• Informacje na temat:

    karkówka na wiosnę

Przepisy na temat: karkówka na wiosnę
  • 17 marca - Dzień Św. Patryka w kuchni i nie tylko

    ...sosem sałatkowym i wymieszaj. Czas przygotowania: 75 minut Danie dla 6 osób Gulasz jagnięcy z cukinią Składniki: - jagnięcina (karkówka lub łopatka) - 1 kilogram, - przyprawa do gyrosa Knorr...

Artykuły na temat: karkówka na wiosnę
  • Weekend na działce. Jak szybko posprzątać po rodzinnym grillu

    Nadeszła wiosna, a wraz z nią cieplejsze dni i sezon wypadów na grilla. Na świeżym powietrzu nic nie smakuje tak dobrze jak kiełbasa prosto z rusztu, dobrze przyrządzone szaszłyki czy karkówka. Aby wszystko znakomicie się udało, warto pamiętać o należytym zapakowaniu przygotowanych wcześniej potraw, a także zaplanowaniu późniejszego sprzątania, tak żeby nie zabrało zbyt wiele czasu.

  • Wielkanoc kojarzy nam się z wiosną i budzącą się do życia przyrodą, a także ze świątecznymi tradycjami, które w naszym kraju pielęgnuje się ze szczególną troską. I choć wiele dawnych zwyczajów na przestrzeni ostatnich lat uległo zmianie, wciąż z sentymentem wracamy do rodzinnego przygotowywania palm, pisanek i wielkanocnych specjałów.

  • Słoneczna pogoda zachęca nas do aktywnego odpoczynku na świeżym powietrzu i wspólnych wypadów za miasto. Wiosenne pikniki, weekendy na działce czy wylegiwanie się w ogródku to idealna pora nie tylko na długo wyczekiwany wypoczynek, ale także na wyśmienitą, grillową ucztę! Jeśli po głowie chodzą Ci pyszne i soczyste mięsa, pieczone warzywa, szaszłyki czy kolorowe sałatki koniecznie przygotuj i podaj je z sosami i przyprawami marki WINIARY, które dopełnią smak grillowego menu tworząc wyjątkową,...

  • Są rzeczy, których nie jadam!

    ...to po prostu niesmaczne. I... uwielbiane przez 90 procent moich rodaków. To karkówka. Tłusta, nudna, niezdrowa. Już niedługo wiosna, sezon grillowy, czyli sezon karkówki. Nie życzę smacznego...

  • A na talerzu maj

    ...posyp umytym i posiekanym koperkiem. Zupa powinna być słodko-kwaśna, gęsta, z pływającymi chrupiącymi kawałkami kapusty.  Karkówka na szparagach z sałatką z ziemniaków, rzodkiewek i fety Dla...

  • Od zasmażki do fusion

    ​Gdyby ktoś w roku 1989 zaproponował nam kimchi, food porn i papardelle, bylibyśmy trochę onieśmieleni. Po 30 latach wolnej Polski wykształceni przez podróże, reklamy i kucharzy celebrytów o jedzeniu wiemy wszystko. Jak to się zmieniało? Twój Styl zabiera was w kulinarną podróż. Będzie szczypta humoru, garść wiedzy oraz łyżka nostalgii. Do smaku.

  • Dziewczyny winne

    Najpierw są marzenia: o życiu jak w Toskanii, aurze jesiennych zbiorów, degustacji nowego rocznika. Czujecie? Potem przychodzą realia: samotność na odludziu, ryzyko uprawy w polskim klimacie i trudna praca, której nie można odłożyć do jutra, bo wino jest niecierpliwe. Sylwia, Barbara i Monika już wiedzą, co to znaczy założyć własną winnicę. Wypijmy za ich odwagę.

  • Czy tłuszcz może... odchudzać?

    Schabowy, golonka, jaja - kalorycznie i tłusto! Słyszałaś, że taka dieta odchudza... A czy jest zdrowa?