• Informacje na temat:

    kapusta czerwona na winie

Przepisy na temat: kapusta czerwona na winie
  • Jednogarnkowe dania z botwinką i młodą kapustą

    ...kapusta się nie rozgotowała). Wyjmij żeberka, obierz mięso z kości i pokrój na kawałeczki. Dorzuć do garnka. Potrawkę podawaj posypaną koperkiem.  Sznycle z jarzynami Sposób przygotowania...

  • czerwona kapusta na ciepło

  • Pikantne gołąbki z czerwonej kapusty

    Wykwintna wersja znanej potrawy.

  • Pyszna kapustka najlepiej smakuje na goraco.

  • Propozycja na solidny, rodzinny obiad

    Ważne, by udka z kaczki rzeczywiście piekły się długo w niskiej temperaturze, wtedy są bardzo miękkie w środku a na zewnątrz apetycznie chrupiące. Jeśli przygotowujemy więcej niż 6 udek, pamiętajmy by odpowiedni wydłużyć czas pieczenia. Czerwona kapusta duszona w winie jest świetnym dodatkiem do kaczki.

  • jak nam zostanie tej kapusty z obiadu to można ją włożyc do słoika, zakręcic i pasteryzowac ok 15 minut. W sam raz na kiedyś tam :)))

  • Panga z kapustą

    Z dodatkiem czerwonego wina.

  • Kuchnia litewska

  • Królik duszony z Toskanii - Agnieszka

    sprawiony królik, cebula czerwone, czosnek, oliwa, białe wino wytrawne, czarne oliwki, kapary, przyprawy (sól, pieprz, bazylia, rozmaryn, majeranek), maggi, mąka

  • jest pyszna do kazdego dania , szczegolnie do klusek slaskich....zjadana na pniu

Artykuły na temat: kapusta czerwona na winie
  • Papardelle z karmelizowaną czerwoną kapustą i gorgonzolą

    Wiem, nie brzmi to skromnie, ale w tym wypadku nie potrafię opisać innymi słowami, jak pyszne jest danie przygotowane według poniższego przepisu. Długo duszona kapusta nabiera słodkości, która(...) główka czerwonej kapusty 1 czerwona cebula 100 g gorgonzoli 40 g masła 100 ml octu balsamicznego 4 łyżki cukru 2 gałązki świeżego tymianku 350 g makaronu papardelle garść orzechów...

  • To musisz wiedzieć o czerwonej kapuście

    Aby czerwona kapusta nie straciła podczas gotowania koloru, zakwaszam wodę octem lub sokiem wyciśniętym z cytryny.

  • 2 dania z kapusty

    Kapusta kiszona to doskonały składnik prostych i smacznych dań.

  • Bigos z boczkiem i porzeczkami

    Z czerwonej kapusty.

  • Dieta czerwona

    Dieta czerwona doskonale reguluje ciśnienie krwi, hamuje gwałtowne zmiany nastroju, pobudza metabolizm i ułatwia trawienie.

  • Witaminowa bomba idealna do mięs

    Aromatyczna czerwona kapusta - wypróbowany dodatek do świątecznych dań.

  • Gołąbki z kaszą i pieczarkami

    Gołąbki można zrobić z każdej kapusty: białej, włoskiej czy czerwonej. Możesz je też zrobić z sałaty – te faszeruj np. sałatką warzywną lub duszonymi warzywami z odrobiną kaszy.

  • Zrazy wołowe

    Wołowina lubi pieprz – dużo pieprzu! Z innych przypraw: czosnek, imbir, kolendrę, rozmaryn, ocet balsamiczny, czerwone wino, a także whisky i porto. Smakowo nie pokłóci się nawet z pleśniowym serem gorgonzola.

  • Sześć powodów, dla których warto jeść kalafior

    Ten krewniak kapusty chroni nasz organizm przed szkodliwym wpływem zatrutego środowiska i wspomaga dobry sen. Wielu osobom przeszkadza jego zapach, ale i na to znajdzie się sposób!

  • Dieta na odbudowę paznokci

    .... Bierze udział w syntezie kolagenu i elastyny. W jakich produktach możemy go znaleźć? W otrębach, owsie, grubych kaszach, brązowym ryżu, jaglance oraz w takich warzywach jak rzodkiewka, kapusta, ogórki...