• Informacje na temat:

    karkówka do chleba

Przepisy na temat: karkówka do chleba
  • Karkówka z papryczką chilli

    Sycące danie mięsne.

  • Wegetariańskie przekąski na grilla

    Polskie grillowanie kojarzy nam się głównie z mięsem – na ruszt najchętniej wrzucamy kiełbasę, karkówkę czy kaszankę. Stąd też grill u znajomych kończy się dla wielu wegetarian podjadaniem chleba. Jak urozmaicić zakres smakołyków serwowanych z grilla, tak by dogodzić także fanom diety bezmięsnej?

  • Potrawy na cały tydzień

    Pyszne i sycące!

  • Najlepsze kanapki na gorąco

    Przyjemnie chrupiące i pożywne kanapki podawane na ciepło świetnie sprawdzą się na śniadanie i kolację. Zwłaszcza, kiedy za oknem jest zimno i nieprzyjemnie.

  • Wielkanocne potrawy dwóch wersjach cenowych

    .... Dodaj skórkę od chleba. Masę przelej do glinianego naczynia (możesz dodać czosnek, listek laurowy). Przykryj gazą, pozostaw na 3 dni w temperaturze pokojowej. Do litra wrzątku włóż wędzonkę i namoczone...

Artykuły na temat: karkówka do chleba
  • Sezon na grillowanie

    Przypieczona fest karkówka, kiełbasa, kaszanka… Mniam mniam! Letni grill na biwaku czy na działce to jedna z największych przyjemności. Ale coraz częściej pojawiają się wątpliwości, czy aby na pewno to dla nas takie dobre.

  • Co zrobić, by grill nie szkodził żołądkowi?

    Na grillu Polacy najczęściej przyrządzają kiełbasę (45 proc.) i karkówkę (25 proc.). Zjadają te produkty z opiekanym chlebem oraz tłustymi sosami. Taki posiłek to prawdziwa bomba kaloryczna, która nie sprzyja zachowaniu dobrej kondycji organizmu – tym bardziej, że podczas pieczenia na powierzchni mięs powstają szkodliwe związki chemiczne.

  • Pikantny gulasz z grzankami

    Gorący, pikantny gulasz to potrawa idealna na chłodne, jesienne dni.

  • Zasady zdrowego grillowania

    Jeśli wiesz, jak przyrządzać mięso na grill i poddawać je obróbce, twoja wątroba nie musi bać się nadchodzącego sezonu.

  • Więcej cholesterolu. Tego dobrego!

    Awokado Zawiera kwas oleinowy, który kontroluje poziom cholesterolu (obniża LDL, a podwyższa HDL). Ile jeść: co drugi dzień 1/2 owocu (dobre do smarowania chleba!). Jabłka Bogactwo pektyn (błonnika rozpuszczalnego) redukuje poziom LDL we krwi. Ile jeść: 2 jabłka dziennie obniżą poziom LDL o 10% (już po 3. miesiącach). Migdały Zawierają argininę wpływającą prewencyjnie na zmiany miażdżycowe...

  • Ten wspaniały bób!

    ...2 kromki chleba wiejskiego 75 g sera koziego Bób gotować w osolonej wodzie 6 minut, odcedzić, ostudzić, obrać ze skórki Paprykę i czosnek posiekać, zmieszać z migdałami, oliwą z oliwek i octem...

  • Ewa Farna: Nic nie schudłam

    ...miejscowościach menu na kolację to karkówka z grilla, z keczupem i chlebem, bo tam, gdzie gościmy, serwują takie właśnie dania - wyznała gwiazda na lamach "Flesza". - Od jakiegoś czasu zabieram jednak ze sobą...

  • Efekt jo-jo

    ...kolację to karkówka z keczupem i chlebem, bo tam, gdzie gościmy, serwują takie właśnie dania. Dziś Ewa znów jest na diecie.  - Teraz raczej wprowadzę zdrowy tryb życia i zacznę ćwiczyć - zapowiada...

  • ...- z pozostałości ziemniaków, chleba czy ugotowanych na twardo jajek możesz wyczarować smaczne sałatki, kluseczki, przystawki, a nawet ciasta, którymi ugościsz bliskich w kolejnych dniach. Chroń...

  • Weselmy się w Krakowie

    ...też przywitaniem Państwa Młodych zwykłym chlebem i solą, lecz ciemnym bochenkiem chleba prądnickiego oraz solą wprost z kopalni w Wieliczce. Możliwe tylko w Krakowie Ślub w mieście królów daje...