• Informacje na temat:

    kapusta z grzybami przechowywanie

Przepisy na temat: kapusta z grzybami przechowywanie
  • Susz i już!

    Nie tylko mrożenie czy kiszenie, ale też suszenie jest sposobem na przechowywanie smaków lata. Idealnie nadają się do tego owoce, takie jak np. jabłka czy śliwki, które są świetną alternatywą dla amatorów słodyczy. Albo grzyby - będą w sam raz do wigilijnej kapusty!

  • Właściwe przechowywanie produktów spożywczych jest kluczowe do zachowania ich właściwości odżywczych.

  • Sprawdzone sposoby

    Warto skorzystać z dobrych rad doświadczonych gospodyń domowych.

  • Zawsze gości u mnie na wigilijnym stole. W tym roku półmisek kapusty z grzybami też będzie tam stał. Ale to wcale nie znaczy, że nie mogę jej przygotować w zwykły dzień :)

  • Kapusta z grzybami zazwyczaj kojarzy się z Wigilią Bożego Narodzenia, jednak sama jest też doskonałym dodatkiem do dania głównego. Ta została sprawdzona w zestawieniu z pieczoną kaczką i spisała się doskonale.

  • pyszna nie tylko na wigilię :)

  • Cytryny, które przynosimy ze sklepu do domu, bardzo szybko zaczynają się psuć. Używam ich prawie każdego dnia a bywają dni, że żadna nie nadaje się do spożycia. Kupuję więc kilogram, szoruję szczoteczką pod bieżącą gorącą wodą. Wycieram do sucha i z każdej ścieram skórkę -uważając by nie zetrzeć białej części. Następnie każdą przekrawam i wyciskam z niej sok. Starte skórki przekładam do malutkich torebek strunowych. Tak samo robię z sokiem. Wkładam do zamrażarki i wyjmuję wtedy, kiedy...

  • Sprawdzony przepis na "Kapusta z grzybami"

  • Przepis wart wypróbowania: "Kapusta z grzybami"

  • Sprawdzony przepis na "Kapusta z grzybami"

Artykuły na temat: kapusta z grzybami przechowywanie
  • Jak przedłużyć czas świątecznych przyjemności kulinarnych?

    Dwanaście potraw to nieodłączny element świąt. Ich przygotowanie jest pracochłonnym zajęciem, które wymaga starannego planowania. Przedświąteczne zakupy dokonywane z dużym wyprzedzeniem oznaczają, że musimy odpowiednio zadbać o właściwe przechowywanie żywności. Temat ten staje się szczególnie istotny przed świętami oraz zaraz po nich, kiedy zostaje nam mnóstwo jedzenia do zagospodarowania...

  • Naturalne probiotyki

    ...z soli kamiennej niejodowanej. Daj 2 płaskie łyżki na litr wody.  Kapusta kiszona Nie jest tak dobrym źródłem wit. C, jak sądzono. Cennym składnikiem kapusty kiszonej jest kwas mlekowy, który zapobiega rozwojowi drożdży i grzybów, co ważne po antybiotykoterapii. Ponadto kiszona kapusta da nam witaminy z grupy B, a także potas, sód, wapń, fosfor, żelazo i magnez.  Składniki: 10 kg kapusty białej, 20

  • Tradycja ma się dobrze

    Śledź w oliwie, kapusta z grochem, czerwony barszcz. Na polskie Boże Narodzenie zapraszamy do Portugalii. Tam mieszka Agnieszka Hermann, autorka jednego z najpopularniejszych blogów kulinarnych, w którym pięknie pisze o kuchniach świata. W święta wraca do tradycji. Przygotowuje dania według przepisów przekazywanych w jej rodzinie od pokoleń. Stara się ich nie zmieniać, ale... kiedy nie może kupić...

  • Nie martw się o zapas

    ...bezmięsne. Przygotowałaś zbyt dużo postnej kapusty czy pierogów z grzybami? Możesz je przechowywać w chłodzie (w lodówce, na balkonie) do tygodnia, resztę zamrozić nawet na kilka miesięcy. Zupy...

  • Antybiotykoterapia. Jak o siebie dbać?

    Najważniejsza jest dieta uzupełniona probiotykami. Taki duet zmniejszy skutki uboczne tych leków.

  • Księga smaków: Pieczarka

    Odkąd francuski botanik odkrył tajemnicę jej grzybni, była rarytasem, szczególnie we Francji. Jest nie tylko smaczna, ale i zdrowa. Zawiera kwas pantotenowy pobudzający reakcje obronne organizmu, niacynę, fosfor, witaminy z grupy B i żelazo. I mało kalorii.

  • Jak wykorzystywać w kuchni pieczarki

    Odkąd francuski botanik odkrył tajemnicę jej grzybni, była rarytasem, szczególnie we Francji.

  • Sprawdź, jak powinno wyglądać jesienne menu według Okrasy

    ...znamy. A grzyby kiszone? "Jak najbardziej, przygotowujemy je tak, jak kiszone ogórki - słona zalewa z odrobina cebulki w słoiku - zachęca Okrasa. Inny sposób na długotrwałe przechowywanie grzybów to...

  • Zima w kuchni pięciu przemian

    ...migdałowa, tradycyjne łazanki z makiem oraz pierogi z kapustą i grzybami umożliwią odkrycie bogactwa zimowych składników w kuchni Pięciu Przemian. "Kuchnia Pięciu Przemian" Anna Czelej Wydawnictwo...

  • Brałaś antybiotyk: Wzmocnij organizm

    Po antybiotykoterapii jesteś osłabiona, więc... łatwo o kolejną infekcję. Radzimy, co zrobić, by odbudować odporność.