• Informacje na temat:

    karkowka plastry z miodem i musztardą

Przepisy na temat: karkowka plastry z miodem i musztardą
  • Pyszny niedzielny obiad dla całej rodziny

    ...nitką, formując owalną pieczeń. Główkę czosnku obierz, pokrój na 3-4 plastry. W brytfance rozgrzej olej. Szybko obsmaż na nim mięso ze wszystkich stron. Obłóż je pokrojonym czosnkiem. Podlej winem...

  • Świąteczne pieczenie z nadzieniem

    ...2 łyżki oleju.  3. Boczek posmaruj musztardą, rozłóż farsz pieczarkowy i zwiń w roladę. Obwiąż ją sznurkiem i obsmaż na oleju. Posmaruj pieprzem z majerankiem. Owiń folią aluminiową. Włóż do keksówki. Piecz ok. 90 minut w 180°C. Boczek wyjmij z piekarnika, pokrój w plastry, gdy lekko ostygną.  Minipieczenie w szynce 1. Mięso opłucz, osusz, rozbij. Natrzyj solą i pieprzem. Pomidory...

  • Mięsa i marynaty do mięs

    ...majerankiem doprawić solą i pieprzem, dodać olej i pokrojoną cebulę. Na marynatę do karkówki: rozmaryn umyć, listki oberwać. Piwo wymieszać z musztardą i rozmarynem. Na marynatę do piersi z kaczki: umytą papryczkę chili przekroić na pół, wypestkować i pokroić w kostkę. Sos sojowy, miód, chili i imbir wymieszać i dobrze posolić. Mięso umyć i osuszyć. Piersi z kaczki przekroić wzdłuż na pół. Plastry...

  • Wielkanocne potrawy dwóch wersjach cenowych

    ...wodzie ok. 5 min, by żółtko nie do końca się ścięło. Kotlety oprósz solą i pieprzem. Skrop sokiem z cytryny, z jednej strony posmaruj musztardą i posyp natką. Obrane jajka ułóż na mięsie, zawiń. Usmaż(...) oprósz solą, pieprzem. Skrop sokiem z cytryny, z jednej strony posmaruj musztardą, posyp natką. Obrane jajka ułóż na mięsie, zawiń. Usmaż na oleju. Dolej bulion, zmniejsz ogień i duś przykryte 5-6 min...

Artykuły na temat: karkowka plastry z miodem i musztardą
  • ​Trio z mięsa

    ...karkówki:  Do miski wkładamy czosnek pokrojony w drobną kostkę, łyżeczkę musztardy, odrobinę oliwy z oliwek, wsypujemy po szczypcie ziół prowansalskich, tymianku i oregano. Karkówkę kroimy w plastry, doprawiamy solą, mielonym pieprzem i dokładnie nacieramy marynatą z obu stron. Marynata do cielęciny: Cielęcinę kroimy w plastry, posypujemy solą i mielonym pieprzem. Obtaczamy w oliwie z oliwek...

  • Pyszne z pieca

    ...sok. Sok pomarańczowy wymieszać z miodem i polać nim mięso. Brytfannę z mięsem wstawić do piekarnika rozgrzanego do 190°C. Piec około 90 minut. Podczas pieczenia podlewać wypieczonym sosem i, w razie(...) z brytfanny. Do wypieczonego sosu dodać masło, aby złagodzić smak. Pieczeń pokroić w plastry. Rozłożyć na talerze, polać sosem. Po-dawać z kuskusem. Udekorować liśćmi sałaty, tymiankiem i pomidorkami...

  • Wieprzowina w miodzie

    ...rozgrzej wcześniej do temperatury 220° C. 2. Gdy piekarnik będzie się nagrzewał, połącz wino z miodem. Przelej je następnie do rondla i podgrzewaj na wolnym ogniu tak długo, aż miód całkowicie się rozpuści. 3. Mięso przełóż do nasmarowanego tłuszczem żaroodpornego naczynia i polej mieszanką wina i miodu. Wstaw do rozgrzanego piekarnika i piecz 140 minut, co jakiś czas polewając miodem i winem...

  • Obiad pod chmurką

    ...szklanego naczynia, dodaj sól, pieprz, keczup, miód, olej, przyprawę do grilla, sos sojowy, musztardę oraz połowę świeżych ziół. Składniki wymieszaj. 2. Karkówkę umyj, osusz, pokrój na plastry i zanurz(...) w mundurkach, 4 pomidory, twarożek smakowy, folia aluminiowa, masło i czosnek do posmarowania folii 1. Mięso drobiowe umyj i osusz, odkrój żyłki oraz błonki, a następnie pokrój na plastry. Możesz bardzo...