• Informacje na temat:

    kapusta niebieska gotowana

Przepisy na temat: kapusta niebieska gotowana
Artykuły na temat: kapusta niebieska gotowana
  • Kolorowe warzywa i owoce. Co leczą?

    ...i dodawaj do nich odrobinę tłuszczu, np. gotowaną marchewkę polej rozpuszczonym masłem. Fioletowe Zapobiegają nowotworom: bakłażan, czerwona kapusta, jagody, borówki, jeżyny, aronia, czarne porzeczki...

  • Skarby w winnicy

    Chyba nigdzie w Europie nie znajdziecie tak sielankowych i romantycznych zakątków jak w Alzacji. Ukwiecone fontanny i studnie w otoczonych winnicami miasteczkach. Różowe, niebieskie i kremowe domki z wieżyczkami, wzniesione w XVI i XVII wieku. Piwnice degustacyjne, o których mówi się, że są najbardziej gościnne w całej Francji. I słynna Route du Vin (Droga Wina), na której miłośnicy tego trunku spędzają całe tygodnie wakacji.

  • Świąteczne ABC

    Zadbaj o kwiaty, dekoracje i obrus.

  • Jaja malowane

    Jak zrobić naturalne kraszanki? Użyjmy warzyw, ziół i owoców. Im dłużej jajka będziemy trzymać w ich wywarze, tym kolor będzie intensywniejszy!

  • Kolorowy detoks doda ci energii

    ...wytwarza ją sam, ale dzięki składnikom z jedzenia. Najważniejsze są zielone warzywa krzyżowe, takie jak jarmuż, kapusta, brukselka, brokuł, kalafior. Także awokado, czosnek, cebula, imbir. Od żółtych...

  • Bieszczady

    ...bieszczadzki nie sprzyja obfitości plonów, mieszkańcy musieli gotować strawę z tego, co mieli do swojej dyspozycji, a więc postawą dań bardzo często były ziemniaki, kapusta, wszelkiego rodzaju kasze...

  • Dieta dla oczu

    ..., szpinak, sałata, brokuły, dynia, brukselka, zielony groszek, kukurydza, fasolka szparagowa, marchew, kapusta, buraki, pomarańcze i pomidory. Przepis na śniadanie:     Koktajl buraczkowy  Poziom...

  • 7 przekąsek, które pomogą Tobie przetrwać nowy rok z energią!

    ...przeciwnowotworowe. A to przecież dopiero początek: groszek jest źródłem błonnika i białka, kapusta zapewnia witaminy C, E i A oraz B1 i B2, zielona papryka obniża ciśnienie i dostarcza sole mineralne...

  • Bartek Kieżun: Polska to Włochy tylko na północy

    Książkę Bartka Kieżuna chłonie się wszystkimi zmysłami. To Italia do zjedzenia, patrzenia i słuchania (fascynujących opowieści z podróży). Widać w niej rękę antropologa i pasjonata włoskiej kuchni. Estety i gawędziarza. Miłośnika sztuki i poszukiwacza oryginalnego smaku. Kucharza z żyłką bibliofila i ciekawskiego turysty.

  • Nietolerancja pokarmowa pod kontrolą

    ...długo dojrzewające (np. sery pleśniowe), fermentowane (np. kefir, jogurt naturalny, maślanka, kwaśne mleko, kiszone ogórki i kapusta), konserwowane (np. ogórki konserwowe, tuńczyk z puszki, keczup...