• Informacje na temat:

    kapusta pekinska groszkiem

Przepisy na temat: kapusta pekinska groszkiem
  • Warstwowa sałatka

    Ulubiona sałatka wielu Polaków. W sam raz na wyjątkowe okazje

  • Z kaszą jaglaną i brokułami

    Kasza jaglana nie ma sobie równych. Posiada właściwości antywirusowe, jest źródłem witamin z grupy B, soli mineralnych a także potasu, miedzi, żelaza i fosforu. Jest idealna dla osób będących na diecie.

  • 10 pomysłów na szybki obiad

    Nie musisz spędzać całego dnia w kuchni, żeby przygotować pyszny obiad dla rodziny. Sprawdź propozycje doskonałych dań, które możesz ugotować błyskawicznie.

Artykuły na temat: kapusta pekinska groszkiem
  • Osteoporoza? Nie bój się jej, tylko zmień dietę!

    ...: kapusta zwykła i pekińska, jarmuż, kalarepa, kalafior, brokuły i brukselka, bo zawierają dużo witaminy K. Aby jednak tych ważnych składników pokarmowych nie utracić, nie poddawaj warzyw długiemu...

  • Idealny dodatek do obiadu, dzięki któremu nawet dobrze znane potrawy nabierają zupełnie nowego wyrazu. O czym mowa? Oczywiście o surówce z kapusty pekińskiej! Fot. 123RF/Picsel Chcąc przygotować najbliższym zdrowy i dobrze zbilansowany posiłek, nie możemy zapomnieć o warzywnych dodatkach. W tym wypadku doskonałym pomysłem będzie zaserwowanie surówki z kapusty pekińskiej - prawdziwej skarbnicy witamin i składników odżywczych, której przygotowanie nie zajmie nam wiele czasu. Jakie właściwości...

  • Nadciśnienie? Spróbuj diety DASH!

    Leczenie tej choroby zacznij od zmiany trybu życia i jadłospisu. Dopiero gdy to nie zadziała, pomyśl o łykaniu tabletek.

  • Bo rybka lubi pływać... Przyjęło się, że śledzie najlepiej smakują z kieliszkiem wódki, trzeba jednak pamiętać, że alkohol powoduje spadek wartości odżywczych ryby. Składniki: Solony filet ze śledzia norweskiego 2 buraki ćwikłowe 2 marchwie 2 ziemniaki 2 kiszone ogórki 1 cebula Garść zielonego groszku - z puszki lub mrożonego Olej słonecznikowy 500 ml bulionu warzywnego lub rybnego Kwaśna śmietana Przygotowanie: 1. Marchew, buraki i cebulę drobno posiekać. Podsmażyć na oleju na...

  • Dieta, która łagodzi alergie wziewne

    ...drobiowej. Obiad: Kotlet z piersi kurczaka, porcja ziemniaków z wody, gotowana marchewka z groszkiem. Podwieczorek: Pasta rybna z makreli ze szczypiorkiem. Wafel ryżowy. Kolacja: Naleśniki...

  • Z dodatkiem grzybów lub grochu. Solo, w pierogach, krokietach lub pasztecikach. Bez względu na formę podania, kapustę znajdziemy niemal na każdym wigilijnym stole. Fot. 123RF/Picsel Do kapusty przylgnęła łatka warzywa ciężkostrawnego, które zupełnie nie nadaje się dla osób, chcących zrzucić kilka zbędnych kilogramów. Skąd to przekonanie? Otóż w tradycyjnej, polskiej kuchni kapustę zwykle serwuje się z ciężkimi dodatkami - golonką, boczkiem lub kiełbasą. Jednak w wydaniu bożonarodzeniowym...

  • Dieta bez laktozy

    ...niż mleko krowie - mięso - kasza gryczana, kasza jaglana, płatki owsiane - nasiona roślin strączkowych - groszek zielony, kapusta włoska, brukselka i szpinak. Źródła witaminy B12: - mleko sojowe...

  • Kiedy ostatnio jedliście kapustę? Jeśli było to dawno temu, radzimy wam ponownie zaprzyjaźnić się z tym warzywem, gdyż jest nie tylko bardzo smaczne, ale i wyjątkowo zdrowe. Fot. 123RF / Picsel Wiele osób nie przepada za kapustą – jedni twierdzą, że jest niemodna i ciężkostrawna inni z kolei zwracają uwagę na nieprzyjemny zapach unoszący się w mieszkaniu w czasie jej gotowania. Warto jednak wiedzieć, że warzywo to ma mnóstwo zalet, które w zdecydowany sposób dyskredytują wszelkie negatywy....

  • Przeciwutleniacze  – co to takiego?

    ...wnikanie do nich wirusów. Bierze udział w produkcji kolagenu, nadającego skórze i naczyniom krwionośnym elastyczność. Źródła: owoce dzikiej róży oraz cytrusowe, żurawina, jabłka, jagody, kapusta kiszona(...), paznokci. Źródła: oleje roślinne, migdały, orzechy, żółtka jaj, marchew, dynia, kiełki pszenicy, mąka pełnoziarnista, mleko, brukselka, szpinak, kapusta pekińska. Beta-karoten (prowitamina...

  • Kiedy ostatnio jedliście kapustę? Jeśli było to dawno temu, radzimy wam ponownie zaprzyjaźnić się z tym warzywem, gdyż jest nie tylko bardzo smaczne, ale i wyjątkowo zdrowe. Fot. 123RF / Picsel Wiele osób nie przepada za kapustą – jedni twierdzą, że jest niemodna i ciężkostrawna, inni z kolei zwracają uwagę na nieprzyjemny zapach unoszący się w mieszkaniu w czasie jej gotowania. Warto jednak wiedzieć, że warzywo to ma mnóstwo zalet, które w zdecydowany sposób dyskredytują wszelkie negatywy....