• Informacje na temat:

    kapuśniak z boczkiem

Przepisy na temat: kapuśniak z boczkiem
  • Kapuśniak

    Kapuśniak na żeberkach będzie wyjątkowo pysznym i sycącym daniem.

  • Kapuśniak

    Doskonałe danie na wiosenne przesilenie

  • Kapuśniak

    Żeberka umyj, zalej zimną wodą, dodaj listki laurowe, ziele angielskie, pieprz i gotuj 30 minut.

  • Kapuśniak po francusku

    Z wędzonym boczkiem.

  • Kapuśniak

    Z boczkiem.

  • Kapuśniak z boczkiem

    Składniki: 1 nieduża biała kapusta, 1 pęczek włoszczyzny, 1 pęczek koperku, 30 dag chudego wędzonego boczku, 1 duża cebula, 3 łyżki masła, 1 łyżka oleju, 1/2 szklanki śmietany 18 %, 1 płaska łyżka mąki, sól, pieprz, 1-2 listki laurowe, 2 litry wywaru mięsnego lub bulionu instant.

  • Kapuśniak z pomidorami

    Pomidory dodadzą zupie nie tylko koloru, ale też smaku.

  • Kapuśniak z wkładką

    ...dołożyć ziemniaki, wegetę, gotować jeszcze 10 minut. 3) Pokrojoną na spore kawałki kiełbasę oraz czosnek pokrojony w plasterki dodać do zupy. 4) Po 5 minutach dołożyć podduszoną kapustę z boczkiem. Zupę...

  • Aromatyczne kapuśniaki

    A może tak kapuśniak w nieco innej odsłonie? Oto cztery nowe pomysły na tę pożywną i pełną witamin jesienną zupę.

  • Najlepszy na jesień

    Kapuśniak z kiszonej kapusty to rewelacyjne danie na jesienne i zimowe chłody.

Artykuły na temat: kapuśniak z boczkiem
  • Kapuśniak

    Polecamy pyszny kapuśniak...

  • Kapuśniak słodko-kwaśny

    Lubisz tradycyjny kapuśniak? Dodaj boczek lub wędzone kości. Albo dopraw wędzoną papryką, świetnie imituje smak i zapach wędzonki!

  • Kapuśniak z kiełbaską

    ...kolejne 10 minut. 3. Na oleju obsmażyć pokrojoną w plastry kiełbasę. Oprószyć mąką, zamieszać. Powstałą w ten sposób zasmażką zagęścić zupę. Doprawić solą, pieprzem i kminkiem. Nasza rada Kapuśniak będzie jeszcze smaczniejszy, jeśli posiekaną cebulę przysmażysz razem z kiełbasą lub z boczkiem.

  • Kapuśniak na żeberkach

    Polacy uwielbiają zupy.

  • Kapuśniak na żeberkach

    Przygotowanie: Kapustę pokrój na krótsze wstęgi.Gdyby była bardzo kwaśna, możesz ją przepłukać. Ziemniaki pokrój w kostkę,a pozostałe warzywa w półplasterki....

  • Kapuśniak

    Boczek pokroić w małą kosteczkę, kapustę lekko wycisnąć z soku (sok zachować, gdyby zupa była za mało kwaśna, można go dolać do smaku). Cebulę posiekać,...

  • Tradycyjne polskie zupy, mniej i bardziej znane

    ..., wędzonym boczkiem. m wieprzowym, żeberkami, ogonem wieprzowym. Wywar postały po ugotowaniu szynki lub białej kiełbasy zostaje odpowiednio doprawiony i smakuje doskonale. Czarna i czosnkowa polewka(...) z ziemniakami lub chlebem. Powszechniejszą jej wersją jest kapuśniak, znany w innych regionach Polski. Krupnik z kolei to zupa na wywarze jarzynowym lub mięsnym, z ziemniakami, zasypana kaszą (krupami...

  • Katarzyna Bosacka o zaletach polskiej kuchni

    ...? Jaki smak kojarzy się pani z dzieciństwem? - Jajecznica z cebulą. W PRL-u nie jadało się jajecznicy z boczkiem czy kiełbasą, bo ich po prostu nie było. Kapuśniak mojego taty, genialny. Kapusta...

  • Pomysły na... żeberka!

    ...i ugotowaną fasolę. Doprawić. Kapuśniak na żeberkach Składniki na 4-6 porcji: 60 dag kiszonej kapusty, 60 dag żeberek (niezbyt tłustych), 20 dag boczku wędzonego, 2 litry wody, 1-2 średnie marchewki...

  • Pyszności z kiełbasą

    Kapuśniak z kiełbasą Składniki na 4 porcje: 40 dag kiszonej kapusty, 20 dag wędzonej cienkiej kiełbasy, 20 dag wędzonego boczku, marchew, pietruszka, seler, cebula, 4 ziemniaki, 3 listki laurowe(...), gotuj około 5 minut. Wrzuć do zupy kapustę z boczkiem i cebulą. Dodaj sól, mielony pieprz i majeranek, całość dokładnie wymieszaj, gotuj jeszcze ok. 10 minut. Podawaj ze świeżym pieczywem z masłem...