• Informacje na temat:

    kapusta pekińska w pomidorach

Przepisy na temat: kapusta pekińska w pomidorach
  • Przepis na sałatkę nadesłała Poligrafka.

  • Sałatka z "pekińskiej"

    Składniki na 6 porcji: - kapusta pekińska średniej wielkości, - ogórek zielony, - 2 pomidory, - papryka, - sos czosnkowy Przygotowanie: Kapustę pokroić w paski. Ogórek obrać, pokroić w półksiężyce. Pomidory i paprykę w grubą kostkę. Składniki wymieszać, polać sosem. Czas przygotowania 25 minut Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi przyślij go do nas...

  • Składniki: nieduża kapusta pekińska, puszka tuńczyka, puszka kukurydzy,świeży ogórek, pomidor, jogurt naturalny, sól, pieprz.

  • Składniki: kapusta pekińska, marchew, kukurydza, fasola czerwona, pomidor, ogórek zielony, cebula czerwona i sos tysięcy wysp.

  • Sałatka wakacyjna - przysłało króliczątko

    ...puszka osączonej kukurydzy, 3 swieże zielone ogórki, 5 obranych pomidorów, kapusta pekińska, 3 łyżki oleju, sól i pieprz...

  • Składniki: ser feta, średnia kapusta pekińska, duży zielony ogórek, 1 papryka (obojętnie jaki kolor), 3 średnie pomidory, pęczek rzodkiewki, puszka kukurydzy, brokuły, pietruszka, majonez, sól, pieprz.

  • Przygotowanie Pierś obsmażyć w przyprawach i pokroić w słupki. Pomidora obrać ze skóry i pokroić w cząstki. Ananasa pokroić w cząstki. Kapustę poszatkować. Ser pokroić w słupki. Wszystkie składniki podkładać warstwami (kapusta, ananas, kurczak, ser żółty, pomidor, kukurydza) i polać sosem. Czosnek drobniutko posiekać i połączyć z pozostałymi składnikami sosu. Przyślij nam przepis na twoją...

  • Holenderski kapsalon

    ...min. w temp. 180 stopni). Po upieczeniu wyjmujemy foremki z daniem, polewamy je otrzymanym sosem, wykładamy na wierzch przygotowane wcześniej warzywa (cebula, ogórek, pomidor, kapusta pekińska).

  • Kapsalon - holenderski fast-food

    ...min. w temp. 180 stopni). Po upieczeniu wyjmujemy foremki z daniem, polewamy je otrzymanym sosem, wykładamy na wierzch przygotowane wcześniej warzywa (cebula, ogórek, pomidor, kapusta pekińska).

  • Parzybroda z jałowcową koszyczkową

    Składniki: kiełbasa jałowcowa koszyczkowa np. firmy Gzella - 200g olej - 2 łyżki cebula - 2 szt. marchewka - 1 średnia szt. kapusta pekińska - 1 średnia szt. pomidor - 1 średnia szt(...) kolor. Dodać pokrojoną w kostkę cebulę i chwilę razem poddusić. Do całości dodać marchewkę startą na grubym oczku i poszatkowaną kapustę pekińską. Posolić, wymieszać i dusić pod przykryciem, aż kapusta...

Artykuły na temat: kapusta pekińska w pomidorach
  • Garnek rozmaitości

    Przygotowanie: 1. Cebulę obierz z łupin, pokrój w talarki. Kapustę pekińską pokrój w paski. Pomidory natnij w kilku miejscach. Sparz wrzątkiem, usuń...

  • Idealny dodatek do obiadu, dzięki któremu nawet dobrze znane potrawy nabierają zupełnie nowego wyrazu. O czym mowa? Oczywiście o surówce z kapusty pekińskiej! Fot. 123RF/Picsel Chcąc przygotować najbliższym zdrowy i dobrze zbilansowany posiłek, nie możemy zapomnieć o warzywnych dodatkach. W tym wypadku doskonałym pomysłem będzie zaserwowanie surówki z kapusty pekińskiej - prawdziwej skarbnicy witamin i składników odżywczych, której przygotowanie nie zajmie nam wiele czasu. Jakie właściwości...

