• Informacje na temat:

    kapusta do zeberek

Przepisy na temat: kapusta do zeberek
Artykuły na temat: kapusta do zeberek
  • Żeberka na kapuście

    Soczyste i aromatyczne. Pieczone, gotowane lub z grilla. Żeberka to jedno z naszych ulubionych mięs.

  • Z dodatkiem grzybów lub grochu. Solo, w pierogach, krokietach lub pasztecikach. Bez względu na formę podania, kapustę znajdziemy niemal na każdym wigilijnym stole. Fot. 123RF/Picsel Do kapusty przylgnęła łatka warzywa ciężkostrawnego, które zupełnie nie nadaje się dla osób, chcących zrzucić kilka zbędnych kilogramów. Skąd to przekonanie? Otóż w tradycyjnej, polskiej kuchni kapustę zwykle serwuje się z ciężkimi dodatkami - golonką, boczkiem lub kiełbasą. Jednak w wydaniu bożonarodzeniowym...

  • Barszcz ukraiński z fasolą na żeberkach

    Wszyscy potrzebujemy diety bogatej w witaminy, minerały, błonnik i żelazo. Szczególnie ważne jest, aby wartościowe potrawy znalazły się codziennie na talerzach naszych pociech.

  • Kiedy ostatnio jedliście kapustę? Jeśli było to dawno temu, radzimy wam ponownie zaprzyjaźnić się z tym warzywem, gdyż jest nie tylko bardzo smaczne, ale i wyjątkowo zdrowe. Fot. 123RF / Picsel Wiele osób nie przepada za kapustą – jedni twierdzą, że jest niemodna i ciężkostrawna inni z kolei zwracają uwagę na nieprzyjemny zapach unoszący się w mieszkaniu w czasie jej gotowania. Warto jednak wiedzieć, że warzywo to ma mnóstwo zalet, które w zdecydowany sposób dyskredytują wszelkie negatywy....

  • Kapuśniak na żeberkach

    Sposób przygotowania: 1. Żeberka zalej wodą. Dodaj liście laurowe, ziele angielskie i łyżeczkę soli. Gotuj około 40 minut.  2. Dodaj obraną i pokrojoną marchew, pietruszkę i seler, a po 10 minutach ziemniaki.  3. Jeśli kapusta jest bardzo kwaśna, przepłucz ją na sicie. Przełóż do zupy, gdy warzywa będą miękkie. Na suchej patelni podsmaż pokrojoną kiełbasę. Rozpuść masło i wymieszaj z mąką. Dodaj...

  • Kiedy ostatnio jedliście kapustę? Jeśli było to dawno temu, radzimy wam ponownie zaprzyjaźnić się z tym warzywem, gdyż jest nie tylko bardzo smaczne, ale i wyjątkowo zdrowe. Fot. 123RF / Picsel Wiele osób nie przepada za kapustą – jedni twierdzą, że jest niemodna i ciężkostrawna, inni z kolei zwracają uwagę na nieprzyjemny zapach unoszący się w mieszkaniu w czasie jej gotowania. Warto jednak wiedzieć, że warzywo to ma mnóstwo zalet, które w zdecydowany sposób dyskredytują wszelkie negatywy....

  • Kapuśniak na żeberkach

    Polacy uwielbiają zupy.

  • Kapustka króluje nie tylko na boisku, ale także na talerzach Polaków. Wykorzystajcie sezon (nie ten sportowy) i przygotujcie pyszne dania z tym warzywem w roli głównej. Jak zwykle, sprawdzonymi przepisami służą nasi użytkownicy. Fot. 123RF Sezon na młodą kapustę w pełni, dlatego warto go wykorzystać jak najlepiej. Dzięki niej przygotujemy proste dania, które wręcz zachwycają swoim smakiem i od razu przywodzą na myśl pierwsze, letnie dni. Warto wiedzieć, że warzywo to jest nie tylko wyjątkowo...

  • Kapuśniak na żeberkach

    Przygotowanie: Kapustę pokrój na krótsze wstęgi.Gdyby była bardzo kwaśna, możesz ją przepłukać. Ziemniaki pokrój w kostkę,a pozostałe warzywa w półplasterki....

  • Wigilijny wieczór to szczególny czas dla nas i naszych bliskich, których chcemy ugościć najlepiej, jak to możliwe. Posiłki przygotowujemy z dbałością o najmniejszy szczegół tak, żeby były nie tylko związane z wieloletnią tradycją, ale także pyszne i zdrowe. Fot. 123RF Na stole wigilijnym niepodzielnie króluje karp i barszcz czerwony, ale w wielu domach wśród dwunastu potraw znajdziemy też kapustę kiszoną w różnych wydaniach. Skąd wzięła się na naszych stołach? Jedna z dwunastu Powszechnie...