• Informacje na temat:

    kapusta gotowana z kurkami

Przepisy na temat: kapusta gotowana z kurkami
  • Grzyby - smak jesieni

    Borowiki, kurki, podgrzybki, maślaki… Jesienny stół pachnie świeżymi grzybami. To tradycyjny polski przysmak, który w kuchni znajduje wiele zastosowań. Oprócz gotowania, pieczenia czy smażenia świeżych grzybów doskonale nadają się one również do suszenia, marynowania, mrożenia, a nawet kiszenia. Dzięki temu ich smakiem możemy się cieszyć przez cały rok. Połączone z innymi, wysokiej jakości składnikami, np. mięsem, warzywami czy makaronem doskonale urozmaicą i wzbogacą, nie tylko jesienne menu.

  • Świetny, lekko pikantny dodatek do obiadu. Jest tak smaczna , że można zjeść ją samą. Polecam.

  • Świąteczna kaczka

    Z ziemniaczanymi krokietami smażonymi na głębokim tłuszczu i kapustą z kurkami.

  • Kapusta babci :))

  • Grzyby! Dary naszych lasów

    ...odżywcza 1 porcji 327 kcal; Białko 12,2 g/Tłuszcz 18 g/Węglowodany 52,7 g Sakiewki z kurkami Składniki na 4 porcje: Ciasto : 2 szklanki mąki; 2 szklanki mleka tłuszcz do smażenia (olej lub słoninka...

  • Delikatne roladki z kapustą i kurkami mogą być fajną propozycją na świąteczny obiad. Są pyszne i zapewniam że każdemu będą smakować.

  • Sprawdzone sposoby

    Warto skorzystać z dobrych rad doświadczonych gospodyń domowych.

  • Od kiedy sięgam pamięcią-zawsze piekłam mężowi golonki z dodatkiem piwa i tymianku. Tym razem postanowiłam ją ugotować. Wyszła ponoć jeszcze lepsza niż pieczona.

  • Niedzielny obiad dla całej rodziny

    Smaczne i pożywne propozycje!

  • Pyszne domowe pierogi z kurkami.

Artykuły na temat: kapusta gotowana z kurkami
  • Zapiekanka z mięsem i kapustą

    Przygotowanie: 1. Schab oprósz solą i pieprzem. Kapustę posiekaj, sparz wrzącą wodą. Kurki oczyść. Na patelnię wrzuć pokrojony w kostkę boczek. Smaż...

  • Pieróg obfitości

    Szukasz pomysłu na wigilijne potrawy? Spróbuj pierogów z soczewicą, gryką lub lekko obgotowaną białą kapustą.

  • Wrzesień na talerzu

    Wakacje właśnie się skończyły, ale wrzesień to przecież ciągle lato. Korzystajmy z jego uroków i darów natury. Schyłek lata obfituje w cenne odżywczo rośliny. Dobrze wiemy, że dla zdrowia i sylwetki warto żywić się plonami sezonowymi. Co zatem zaprosić na wrześniowy stół?

  • Niedoczynność tarczycy

    Gdy gruczoł ten wytwarza za mało hormonów, organizm działa na zwolnionych obrotach. Uważaj na kalorie!

  • Łuszczyca - trzymaj ją w ryzach

    E (natka pietruszki, kapusta, sałata brukselka, papryka, brokuły), która nawilża skórę i poprawia jej wygląd. Do sałatek dodawaj też boga te w tę witaminę nasiona dyni, słonecznika  i posiekane...

  • Jesień, chce się jeść!

    ..., lekko posolonej i pocukrzonej wodzie, podsmaż je delikatnie na maśle, dopraw do smaku. Podawaj polędwicę pokrojoną w plastry z zapiekanką ziemniaczaną, kurkami, romanescu, karmelizowaną cebulą i sosem...

  • Katarzyna Bosacka o zaletach polskiej kuchni

    ...? Jaki smak kojarzy się pani z dzieciństwem? - Jajecznica z cebulą. W PRL-u nie jadało się jajecznicy z boczkiem czy kiełbasą, bo ich po prostu nie było. Kapuśniak mojego taty, genialny. Kapusta...

  • Dnę pokonasz dietą

    ...niż 50 mg kwasu moczowego. Są to: nabiał: chudy twaróg, mleko, wędlina: szynka gotowana, warzywa: buraki czerwone, cebula, chrzan, cukinia, kapusta biała, kapusta kwaszona, marchew, ogórki, pomidory, grzyby (kurki), rzodkiewka, sałata, kapusta pekińska, ziemniaki i oliwki, owoce: ananas, agrest, brzoskwinie, czereśnie, gruszki, jabłka, kiwi, maliny, pomarańcze, porzeczki, truskawki, winogrona...

  • Puste miejsce przy stole

    ...na wigilię nowe menu. Śledzie z rodzynkami i winem według przepisu przyjaciółki. Pod pierzynką, z żółtym serem i jajkiem - od bratowej. Ja robię jeszcze nowość: gravlax z łososia. Pierogi z kurkami...

  • Nie jedz indyka w święta!

    Indyk pojawia się na świątecznych stołach coraz częściej, ale przecież Boże Narodzenie to nie Święto Dziękczynienia! Sprawdź, co podać, aby świąteczny obiad był naprawdę wykwintny!