• Informacje na temat:

    kapusta faszerowana ii

Przepisy na temat: kapusta faszerowana ii
  • Włoska kapusta faszerowana kasztanami i serem mimolette

    Na jesienny, sezonowy obiad przygotujmy coś bardziej wykwintnego, np. kapustę faszerowaną kasztanami. Trudno dostępne? Wcale nie, kasztany kupisz w każdym supermarkecie, nawet takie już ugotowane.

  • Faszerowany schab

    Takie danie jest smaczne i prezentuje się okazale. Faszerowany schab można podać z ziemniakami, kaszą, albo ryżem.

  • Pstrąg faszerowany w cieście

    Jadłyście kiedyś tak przygotowaną rybę? Naprawdę warto!

  • Faszerowane prawdziwki uświetnią twój obiad

    Sezon na grzyby traw w najlepsze. Można to wykorzystać i do dania obiadowego z mięsem przyrządzić faszerowane prawdziwki. Pyszny dodatek, który odmieni każdy obiad.

  • Pieczarki nadziewane kapustą

    Polecamy rewelacyjny przepis dla małych alergików na faszerowane pieczarki.

  • Warzywo w pogniecionej sukience, czyli co może zdziałać kapusta

    ...  ta kapusta jest odporniejsza, niż inne, na niskie temperatury. To jedna z młodszych odmian kapust. Tworzy, jak jej przodek, czyli kapusta głowiasta biała - spore główki. Jest jednak luźniejsza, bo pomarszczone fantazyjnie liście nie pozwalają na zbyt ścisłe związanie. A liście te są wyjątkowej urody. Włoska łagodniejsza Kapusta włoska posiada wszystkie właściwości dietetyczne i lecznicze...

  • Gołąbki ryżowe

    Składniki: 4 grzyby prawdziwki 2 cebule wywar z rosołu słodka śmietana do sosu 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1 szklanka ugotowanego na sypko ryżu 1/2 szklanki ugotowanej soczewicy ząbek czosnku sól pieprz przyprawa warzywna kapusta włoska oliwa z oliwek siekany koperek Sposób przygotowania: Kapustę płuczemy, wkładamy do rondla z zagotowaną wcześniej wodą, zostawiamy na 15

  • Smakowity obiad na każdy dzień tygodnia

    ..., mieszając. Dodaj pokrojone w kawałki obrane jabłka, smaż, mieszając, krótką chwilę.  2. Kiełbaski ponacinaj, usmaż. Dorzuć do nich cebulę z jabłkami, posolone ziemniaki.  Kapusta faszerowana...

  • Pierogi z ziemniaków

    Smaczne i chrupiące!

  • Papryka po węgiersku

    Idealny dodatek do obiadu

Artykuły na temat: kapusta faszerowana ii
  • ​Kapusta faszerowana z mięsem mielonym

    Kapusta faszerowana to danie zupełnie nienadwyrężające domowego budżetu. Zapiekana w piekarniku jest znacznie mniej pracochłonna od klasycznych gołąbków. Jest to naprawdę smaczne i sycące danie, które doskonale sprawdzi się zarówno w charakterze obiadu, jak i ciepłej kolacji.

  • Kalarepy faszerowane kaszą i warzywami

    Młoda kapusta, rzodkiewka czy kalarepa to bogactwo smaków. Nowalijki warto jeść gotowane, pieczone i oczywiście surowe. Dodaj do nich trochę kaszy lub mięsa i pyszny obiad gotowy!

  • Sześć powodów, dla których warto jeść kapustę

    ...i obrzękom kończyn. Nasza rada: Młoda kapusta zawiera najwięcej żelaza i kwasu foliowego (wit. B9) w zewnętrznych, zielonych liściach, więc nie wyrzucaj ich, nawet jeśli są uszkodzone. Po umyciu liści(...) z sokiem z 1 marchwi oraz 1/2 cytryny. Kapusta dla urody Związki siarkowe oczyszczają i wygładzają skórę, likwidują podrażnienia, działają antybakteryjnie. Witamina C nawilża cerę i blokuje działanie...

  • Schab faszerowany

    Mieszam sos sojowy z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, startym imbirem i octem winnym. Nacieram nim schab i odstawiam na noc do lodówki. Grzyby kroję...

  • Jakie właściwości ma włoska kapusta?

    ...dlatego  ta kapusta jest odporniejsza, niż inne, na niskie temperatury. To jedna z młodszych odmian kapust. Tworzy, jak jej przodek, czyli kapusta głowiasta biała - spore główki. Jest jednak luźniejsza, bo pomarszczone fantazyjnie liście nie pozwalają na zbyt ścisłe związanie. A liście te są wyjątkowej urody. Włoska łagodniejsza Kapusta włoska posiada wszystkie właściwości...

  • Gołąbki z kaszą i pieczarkami

    Gołąbki można zrobić z każdej kapusty: białej, włoskiej czy czerwonej. Możesz je też zrobić z sałaty – te faszeruj np. sałatką warzywną lub duszonymi warzywami z odrobiną kaszy.

  • Cudeńka z mielonego

    Faszerowane ziemniaki Przygotowanie: Ziemniaki wyszoruj, osusz. Rozłóż na folii aluminiowej posmarowanej olejem, zawiń. Piecz 50-60 minut w temp....

  • Oliwka ascolańska – czyli zainspirowana Lucią i menu w tym tygodniu

      Trzeba się czymś przyjemniejszym zająć a więc opisać moją przygodę z faszerowaną na sposób ascolański oliwką, którą to wykonałam w ubiegłą niedzielę...

  • Wielka księga smaków: Kalarepa

    W starożytnym Rzymie nazywano ją kapustą pompejańską. To świetne źródło witamin, pierwiastków mineralnych i chroniącej oczy luteiny. Jadalna jest zgrubiała część łodygi oraz listki.

  • Mielone z warzywami

    Z mięsa mielonego zwykle formujemy kotlety. Dziś mielone w roli farszu - z dodatkiem ogórka, kapusty lub buraka.

Wideo na temat: kapusta faszerowana ii
  • Faszerowana kalarepa - wyborna przekąska

    Kalarepki to wyborne warzywa, które już wczesną wiosną pojawiają się w sklepach i na targowiskach! Są pyszne - to delikatny, niezbyt ostra kapusta o zwartym miąższu. Ma mnóstwo wartości odżywczych i smakowych - to prawdziwa skarbnica zdrowa i świetny sposób na chronienie się przed niektórymi nowotworami! Kalarepa świetnie smakuje surowa, ale znakomicie nadaje się również do faszerowania - w parę

  • Faszerowana kalarepa - wyborna przekąska

    Kalarepki to wyborne warzywa, które już wczesną wiosną pojawiają się w sklepach i na targowiskach! Są pyszne - to delikatny, niezbyt ostra kapusta o zwartym miąższu. Ma mnóstwo wartości odżywczych i smakowych - to prawdziwa skarbnica zdrowa i świetny sposób na chronienie się przed niektórymi nowotworami! Kalarepa świetnie smakuje surowa, ale znakomicie nadaje się również do faszerowania - w parę

  • Przepisy z młodą kapustą

    W kuchni „Dzień Dobry TVN” Andrzej Polan zaprezentował, co można przygotować z młodej kapusty. - Młoda kapista nie wymaga długiego parzenia, więc należy dosłownie na parę minut wrzucić ją na wrzątek – powiedział. Kucharz przygotował kopytka ziemniaczane z kapustą i wędzonką, faszerowaną kapustę oraz łososia z kapustą młodą i purée jabłkowym. (Źródło: Dzień Dobry TVN/x-news)