. W tym sezonie warto spróbować oryginalnych przepisów, bo grill to już nie tylko tradycyjne szaszłyki i karkówka.

  • Dbasz o linię i kochasz grilla?

    Sezon grillowy w pełni, ale przecież nie dla ciebie karkówka, kiełbaski... To prawda, ale my proponujemy pyszne dania, które pozwolą ci dbać o figurę!

  • Grill idealny – jak zaskoczyć gości?

    ...bardziej wyszukanego. Chudą wieprzowinę pokrój w plastry i zamarynuj w musztardowo-orzechowym sosie. Następnie w plastrach mięsa ukryj aromatyczny ser pleśniowy wraz z odrobiną cebuli. Zawinięte zraziki(...) sprawdzą się w roli deseru. Na grill możesz również wrzucić kukurydzę, domowej roboty bułeczki, faszerowane pieczarki oraz pokrojonego w plastry oscypka. Do pieczywa przygotuj własnej roboty masło...

  • Przygotuj barbecue w amerykańskim stylu!

    Polacy to prawdziwi mistrzowie grillowania. Ale chociaż karkówka i kiełbaski upieczone na ruszcie są pyszne, to czasami mamy ochotę na coś innego. Zamieńmy się więc w mieszkańców USA i zorganizujmy prawdziwe barbecue w amerykańskim stylu!

  • Co na grilla?

    Do przygotowania szaszłyków z mirabelkami potrzebujemy: 3 kozich serów, 150 g bresaoli (długo dojrzewająca suszona wędlina z mięsa wołowego wysokiej jakości), 250 g śliwek mirabelek, 2 cebul, pieprzu i soli, 4 zielonych papryk, oliwy z oliwek. Kroimy ser kozi na ćwiartki i zawijamy każdą kostkę w połówkę plastra bresaoli. Kroimy cebule na ćwiartki, a paprykę na plastry. Nabijamy na patyczki do...

  • Rolowana pieczeń rzymska

    Mięso można przyrządzić na różne sposoby. W dzisiejszym przepisie proponujemy pieczeń rzymską.

  • Potrawy na cały tydzień

    ...z majonezem, mąką, startym serem, solą i pierzem. Na podpieczony spód wylej sos i na nim układaj brukselkę z cebulą, pokrojone plastry łososia, koper. Zapiekaj 30 minut w temp. 180°C.   Grillowane...

  • Obiad pachnący owocami

    ...z patelni, przykryj, trzymaj w cieple.  2. Jabłka umyj i pokrój w różny sposób: w plastry, na ćwiartki, cząstki i połówki.  3. Ponownie rozgrzej patelnię z resztą oliwy, wrzuć jabłka i smaż je(...), potem dodaj porzeczki i wino. Duś, mieszając, aż sos zgęstnieje (10 minut), dodaj miód. Podgrzej, zdejmij z ognia. 4 Gorące piersi kaczki pokrój w plastry. Podawaj z sosem owocowym. Gruszki...

  • Świąteczne pieczenie z nadzieniem

    .... Piecz ok. 90 minut w 180°C. Boczek wyjmij z piekarnika, pokrój w plastry, gdy lekko ostygną.  Minipieczenie w szynce 1. Mięso opłucz, osusz, rozbij. Natrzyj solą i pieprzem. Pomidory...

Artykuły na temat: karkówka plastry z serem
  • Nie tylko mięso. Pyszne dodatki do dań z grilla

    ...i wegetariańskiej są oczywiście warzywa. Które z nich najlepiej nadają się do położenia na ruszcie? Może to być choćby bakłażan pokrojony w cienkie plastry czy młoda cukinia przekrojona na pół. Doskonale...

  • Prezentujemy kolejny odcinek naszego serialu kulinarnego. Tym razem Beata Śniechowska - zwyciężczyni 2. edycji programu Masterchef - przygotowała dla was wyjątkową karkówkę. Oto jej przepis! Soczysta karkówka na INTERIA.TV. Składniki: 1-1,5 kg karkówki w całości 5 cm kawałek świeżego imbiru ½ pomarańczy (uprzednio sparzonej) 1 czerwona cebula Ok. 150 ml sosu sojowego jasnego 2 łyżki dobrej jakości ketchupu 1 papryczka chili 3 ząbki czosnku 2 łyżki miodu lub cukru trzcinowego 1 łyżeczka...

