• Informacje na temat:

    kapusta młoda do obiadu

Przepisy na temat: kapusta młoda do obiadu
  • Młoda kapusta duszona

    Młoda kapusta uduszona ze świeżym koperkiem z dodatkiem odrobiny cebuli i pieprzu to niebo w gębie! Świetna jako dodatek do obiadu, a nawet jako samodzielne danie. Wypróbuj nasz przepis!

  • No i w końcu pojawiła się w sklepach młoda kapusta. Niesamowity dodatek do dań głównych. Ten zapach, ten smak, ten świeży koperek. Wszystko to, co lubimy.

  • Bigos z młodej kapusty

    ..., jeśli wygotowała się, uzupełniamy. Gdy kapusta już zmięknie, wlewamy do niej zawartość patelni. Dusimy razem 2 minuty i dodajemy (celem zagęszczenia potrawy) mielone siemię lniane lub mąkę...

  • Aromatyczna i smaczna kapusta do drugiego dania.

  • Gołąbki z młodą kapustą

    Smaczne i delikatne. Idealne, gdy nie masz pomysłu na obiad.

  • Duszoną kapustę można podać do obiadu zamiast surówki. Nie zapomnijmy o dodatku innych warzyw i koperku, który podkreśla smak całego dania.

  • Młoda kapusta na trzy sposoby

    Młoda kapusta: delikatna, krucha i łagodna w smaku. Doskonały pomysł na letni obiad!

  • Młodą kapustę, mogłabym jeść i jeść. Uwielbiam ją w każdej postaci. Między innymi, taką na gęsto. Robię ją, jako dodatek do obiadu, ale później i tak to, co zostanie wyjadam ze świeżym pieczywem :)

  • Naleśniki z kapustą

    Pyszny obiad nie tylko dla wegetarian.

  • Witam serdecznie, tym razem chciałabym zaproponować przepis na pyszną młodą kapustę z zasmażką. Tak przygotowaną kapustę możemy podać do obiadu lub z pieczywem. Polecam wypróbować przepis.

Artykuły na temat: kapusta młoda do obiadu
  • Zupa z młodych warzyw

    Młoda kapusta, rzodkiewka czy buraczki to bogactwo smaków. Nowalijki warto jeść gotowane, pieczone i oczywiście surowe. Dodaj do nich trochę kaszy lub mięsa i pyszny obiad gotowy!

  • Pyszny obiad w godzinę

    Młoda kapusta, marchewka, kalarepka, a może seler naciowy... Pamiętaj o warzywach!

  • Cytrynowy obiad – cielęcina panierowana w cytrynach i menu na Wielki Tydzień

    ....   Przepis jak zwykle na blogu…   A w Wielkim Tygodniu na moim stole będzie niezwykle prosto! Każdy posiłek to warzywa: biała i modra kapusta, kalafior, kalarepki, młoda marchewka i brukiew(...) i piersi z kurczaka. Szkoda. Kiedyś cielęcina była obowiązkowym punktem Wielkanocnego obiadu w naszym kraju obok pieczonej szynki.   Cielęcina z dzisiejszego przepisu jest niezwykle prosta i szybka...

  • Co jeść, żeby dłużej czuć się młodym?

    ... Jeśli chcesz uzupełnić w nie dietę, wybieraj owoce i warzywa w kolorach od czerwonego, przez niebieski aż do fioletowego. Najlepszymi źródłami są czarne jagody, porzeczki, maliny, jeżyny, aronia, borówka amerykańska, czarny bez, ciemne winogrona, bakłażany oraz czerwona kapusta i hibiskus. Śniadanie Pełnoziarnista bułka z twarogiem i dżemem z czarnej porzeczki, herbata z hibiskusa. Drugie...

  • Sześć powodów, dla których warto jeść kapustę

    ...i obrzękom kończyn. Nasza rada: Młoda kapusta zawiera najwięcej żelaza i kwasu foliowego (wit. B9) w zewnętrznych, zielonych liściach, więc nie wyrzucaj ich, nawet jeśli są uszkodzone. Po umyciu liści(...) z sokiem z 1 marchwi oraz 1/2 cytryny. Kapusta dla urody Związki siarkowe oczyszczają i wygładzają skórę, likwidują podrażnienia, działają antybakteryjnie. Witamina C nawilża cerę i blokuje działanie...

  • Kalarepy faszerowane kaszą i warzywami

    Młoda kapusta, rzodkiewka czy kalarepa to bogactwo smaków. Nowalijki warto jeść gotowane, pieczone i oczywiście surowe. Dodaj do nich trochę kaszy lub mięsa i pyszny obiad gotowy!

  • Kotlet z młodymi ziemniaczkami

    Młoda kapusta, rzodkiewka czy ziemniaczki to bogactwo smaków. Nowalijki warto jeść gotowane, pieczone i oczywiście surowe. Dodaj do nich trochę kaszy lub mięsa i pyszny obiad gotowy!

  • Niedzielny obiad

    Wykorzystaliśmy do niego sezonowe warzywa i owoce.

  • Szaszłyki z dorsza, cukinii i pomidorków

    Oto przepis na jeden ze zdrowszych obiadów.

  • Rewolucja na talerzu

    Okrzyknięta polską Julią Child. Obie panie miały podobny plan na życie - być dobrą żoną i matką. Przy okazji zaangażowały się mocno w gotowanie i dzięki niemu odniosły niebywały sukces. Oto fragment książki o Lucynie Ćwierczakowiczowej "Pani od obiadów" Marty Sztokfisz.