• Informacje na temat:

    kanie sos

Przepisy na temat: kanie sos
  • Przepisy na dania z grzybami

    Kurki, prawdziwki, podgrzybki i kanie. Schyłek lata to idealny moment, by wybrać się do pobliskiego lasu na grzybobranie. Z pachnących kapeluszy warto przyrządzić pyszne dania z grzybami w roli głównej i cieszyć się smakami, które oferuje las. Szlachetne sosy, aromatyczne farsze, a może popularne zupy grzybowe? Sposobów na wykorzystanie leśnych przysmaków jest mnóstwo - nic tylko palce lizać!

  • Pokusić nie mogliśmy się na mały eksperyment z kaniami. Na „tapetę” wzięliśmy mega aromatyczną przyprawę od Skworcu.

  • Kiedy podawać dzieciom grzyby?

    ...grzybów Mimo ryzyka zatrucia, grzyby często goszczą na naszych stołach. Wszystko dlatego, że są niezwykle aromatycznym dodatkiem do wszelkich sosów, zup czy bigosów. Jednak poza walorami smakowymi mają(...) wykorzystać ich walory. Spośród grzybów jadalnych najwięcej cennych właściwości mają pieczarki, boczniaki, podgrzybki, koźlarze, kurki, maślaki i kanie. Dwa pierwsze rodzaje można kupić w sklepach...

  • Przepis pewnie powszechnie znany, ale danie tak pyszne, że nie mogłam go pominąć.

  • Grzyby – leśne mięso

    Borowiki, podgrzybki, kurki, czerwone łebki, opieńki, maślaki, kanie, rydze - tegoroczna jesień obrodziła grzybami niemal w całej Polsce. Nomenklatura w języku grzybiarzy nie jest uniwersalna(...) tradycję wigilijnej kolacji, inni mogliby jeść je codziennie. Jajecznica, pierogi, makaron, kasza z grzybami, a może schab z sosem z borowików? Fantazja kulinarna smakoszy nie ma końca. Aromatyczna nuta...

  • większość z Was pewnie zna ten przepis ale dzisiaj dostałam sporą ilość tych grzybów, więc postanowiłam go Państwu przypomnieć

  • Kanie w słodko-kwaśnej zalewie idealne na obiad i zagrychę ;)

  • Szybko i baaaardzo smacznie :)

  • Najlepsza opcja podania kani :)

  • Smaczny sposób na przygotowanie tych pysznych grzybów.

Artykuły na temat: kanie sos
  • Zatrucia grzybami leśnymi – jak je rozpoznać i reagować?

    Wczesna jesień to czas leśnych wędrówek, spacerów i bardzo popularnego w Polsce grzybobrania. Nic dziwnego – grzyby podnoszą i uszlachetniają walory smakowe zup, sosów i świątecznych dań. To prawdziwa uczta dla podniebienia, ale w pełni bezpieczna tylko dla tych, którzy się na grzybach znają. Spożycie trujących okazów w najlepszym wypadku może się skończyć poważnymi problemami żołądkowymi...

  • Apteka w grzybowym kapeluszu

    ..., kurki, maślaki, kanie. - W każdym grzybie kapeluszowym jest cały komplet witamin od B1 do B12,H, C, witaminy D, E, kwasy fenolowe o działaniu antyoksydacyjnym, polisacharydy działające immunostymulująco(...) mają działanie przeciwnowotworowe, ale też przeciwstarzeniowe, przeciwzapalne. - Z punktu widzenia dietetycznego grzybów lepiej nie smażyć, tylko zjeść je w postaci ekstraktów wodnych czyli zup i sosów...