• Informacje na temat:

    karkówka pieczona z kukurydzą

Przepisy na temat: karkówka pieczona z kukurydzą
  • Przygotuj barbecue w amerykańskim stylu!

    Polacy to prawdziwi mistrzowie grillowania. Ale chociaż karkówka i kiełbaski upieczone na ruszcie są pyszne, to czasami mamy ochotę na coś innego. Zamieńmy się więc w mieszkańców USA i zorganizujmy prawdziwe barbecue w amerykańskim stylu!

  • Wegetariańskie przekąski na grilla

    Polskie grillowanie kojarzy nam się głównie z mięsem – na ruszt najchętniej wrzucamy kiełbasę, karkówkę czy kaszankę. Stąd też grill u znajomych kończy się dla wielu wegetarian podjadaniem chleba. Jak urozmaicić zakres smakołyków serwowanych z grilla, tak by dogodzić także fanom diety bezmięsnej?

  • Lekkostrawne grillowanie

    W Polsce grillujemy dopiero od kilku lat. Zazwyczaj tanią kiełbasę i tłustą karkówkę. A wystarczy trochę wysiłku i danie z grilla staje się pełnowartościowym posiłkiem.

  • Grill? Dlaczego nie!

    .... Zwykle ląduje bezpośrednio na ruszcie, większość z nas lubi, by była dobrze przypieczona a na talerzu podana z musztardą. Czas skończyć z takim wizerunkiem polskiego grillowania, tym bardziej, że...

  • Wielkanocne potrawy dwóch wersjach cenowych

    .... Posyp solą i pieprzem. Kukurydzę osącz. Twarożek wymieszaj z jajkiem, tartą bułką, kukurydzą i rzeżuchą. Dodaj marchewkę z groszkiem, wymieszaj. Nadzienie rozłóż na mięsie, zwiń w roladę, zwiąż nicią(...), tartą bułką i kukurydzą. Dodaj marchewkę z groszkiem, wymieszaj. Płaty mięsa połóż tak, by mocno na siebie nachodziły, rozłóż na nich nadzienie i zwiń w roladę, zwiąż nićmi. Włóż do brytfanki...

Artykuły na temat: karkówka pieczona z kukurydzą
  • Zdrowie i mądre grillowanie

    Sztuka mięsa Od mięsa zaczynamy, bo karkówka cieszy się u nas największym wzięciem. Ale nie o niej będzie mowa, bo czasem dobrze zjeść coś innego. Szefowie kuchni twierdzą, że na grillu najlepiej(...) w innej temperaturze. Wołowina potrzebuje 71 stopni C, by była wypieczona, 60 stopni sprawi, że pozostanie krwista. Wieprzowinę pieczemy w temp. 76 stopni C, ryby i drób w 73 stopniach C. Szefowie...

  • Prezentujemy kolejny odcinek naszego serialu kulinarnego. Tym razem Beata Śniechowska - zwyciężczyni 2. edycji programu Masterchef - przygotowała dla was wyjątkową karkówkę. Oto jej przepis! Soczysta karkówka na INTERIA.TV. Składniki: 1-1,5 kg karkówki w całości 5 cm kawałek świeżego imbiru ½ pomarańczy (uprzednio sparzonej) 1 czerwona cebula Ok. 150 ml sosu sojowego jasnego 2 łyżki dobrej jakości ketchupu 1 papryczka chili 3 ząbki czosnku 2 łyżki miodu lub cukru trzcinowego 1 łyżeczka...

  • Grillowanie bez skutków ubocznych

    Lekkie i zdrowe czy ciężkostrawne i pełne substancji rakotwórczych? Jakie są potrawy z grilla? Wszystko zależy od tego, co i na czym grillujemy, jak przygotowujemy potrawy i z jakimi jemy je dodatkami. Na ruszt trafiają zwykle karkówka, boczek, żeberka, kiełbasa wieprzowa, kaszanka. Mają sporo kalorii, zawierają niezdrowe tłuszcze nasycone. Grillowane mięso uważa się za chudsze niż smażone, bo do...

