• Informacje na temat:

    kapusta pekińska

Przepisy na temat: kapusta pekińska
Artykuły na temat: kapusta pekińska
  • Kapusta pekińska w roli głównej

    To prawdziwa witaminowa bomba. Warto kapustę pekińską wykorzystać w kuchni, jeśli myślimy o wzmocnieniu odporności. Ten przepis w ciemno można wprowadzić do jadłospisu.

  • 5 niezwykłych właściwości zdrowotnych kapusty

    Kapusta, o czym mało kto wie, zajmuje czołowe miejsce wśród produktów, które nas leczą.

  • Kimchee, czyli "serek" z kiszonej kapusty

    Szef Irek prezentuje przepis na kimchee, czyli "serek" zrobiony z kiszonej pekińskiej kapusty oraz migdałów.

  • Pyszne gołąbki

    Kapustę włoską możesz zastąpić kapustą białą lub pekińską.

  • Trzy warzywa rządzą na talerzu

    Dziś proste połączenie kapusty pekińskiej, czerwonej papryki i kiszonych ogórków, które, według uznania, może być dodatkiem do posiłku lub jego bazą. Wszystko zależy od tego, z czym zdecydujemy się je serwować.

  • Króluje od wieków na naszych stołach

    Czy rzeczywiście kapusta jest tak zdrowa i każdy może ją jeść?

  • Garnek rozmaitości

    Przygotowanie: 1. Cebulę obierz z łupin, pokrój w talarki. Kapustę pekińską pokrój w paski. Pomidory natnij w kilku miejscach. Sparz wrzątkiem, usuń...

  • Rzymska księżniczka

    Po pierwsze trzeba powiedzieć, że jej podobieństwo do kapusty pekińskiej jest całkowicie przypadkowe. To tylko wygląd.

  • Kimchi: Co, jak i z czym jeść?

    ...warto Podczas kiszenia rośnie liczba szczepów probiotycznych, bakterii octowych, które poprawiają odporność, i polifenoli, a te z kolei walczą z otyłością, cukrzycą i nowotworami. Ukiszona kapusta ma...

  • Jedzenie warzyw, takich jak: kapusta biała, czerwona, włoska, pekińska, brukselka, kalafior, brokuły, rzodkiewka, kalarepa, jarmuż, rzeżucha, rukola wpływa na zmniejszenie ryzyka nowotworów pęcherza moczowego, płuc, nerek, prostaty, piersi i jajników.

Wideo na temat: kapusta pekińska
  • Jak przygotować kimchee

    Szef Irek prezentuje przepis na kimchee, czyli "serek" zrobiony z kiszonej pekińskiej kapusty oraz migdałów.