  • Rybne tacosy z pieprzem cayenne

    Pikantna kolacja pobudzi i rozgrzeje zmysły. Uczta w stylu meksykańskim to niebanalny pomysł na wieczór we dwoje.

  • Pomidory powinny gościć na naszych stołach znacznie częściej, i to nie tylko jako dodatek do kanapek czy sałatek. Bowiem powodów, dla których należy je jeść jest mnóstwo! 1. Obniżają ryzyko zachorwania na raka Pomidor swój czerwony kolor zawdzięcza likopenowi, barwnikowi, który jest także silnym antyoksydantem. Usuwa on z organizmu wolne rodniki, odpowiedzialne za rozwój licznych chorób naszego organizmu. Najwięcej likopenu znajdziemy nie tyle w samych pomidorach, co w ich przetworach np. w...

  • Cudeńka z mielonego

    Faszerowane ziemniaki Przygotowanie: Ziemniaki wyszoruj, osusz. Rozłóż na folii aluminiowej posmarowanej olejem, zawiń. Piecz 50-60 minut w temp....

  • Z dodatkiem grzybów lub grochu. Solo, w pierogach, krokietach lub pasztecikach. Bez względu na formę podania, kapustę znajdziemy niemal na każdym wigilijnym stole. Fot. 123RF/Picsel Do kapusty przylgnęła łatka warzywa ciężkostrawnego, które zupełnie nie nadaje się dla osób, chcących zrzucić kilka zbędnych kilogramów. Skąd to przekonanie? Otóż w tradycyjnej, polskiej kuchni kapustę zwykle serwuje się z ciężkimi dodatkami - golonką, boczkiem lub kiełbasą. Jednak w wydaniu bożonarodzeniowym...

  • Budowanie odporności u całej rodziny w paru krokach

    ..., szpinak czy pomidory to cenne źródło witamin A, C i E. Koniecznie włącz w dietę kiszonki. Kapusta czy ogórki to naturalne probiotyki, które pomagają nie tylko w zachowaniu prawidłowej flory bakteryjnej...

  • Kiedy ostatnio jedliście kapustę? Jeśli było to dawno temu, radzimy wam ponownie zaprzyjaźnić się z tym warzywem, gdyż jest nie tylko bardzo smaczne, ale i wyjątkowo zdrowe. Fot. 123RF / Picsel Wiele osób nie przepada za kapustą – jedni twierdzą, że jest niemodna i ciężkostrawna, inni z kolei zwracają uwagę na nieprzyjemny zapach unoszący się w mieszkaniu w czasie jej gotowania. Warto jednak wiedzieć, że warzywo to ma mnóstwo zalet, które w zdecydowany sposób dyskredytują wszelkie negatywy....

  • Błonnik – niezbędny składnik pokarmowy

    ...produkty z pełnego ziarna, otręby pszenicy, kukurydzy czy jęczmienia, orzechy, nasiona dyni i sezamu, warzywa (takie jak kalafior, kapusta pekińska, szpinak, pomidory) oraz owoce (głównie agrest, maliny...

  • Kiedy ostatnio jedliście kapustę? Jeśli było to dawno temu, radzimy wam ponownie zaprzyjaźnić się z tym warzywem, gdyż jest nie tylko bardzo smaczne, ale i wyjątkowo zdrowe. Fot. 123RF / Picsel Wiele osób nie przepada za kapustą – jedni twierdzą, że jest niemodna i ciężkostrawna inni z kolei zwracają uwagę na nieprzyjemny zapach unoszący się w mieszkaniu w czasie jej gotowania. Warto jednak wiedzieć, że warzywo to ma mnóstwo zalet, które w zdecydowany sposób dyskredytują wszelkie negatywy....