• Informacje na temat:

    kapusta kiszona podsmazana

Przepisy na temat: kapusta kiszona podsmazana
  • Kiszona kapusta zasmażana

    Pasuje do różnego rodzaju mięs i doskonale uzupełnia posiłki serwowane jako drugie dania. Kojarzy się z tradycyjnym obiadem niedzielnym, ale warto serwować ją częściej, zwłaszcza że jej przygotowanie nie przysparza trudności.

  • Naleśniki z kapustą kiszoną i pieczarkami

    Polecamy rewelacyjny przepis na chrupiące krokiety.

  • Podawana na chlebie z masłem, może być serwowana zarówno na obiad, jak i kolację

  • Bezglutenowe pierogi z kapustą i grzybami

    Kiedyś widziałam pierogi bezglutenowe, jako rozpadłe ciasto zrobione z mąki gryczanej. Dzisiaj wiem, że mogą wyglądać niemalże identycznie jak oryginalne, a do tego być zdrowsze i lepiej smakować. Dlatego zachęcam do przetestowania poniższego przepisu.

  • Najsmaczniejsza własnej produkcji :)

  • Bezglutenowe pierogi z kapustą i grzybami

    Koniecznie wypróbuj bezglutenowego przepisu na pyszne pierogi.

  • Kiszona kapusta domowa ma niepowtarzalny smak i aromat. Do zrobienia kapusty w domu skłoniło mnie brak dobrej kapusty (mocno kwaśnej, prawdziwie kiszonej a nie kwaszonej np. kwaskiem cytrynowym), której nawet nie można dostać na rynku. Przygotowuję ją kilka razy w roku. Kiszenie kapusty i innych warzyw to tak naprawdę proces fermentacji mlekowej ( z udziałem bakterii kwasu mlekowego). Do kiszenia kapusty niezbędna jest sól niejodowana, gdyż jod z soli jodowanej hamuje proces fermentacji...

  • Kiszona kapusta poza tym, że jest niesamowicie smaczna i niezastąpiona przy wielu surówkach czy innych daniach, jest też prawdziwą bombą witaminy C. Pamiętam z dzieciństwa kiszenie w wielkiej bece, do której wstawiona była szatkownica. Sypało się to solą i ubijało takim dziwnym ubijakiem, który stanowił kołek z przybitą do końca kwadratową deseczką, bo beka była naprawdę gigantyczna. Czasami też deptało się kapustę. Nie wiem jak dla Was, ale dla mnie kapusta deptana jest...

Artykuły na temat: kapusta kiszona podsmazana
  • Tarta z tuńczykiem i koprem włoskim

    Podajmy z surówką z kapusty kiszonej.

  • Księga smaków: Kapary

    To bliscy kuzyni kapusty. Do Europy trafiły już 2000 lat temu wraz z podróżami Arabów i bardzo szybko stały się nieodzownym składnikiem śródziemnomorskiej kuchni.

  • Szybki bigos

    Do dania pasują łazanki ze skwarkami.

  • Zapiekanka z purée i mięsa

    Zamiast mięsa możesz dodać grzyby.

  • Zapiekanka z purée i mięsa

    1. Ziemniaki obieramy i gotujemy do miękkości. Przepuszczamy przez praskę, dodajemy mleko, masło, doprawiamy pieprzem i solą, mieszamy na gładkie purée....

  • Szybki paprykarz z mięsem

    Ekspresowe danie.

  • Zrazy po litewsku

    Przygotowanie: Suszone grzyby namaczamy i obgotowujemy w tej samej wodzie, odcedzamy, studzimy i kroimy na małe kawałki. Mięso kroimy na plastry w poprzek...

  • Bulion kompostowy, czyli co zrobić z obierkami

    Maia Sobczak, blogerka kulinarna i autorka książek, w swym najnowszym wydawnictwie zawarła przepisy, które nauczą nas, jak wykorzystać wszystko "do ostatniego okruszka". Np. zamiast wyrzucać warzywne obierki można z nich ugotować kompostowy bulion, który będzie podstawą do wielu dań.

  • Boski bigos Kuby

    Przygotowanie dobrego bigosu to prawdziwa sztuka, ale Kuba z serialu Rodzinka.pl radzi sobie z tym zadaniem znakomicie. A oto przepis!

  • Pyszne, rozgrzewające dania na zimowe dni!

    Gdy zima trwa w najlepsze szukamy wszelkich sposobów na to jak radzić sobie z zimnem i mrozem. Nie zawsze jednak ciepła kawa wypita w biegu, czy gruby sweter są w stanie skutecznie rozgrzać nasz organizm… Zaraz po powrocie do domu z zimowego spaceru czy pracy warto, więc przygotować pyszny i aromatyczny posiłek, który sprawi, że pogoda za oknem stanie się już tylko wspomnieniem! Jak to zrobić i jakie dania wybrać podpowiada marka WINIARY.