• Informacje na temat:

    karkówka marynowana gotowana

Przepisy na temat: karkówka marynowana gotowana
  • Karkówka na dwa sposoby

    Dzięki pięknie pachnącym dodatkom oraz sposobowi przyrządzenia jest niezrównana w smaku. Mięciutka, soczysta i taka delikatna… Palce lizać!

  • Marynowana karkówka

    Aromatyczna pieczeń.

  • Karkówka w dwóch marynatach

    Przepis na doskonałą karkówkę z grilla.

  • Lekkostrawne grillowanie

    W Polsce grillujemy dopiero od kilku lat. Zazwyczaj tanią kiełbasę i tłustą karkówkę. A wystarczy trochę wysiłku i danie z grilla staje się pełnowartościowym posiłkiem.

  • Przepisy na Wielkanoc

    ...farszem pozostałe białka.  Przepis autorstwa Jakuba Kuronia. Korzenna karkówka z kwasem chlebowym Sposób przygotowania 1. Karkówkę natrzyj przyprawami i odrobiną oleju. Włóż do lodówki na...

  • Lekkie menu na upały

    Radzimy, według jakich zasad układać letni jadłospis, by dzieci nawet jedząc mniej, nie jadły... mniej zdrowo.

Artykuły na temat: karkówka marynowana gotowana
  • Tania kuchnia rodzinna - aromatyczna pieczen z karkowki

    Pyszna, aromatyczna i soczysta pieczen da calej rodziny bez finansowej ruiny. Podana z pieczonymi ziemniaczkami zasmakuje najmlodszemu i najstarszemu....

  • Prezentujemy kolejny odcinek naszego serialu kulinarnego. Tym razem Beata Śniechowska - zwyciężczyni 2. edycji programu Masterchef - przygotowała dla was wyjątkową karkówkę. Oto jej przepis! Soczysta karkówka na INTERIA.TV. Składniki: 1-1,5 kg karkówki w całości 5 cm kawałek świeżego imbiru ½ pomarańczy (uprzednio sparzonej) 1 czerwona cebula Ok. 150 ml sosu sojowego jasnego 2 łyżki dobrej jakości ketchupu 1 papryczka chili 3 ząbki czosnku 2 łyżki miodu lub cukru trzcinowego 1 łyżeczka...

  • Goście, goście!

    ..., cukier Dodatkowo: marynowane drobne kapary, marynowana cebulka, gałązka zielonego koperku, woda mineralna gazowana do namoczenia śledzi Sprawdź, czy śledzie nie są zbyt słone. Jeżeli tak jest(...) liście jarmużu wrzuć do osolonego wrzątku na 3 minuty. Wyjmij je i osusz. Upieczone warzywa podawaj na liściach jarmużu. Pieczona karkówka z polentą (dla 5 osób) Czas przygotowania: 3 godziny...

  • Badania wskazują, że wieprzowina jest tym rodzajem mięsa, po które Polacy sięgają najczęściej. Jednym z popularniejszych kawałków jest oczywiście karkówka, z której możemy przygotować naprawdę wyjątkowe dania. Fot. 123RF/Picsel Weekendowy grill bez karkówki? Wielu z nas nie wyobraża sobie takiego scenariusza. Chociaż przylgnęła do niej łatka niezbyt zdrowego produktu, warto pamiętać, że jedzona od czasu do czasu w rozsądnich ilościach nie powinna nam zaszkodzić. Zwłaszcza, jeśli weźmiemy pod...

  • Wesele bez mięsa?

    Bywa, że to państwo młodzi są jaroszami i nie wyobrażają sobie, aby w najważniejszym dla nich dniu stoły uginały się pod ciężarem mięsa. Na weselach bawią się jednak ludzie o różnych preferencjach kulinarnych. Jak zatem pogodzić poglądy gospodarzy i oczekiwania (często konserwatywnych) gości?

  • Nie ma jesieni bez grzybobrania. A co później? Oczywiście wielkie gotowanie. Jeśli macie ochotę na wypróbowanie nowych przepisów lub odświeżenie tych klasycznych, skorzystajcie ze sprawdzonych propozycji naszych użytkowników. Fot. 123RF/Picsel W Polsce zwyczaj zbierania grzybów, jako wielowiekowa tradycja, przekazywany jest zazwyczaj z pokolenia na pokolenie. Dawniej był to ważny element szlacheckiego życia i kultury. Szczegółowy opis grzybobrania znajdziemy m.in. w "Panu Tadeuszu"....

  • Kulinarna podróż do Chorwacji

    Kuchnia chorwacka jest bardzo różnorodna. To połączenie włoskich i greckich smaków z ostrą węgierską nutą.

  • Majówka za pasem, a to oznacza, że najwyższy czas pomyśleć, jak przygotować się do tych kilku wolnych dni. Niezależnie od tego czy planujecie wyjazd za miasto czy też odpoczynek w domowym zaciszu, majówka jest dobrą okazją do rozpoczęcia sezonu grillowego. Fot. materiały prasowe Za co kochamy grillowanie? Przede wszystkim za możliwość odpoczynku. To jeden z najlepszych sposobów na relaks, odstresowanie i dobrą zabawę w kameralnym gronie. Co uwielbiamy grillować? Kiedyś na rusztach królowały...

  • Fantazyjne pierogi

    Niebanalny farsz na pierogi? Może z boczkiem i migdałami lub mozzarellą i oliwkami?

  • Wołowina w odczuciu wielu ludzi może się wydawać trudna do przyrządzenia, ponieważ po ugotowaniu okazuje się twarda i niezbyt smaczna. Można uniknąć tego problemu! Fot. 123RF/Picsel Podstawowym elementem, który pozwoli nam na przygotowanie pysznej potrawy z wołowiny jest wybranie odpowiedniego kawałka mięsa. Jeżeli produkt ma wysoką jakość, wówczas potrawa ma szansę być smaczna i delikatna. Podczas wyboru produktu musimy kierować się świeżością oraz wyglądem mięsa. Dobrej jakości surowe mięso...