• Informacje na temat:

    karkówka peklowana na grilla

Przepisy na temat: karkówka peklowana na grilla
  • Grill? Dlaczego nie!

    Trudno wyobrazić sobie polskiego grilla bez ociekającej tłuszczem kiełbasy, karkówki czy kaszanki. Grill to nasza specjalność. Choć w ostatnich latach umiejętność przyrządzania potraw na ogniu urosła do rangi sztuki, ze względów medycznych i dietetycznych, ma tyle samo zwolenników, co przeciwników.

  • Sprawdzony przepis na "Peklowana karkówka"

  • Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)

  • Aby grill był zdrowy i nietuczący trzeba przestrzegać kilku ważnych zasad. Po pierwsze grillujemy tylko mięsa (kiełbasy) surowe ewentualnie parzone Po drugie na dobę przed grillowaniem warto mięsa zamarynować w ziołach i oliwie, można trochę posolić, skład marynaty zależy od waszych upodobań. Po trzecie kładziemy mięso lub kiełbasę NIE na płomień, ale dopiero jak brykiet się przestaje palić i jest mocno rozżarzony. Po czwarte NIE kupujcie w markiecie gotowców na grilla, taniej i lepiej sami...

  • Przepis wart wypróbowania: "Karkówka z grilla"

  • Przepis na pyszną marynatę jogurtową do mięsa na grill,polecam:)Przepis w/g Ewy Wachowicz

  • Niniejszym sezon grillowy uważam za otwarty! Pogoda jak w maju - więc majówka. Na początek prosta, najpopularniejsza karkówka. W zalewie ziołowej, podana z sałatką z grillowanych warzyw sosem z pieczonego czosnku.

  • Smaczny pomysł na "Peklowana szynka"

  • Sprawdzony przepis na "Szynka peklowana"

  • Przepis wart wypróbowania: "Szynka peklowana"

Artykuły na temat: karkówka peklowana na grilla
  • Sezon na grillowanie

    Przypieczona fest karkówka, kiełbasa, kaszanka… Mniam mniam! Letni grill na biwaku czy na działce to jedna z największych przyjemności. Ale coraz częściej pojawiają się wątpliwości, czy aby na pewno to dla nas takie dobre.

  • Zasady zdrowego grillowania

    Jeśli wiesz, jak przyrządzać mięso na grill i poddawać je obróbce, twoja wątroba nie musi bać się nadchodzącego sezonu.

  • Grillowanie bez skutków ubocznych

    Sezon na grilla właśnie się zaczyna. Czy możemy zajadać się potrawami tak przygotowanymi, czy ich unikać?

  • Sposoby na udane grillowanie

    ...pod wpływem ciepła uwalniają się toksyczne związki. Orientacyjny czas to 45 minut od rozpalenia grilla. Jeżeli używasz podpałki, odczekaj 20 minut, zanim położysz produkt na grillu. Przedtem sprawdź...

  • Uroki wsi

    ​Dania wywodzące się z kuchni chłopskiej są wyjątkowo pożywne, a jednocześnie proste w przygotowaniu. Idealnie nadają się na jesienne stoły.