  • Maja Sobczak z Qmamkasze.pl pokaże ci jak łatwo przygotować szaszłyki, tym samym udowodni, że danie to nie jest zarezerwowane tylko na ciepłe, letnie wieczory. Składniki:- 7 limonek- pęczek grubego szczypioru- 2 poszatkowane papryczki chilli- 3 łyżki jasnego oleju sezamowego- 2 łyżki syropu klonowego (opcjonalnie)- 2 czubate łyżki masła orzechowego- 2 łyżki sosu sojowego tamari- 2 ząbki czosnku- duża garść poszatkowanej zielonej kolendry- 2 pokrojone na krążki kolby kukurydzy- kostka...

  • Grillowa uczta

    Wyśmienite hamburgery Składniki na 5-6 sztuk: 50 dag mielonego mięsa wołowego, np. łopatka, karkówka, antrykot, 1 mała cebula, 1 jajko, 2 ząbki czosnku, 2 łyżki ketchupu, 2 łyżki musztardy, olej do smażenia, sól, pieprz. Cebulę obierz z łupin, pokrój w drobną kostkę. Na patelni rozgrzej olej, wrzuć cebulę zeszklij. Do miski włóż mięso, dodaj wystudzoną cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek...

  • A może dzisiaj zjemy śniadanie na ciepło? Zdziwisz się, w jak prosty sposób możesz odmienić oblicze tradycyjnej owsianki. SKŁADNIKI - 1 ¼ szklanki płatków owsianych + 1 łyżka do posypania - ¾ szklanki pokrojonego w kostkę rabarbaru - 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia - 1 ¼ szklanki mleka - ¼ łyżeczki soli - 1 łyżeczka cynamonu - 1 łyżka miodu - 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego - 3 truskawki PRZYGOTOWANIE Krok 1Piekarnik nagrzać do 190 stopni C. Rabarbar myjemy i kroimy.Krok 2Do miski...

  • Od zasmażki do fusion

    ​Gdyby ktoś w roku 1989 zaproponował nam kimchi, food porn i papardelle, bylibyśmy trochę onieśmieleni. Po 30 latach wolnej Polski wykształceni przez podróże, reklamy i kucharzy celebrytów o jedzeniu wiemy wszystko. Jak to się zmieniało? Twój Styl zabiera was w kulinarną podróż. Będzie szczypta humoru, garść wiedzy oraz łyżka nostalgii. Do smaku.

  • Badania wskazują, że wieprzowina jest tym rodzajem mięsa, po które Polacy sięgają najczęściej. Jednym z popularniejszych kawałków jest oczywiście karkówka, z której możemy przygotować naprawdę wyjątkowe dania. Fot. 123RF/Picsel Weekendowy grill bez karkówki? Wielu z nas nie wyobraża sobie takiego scenariusza. Chociaż przylgnęła do niej łatka niezbyt zdrowego produktu, warto pamiętać, że jedzona od czasu do czasu w rozsądnich ilościach nie powinna nam zaszkodzić. Zwłaszcza, jeśli weźmiemy pod...

  • Dnę pokonasz dietą

    ...), wieprzowina (karkówka, golonka, szynka), dziczyzna, drób: kurczak pieczony, gęś, warzywa: brokuły, kalafior, brukselka, groszek zielony, kukurydza, papryka, por, szpinak, rabarbar, grzyby: pieczarki...

  • Kukurydza, określana mianem złota Ameryki, znana była już Majom i Aztekom. Do Europy trafiła dzięki Krzysztofowi Kolumbowi w XV w. Pod względem wielkości upraw, jest drugim po pszenicy zbożem na świecie. W Polsce pojawiła się po koniec XVIII wieku, ale o wzroście jej popularności w naszym kraju możemy mówić dopiero od kilku lat. Jak wynika z badań archeologicznych, kukurydzę uprawiano już 5 000 lat temu na terenie dzisiejszego Meksyku. Za jej ojczyznę uważa się Amerykę Środkową i Południową,...