• Informacje na temat:

    kapusta faszerowana mięsem mielonym zapiekana

Przepisy na temat: kapusta faszerowana mięsem mielonym zapiekana
  • Pyszne posiłki na cały tydzień

    ...fasolami, rzepą pokrojoną w słupki.  Papryka faszerowana 1. Ugotuj ryż w osolonym wrzątku. Na rozgrzanym oleju zrumień posiekaną cebulę. Dodaj mięso mielone i smaż, cały czas rozdrabniając je...

  • Radość życia, czyli kuchnia rumuńska

    ...mamałygi zwanej taci şi - nghite ( co dosłownie znaczy: "zamknij się i połknij"), zapiekana w piecu, posiada dwie warstwy kaszy kukurydzianej oddzielone warstwą sera, masła i jajek. Wędrując górami(...) innego jak tłusty rosół zagęszczany mąką i pszenną i masłem. Do popularnych potraw południowych należy ardei umpluţi - papryka faszerowana mieloną wieprzowiną, ryżem i przyprawami...

Artykuły na temat: kapusta faszerowana mięsem mielonym zapiekana
  • ​Kapusta faszerowana z mięsem mielonym

    Kapusta faszerowana to danie zupełnie nienadwyrężające domowego budżetu. Zapiekana w piekarniku jest znacznie mniej pracochłonna od klasycznych gołąbków. Jest to naprawdę smaczne i sycące danie, które doskonale sprawdzi się zarówno w charakterze obiadu, jak i ciepłej kolacji.

  • Mięso mielone gości zwykle na naszych talerzach pod postacią nieśmiertelnych kotletów. A gdyby tak pożegnać kulinarną nudę i wykorzystać ten produkt w nieco inny sposób? Oto nasze propozycje. Fot. 123RF/Picsel Mięso mielone, podobnie jak ciasto francuskie, ma niemal nieograniczoną liczbę zastosowań w kuchni. Z jego pomocą przygotujecie nie tylko klasyczne kotlety, ale również ciekawe zupy, sycące sosy, zapiekanki oraz wiele zaskakujących przekąsek, które doskonale sprawdzą się na przyjęciach....

  • Mielone z warzywami

    ..., udekorować listkami kędzierzawej sałaty. Podawać z białym lub brązowym ryżem. Zapiekana babka kapuściana Składniki na 4 porcje: 1 główka kapusty włoskiej, 2 bułki, 200 ml mleka, 2 ząbki czosnku(...), ewentualnie dosolić. Przełożyć do natłuszczonej i wysypanej bułką tartą brytfanny. Zapiekać ok. 50 w 160°C. Podawać z ziemniakami i sosem tzatziki. Buraczki mięsem nadziane Składniki na 4 porcje...

  • Mięso mielone jest częstym składnikiem naszych dań, ponieważ można wyczarować z niego niesamowite potrawy. Ich smak zależy od jakości mięsa, a w tym przypadku producenci nie zawsze postępują uczciwie. Fot. 123RF/Picsel Dla wielu kucharzy, mięso mielone jest sprawdzonym "planem awaryjnym", po który sięga się zawsze, gdy brakuje pomysłu na obiad. Jednak, aby przygotowana przez nas potrawa była smaczna, potrzebujemy dobrej jakości składników. Tymczasem okazuje się, że kupienie mięsa mielonego,...

  • Dieta pomidorowa reguluje ciśnienie!

    ..., oregano, skropionych oliwą Podwieczorek: grzanki z bułki pełnoziarnistej z serkiem twarogowym, pomidorkami, z listkami oregano Kolacja: spaghetti z sosem pomidorowym i chudym mielonym mięsem(...) warzywnym Kolacja: dwa pomidory faszerowane ryżem i mięsem drobiowym 4 dzień Śniadanie: dwie kanapki z pieczywem pełnoziarnistym, twarogiem i suszonymi pomidorami II śniadanie: koktajl...

  • Faszerowane warzywa to jeden z najlepszych pomysłów na szybki, letni obiad dla całej rodziny. Sprawdzą się doskonale, gdy nie masz ochoty na spędzanie w kuchni długich godzin. Fot. 123RF/Picsel Najczęściej faszerujemy papryki i cukinie, jednak warto przygotować w ten sposób także inne warzywa. Latem w sklepach znajdziemy mnóstwo sezonowych warzyw, które idealnie nadają się do podania w ten sposób. Jedynym ograniczeniem staje się wyłącznie nasza wyobraźnia. Zachęcamy was również do...

  • Najoryginalniejsze potrawy wigilijne

    ...podroby i głowy z ryby, kapusta kiszona, sok z kiszonej kapusty, suszone grzyby i przyprawy: ziele angielskie, ząbki czosnku, liść laurowy, sól, pieprz oraz imbir. Popularna na Śląsku moczka jest(...) się także szczupak faszerowany filetami śledziowymi moczonym w śmietanie pieczywem z dodatkiem cebuli, panga faszerowana cebulami z dodatkiem ketchupu i pomidorowego koncentratu lub dorsz...

  • Kiedy ostatnio jedliście kapustę? Jeśli było to dawno temu, radzimy wam ponownie zaprzyjaźnić się z tym warzywem, gdyż jest nie tylko bardzo smaczne, ale i wyjątkowo zdrowe. Fot. 123RF / Picsel Wiele osób nie przepada za kapustą – jedni twierdzą, że jest niemodna i ciężkostrawna inni z kolei zwracają uwagę na nieprzyjemny zapach unoszący się w mieszkaniu w czasie jej gotowania. Warto jednak wiedzieć, że warzywo to ma mnóstwo zalet, które w zdecydowany sposób dyskredytują wszelkie negatywy....

  • Kiedy ostatnio jedliście kapustę? Jeśli było to dawno temu, radzimy wam ponownie zaprzyjaźnić się z tym warzywem, gdyż jest nie tylko bardzo smaczne, ale i wyjątkowo zdrowe. Fot. 123RF / Picsel Wiele osób nie przepada za kapustą – jedni twierdzą, że jest niemodna i ciężkostrawna, inni z kolei zwracają uwagę na nieprzyjemny zapach unoszący się w mieszkaniu w czasie jej gotowania. Warto jednak wiedzieć, że warzywo to ma mnóstwo zalet, które w zdecydowany sposób dyskredytują wszelkie negatywy....

  • W pierwszy dzień świąt, po postnej Wigilii, na naszych stołach zaczynają pojawiać się mięsa. Oto kilka pomysłów, które sprawią, że wasi goście będą zachwyceni. 1. Soczysty schab faszerowany gruszkami, boczkiem i chałką Rozpływający się w ustach schab pachnący świętami z farszem z suszonych grzybów, gruszek, chałki i bekonu oraz pietruszki. Idealny na ciepło i podawany w formie dania obiadowego oraz jako zimny dodatek do pieczywa. Rada: Aby schab był soczysty i delikatny obłóż go cienkimi...