• Informacje na temat:

    kapusta na cieplo do kotletow

Przepisy na temat: kapusta na cieplo do kotletow
  • Kotleciki z ziemniaków

    Ziemniaki są lubiane przez Polaków. Warto poszukać nowych sposobów na ich serwowanie. Polecam kotleciki z ziemniaków, zachwyceni będą również mięsożercy.

  • Osiem kroków do zdrowia

    ...1.  Sok z buraków Ma silne działanie alkaliczne, a równowaga kwasowo-zasadowa jest kluczem do zdrowia w każdym aspekcie. Pomaga wzmocnić system immunologiczny. Dla poprawy odporności doskonale sprawdzają się też kiszone buraki i sok z kiszonek. One pomagają przywrócić prawidłową florę jelitową, a to punkt wyjścia do odzyskania pełni sił witalnych.   2. Kapusta Okłady z liści kapusty...

  • Sznycle nadziewane szynką i twarogiem

    Pyszne farsze z kawałków sera, wędlin i pozostałych ziół wspaniale odmienią ulubione kotlety

  • Domowy fast food

    ..., polewamy je otrzymanym sosem, wykładamy na wierzch przygotowane wcześniej warzywa (cebula, ogórek, pomidor, kapusta pekińska). Sos 1000 wysp Jeden z najsłynniejszych, najbardziej popularnych sosów...

  • Kulinarne abc

    ...świeżej natki, bazylii, szczypiorku czy koperku szybsze psucie się zupy powoduje również cebula. Także śmietanę lepiej dodawać tuż przed podaniem. Czerwona kapusta Aby serwowana w surówce czerwona kapusta nie była twarda, warto ją poszatkować, a następnie sparzyć wrzątkiem i dopiero doprawiać. Ogranicz tłuszcz Domowe frytki będą chrupiące i mniej nasiąkną olejem, jeśli przed smażeniem oprószysz...

  • Mięsa bez grama tłuszczu

    Kurczaka, wołowinę, żeberka czy indyka można przyrządzić bez dodatku tłuszczu! Wystarczy sól, miód, rękaw do pieczenia, folia aluminiowa i kilka innych "sztuczek".

  • Gdy maluch nie chce jeść warzyw, mięsa, nabiału

    Dobrze wiesz, jak ważna jest zdrowa dieta. Ale co zrobić, gdy dziecko na widok kotlecika ucieka, marchewką pluje, a mleku mówi stanowcze "nie"!

Artykuły na temat: kapusta na cieplo do kotletow
  • Jak wspomóc leczenie nadczynności tarczycy

    ..., jajecznicę możesz usmażyć na oleju rzepakowym. Uważaj w diecie na produkty wzdymające. Są nimi niektóre warzywa, np. kapusta, bób, groch, brukselka, cebula, szparagi oraz owoce, np. brzoskwinie, jabłka...

  • Kapustka króluje nie tylko na boisku, ale także na talerzach Polaków. Wykorzystajcie sezon (nie ten sportowy) i przygotujcie pyszne dania z tym warzywem w roli głównej. Jak zwykle, sprawdzonymi przepisami służą nasi użytkownicy. Fot. 123RF Sezon na młodą kapustę w pełni, dlatego warto go wykorzystać jak najlepiej. Dzięki niej przygotujemy proste dania, które wręcz zachwycają swoim smakiem i od razu przywodzą na myśl pierwsze, letnie dni. Warto wiedzieć, że warzywo to jest nie tylko wyjątkowo...

  • ​Kuchenne zapachy - jak się ich pozbyć

    Woń smażonych ryb, siekanego czosnku lub cebuli nie rozniesie się po całym mieszkaniu, jeśli użyjesz produktów, które skutecznie ją zamaskują i odświeżą powietrze.

  • Kiedy ostatnio jedliście kapustę? Jeśli było to dawno temu, radzimy wam ponownie zaprzyjaźnić się z tym warzywem, gdyż jest nie tylko bardzo smaczne, ale i wyjątkowo zdrowe. Fot. 123RF / Picsel Wiele osób nie przepada za kapustą – jedni twierdzą, że jest niemodna i ciężkostrawna, inni z kolei zwracają uwagę na nieprzyjemny zapach unoszący się w mieszkaniu w czasie jej gotowania. Warto jednak wiedzieć, że warzywo to ma mnóstwo zalet, które w zdecydowany sposób dyskredytują wszelkie negatywy....

  • Z gruntu dobre

    ​ To ich czas! Młode pory subtelnie otulone czosnkowym sosem, różowe rzodkiewki upieczone ze szparagami albo soczyste marchewki zamienione w warzywne kotlety. Wszystkie świeże, chrupiące i pyszne.

  • Kiedy ostatnio jedliście kapustę? Jeśli było to dawno temu, radzimy wam ponownie zaprzyjaźnić się z tym warzywem, gdyż jest nie tylko bardzo smaczne, ale i wyjątkowo zdrowe. Fot. 123RF / Picsel Wiele osób nie przepada za kapustą – jedni twierdzą, że jest niemodna i ciężkostrawna inni z kolei zwracają uwagę na nieprzyjemny zapach unoszący się w mieszkaniu w czasie jej gotowania. Warto jednak wiedzieć, że warzywo to ma mnóstwo zalet, które w zdecydowany sposób dyskredytują wszelkie negatywy....

  • A na talerzu maj

    Zazieleniło się w warzywniakach. W miskach stoją na baczność szparagi, a w skrzynkach polegują młode marchewki i rzodkiewki. Szklarniowe, ale co tam, stęskniliśmy się za nimi i chcemy je jeść! Jak podawać młodą zieleninę?

  • Z dodatkiem grzybów lub grochu. Solo, w pierogach, krokietach lub pasztecikach. Bez względu na formę podania, kapustę znajdziemy niemal na każdym wigilijnym stole. Fot. 123RF/Picsel Do kapusty przylgnęła łatka warzywa ciężkostrawnego, które zupełnie nie nadaje się dla osób, chcących zrzucić kilka zbędnych kilogramów. Skąd to przekonanie? Otóż w tradycyjnej, polskiej kuchni kapustę zwykle serwuje się z ciężkimi dodatkami - golonką, boczkiem lub kiełbasą. Jednak w wydaniu bożonarodzeniowym...

  • Wesele bez mięsa?

    Bywa, że to państwo młodzi są jaroszami i nie wyobrażają sobie, aby w najważniejszym dla nich dniu stoły uginały się pod ciężarem mięsa. Na weselach bawią się jednak ludzie o różnych preferencjach kulinarnych. Jak zatem pogodzić poglądy gospodarzy i oczekiwania (często konserwatywnych) gości?

  • Wigilijny wieczór to szczególny czas dla nas i naszych bliskich, których chcemy ugościć najlepiej, jak to możliwe. Posiłki przygotowujemy z dbałością o najmniejszy szczegół tak, żeby były nie tylko związane z wieloletnią tradycją, ale także pyszne i zdrowe. Fot. 123RF Na stole wigilijnym niepodzielnie króluje karp i barszcz czerwony, ale w wielu domach wśród dwunastu potraw znajdziemy też kapustę kiszoną w różnych wydaniach. Skąd wzięła się na naszych stołach? Jedna z dwunastu Powszechnie...

Zdjęcia na temat: kapusta na cieplo do kotletow