  • Nadziewana pierś indyka

    ...w drobną kostkę i zeszklij na oliwie. Następnie przełóż do miski i połącz z mielonym mięsem, odciśniętą bułką, jajkiem, pokruszonym serem, orzechami oraz natką. Masę dopraw do smaku i wyrób. Napełnij(...) pierś pokrój w plastry i ozdób żurawiną.

  • Badania wskazują, że wieprzowina jest tym rodzajem mięsa, po które Polacy sięgają najczęściej. Jednym z popularniejszych kawałków jest oczywiście karkówka, z której możemy przygotować naprawdę wyjątkowe dania. Fot. 123RF/Picsel Weekendowy grill bez karkówki? Wielu z nas nie wyobraża sobie takiego scenariusza. Chociaż przylgnęła do niej łatka niezbyt zdrowego produktu, warto pamiętać, że jedzona od czasu do czasu w rozsądnich ilościach nie powinna nam zaszkodzić. Zwłaszcza, jeśli weźmiemy pod...

  • Goście, goście!

    ...ziarnami czarnuszki. Gdy rostbef ostygnie, pokrój go w plastry, podawaj z musem i pieczywem. Krem z marchwi (dla 5 osób) Czas przygotowania: ok. 45 minut Poziom trudności: 1 Składniki: 500(...). W rondelku rozgrzej pozostałe masło, polej nim ryż i wymieszaj go z natką pietruszki. Pstrągi podawaj z ryżem, gorącym kalafiorem i ćwiartkami cytryny. Pęczak z burakami i serem Emilgrana  (dla...

  • Chrzan to nieodłączny dodatek tradycyjnych dań wielkanocnych, mięs, domowych wędlin czy sałatek. Jego prawdziwą moc warto odkryć również w bardzo oryginalnej odsłonie. Fot. materiały prasowe Zupa chrzanowa z kremowym serkiem śmietankowym Hochland to wyjątkowa, świąteczna inspiracja - idealna, by skorzystać z niej już w te Święta!Aksamitna kremowa zupa chrzanowa z jajkami i chrupiącymi grzankami to znakomita alternatywna dla tradycyjnego żurku lub propozycja pierwszego dania podczas...

  • Placki

    ...i octem oraz solą i pieprzem. Cukinię odcisnąć, wymieszać z jajkiem, bułką tartą, miętą i żółtym serem. Doprawić solą i pieprzem. Formować placki, smażyć. Podawać na liściach sałaty, z pomidora-mi(...). Mięso pokroić w grubą kostkę, posolić, obtoczyć w mące. Cebulę, czosnek i papryczkę posiekać, ogórki pokroić w plastry. Mięso i cebulę usmażyć. Dodać czosnek, chwilę posmażyć, zalać wodą, dodać ziele...

  • Gwarantujemy, że ten przepis zagości u was na stałe. Składniki na ciasto4 g drożdżyok. 120-150 g mleka w zależności od chłonności mąki 300 g mąki typu 5002 szt. żółtek6 g drobnej soli morskiejświeży lubczykpieprz w ziarnach gałka muszkatołowa w całości60 g miękkiego masła30 g tłuszczu gęsiego (smalec bez skwarek) smalec gęsi do smarowania formybułka tarta do wysypania formy Drożdże moczyć przez 10 minut w 50 g mleka.Przesiać mąkę i dodać żółtka oraz mleko z drożdżami.Pozostałe mleko dodawać...

  • Wino w kuchni: Do jakich dań je dodawać

    ...wina do potraw mięsnych. Krwisty stek idealnie komponuje się z lampką karminowego wina, podobnie jak plaster polędwicy czy wysmażona karkówka. Czerwone wino idealne podkreśli smak cięższych mięs...

  • Ser żółty cieszy się w Polsce ogromną popularnością. Na stole pojawia się najczęściej w porze-śniadania, w towarzystwie świeżych warzyw i chrupiącego pieczywa. Jednak ser to nie tylko śniadaniowa przekąska. Fot.123RF/Picsel Ten żółty przysmak doskonale komponuje się z mięsem, makaronem, pysznie smakuje także w zu-pie. Poznaj kilka oryginalnych sposobów na podanie żółtego sera. Kotlety po czesku Ser żółty, nawet lekko przesuszony, można podać jako pyszną przekąskę na ciepło. Mowa tu o...