• Informacje na temat:

    kanapka z rukola

Przepisy na temat: kanapka z rukola
  • Pasta bezjajeczna - idealna na kanapki

    Pyszna pasta kanapkowa dla wegan. Czarna sól himalajska, czyli kala namak, jest idealna, gdy chcemy uzyskać wegański zamiennik jajek. Jej specyficzny, siarkowodorowy zapach sprawia, że doprawione nią bezsmakowe tofu nabiera smaku jajecznicy lub pasty jajecznej.

  • Lekki, szybki obiad dla dwojga idealny z lampką białego wina

  • Kanapki w innej postaci

    Kanapki to wciąż jedno z najpopularniejszych dań śniadaniowych. W wersji podstawowej zazwyczaj jemy je z masłem, żółtym serem i plastrem pomidora lub ogórka. W wersji urozmaiconej np. z grillowanym mięsem, warzywami i sosem mogą być świetnym pomysłem na obiad i kolację. Jak odmienić ich smak, by zachwycały swoją oryginalnością i smakiem? Oto kilka pomysłów.

  • Propozycja kanapki dla bardzo zgłodniałych

  • Kanapki z chrupiącą

    ...i podprażone na suchej patelni pestki dyni. Całość przykryj drugą kromką. Świetnie sprawdzą się również takie dodatki jak kiełki brokułów lub buraka oraz rukola lub zblanszowany jarmuż.  

  • Domowy McDonald's w nieco zdrowszej odsłonie. Połączenie szynki szwarcwaldzkiej, wołowiny i rukoli :)

  • Kolorowe kanapki z chrupiących bagietek

    Znudziły ci się zwykłe kanapki? Wypróbuj tego!

  • Jak już cała pierś z indyka będzie upieczona to możemy zrobić z niej kanapki. Super smaczne i dietetyczne. Mięso jest delikatne w smaku, a kanapka wypełniona warzywami. Przetestowałam kanapkę w wersji na zimno ciabatta z oliwkami oraz w wersji ciepłej z grillowanym chlebem tostowym. Obydwie są pyszne.

  • Kanapki z kozim serem i figą

    Wykwintne i smaczne!

  • Sprawdzony przepis na "Warzywna kanapka"

Artykuły na temat: kanapka z rukola
  • Grillowane kanapki

    Z kurczakiem.

  • Wielkanocne śniadanie – pyszne potrawy, pisanki, wiosenne dekoracje, kwiaty i… masz wrażenie, że czegoś tu brakuje? Że co roku ten świąteczny poranny stół wygląda tak samo? Boisz się, że na jego widok domownicy i goście głośno powiedzą: „Ale nuda”? Fot. Materiały prasoweZmień to! Nie tylko za pomocą modnych akcentów i ozdób, ale przede wszystkim - serwowanych potraw! Bądź przy tym wierny tradycji - nie rezygnuj z jajek, chrzanu, ćwikły, świeżych warzyw, zielonych dodatków, ale przygotuj je...

  • Kanapka z awokado

    Pieczywo można opiec w tosterze.

  • Kanapki to wciąż jedno z najpopularniejszych dań śniadaniowych. Jak odmienić ich smak, by zachwycały swoją oryginalnością i smakiem? Oto kilka pomysłów. Fot. materiały prasowe Polacy to niewątpliwie naród kanapkowy. Kanapki jemy na śniadanie, następne w przerwie na lunch, na podwieczorek lub kolację. I nie ma w tym nic dziwnego - aby je przygotować nie musimy spędzać długich godzin w kuchni i mieć wyjątkowych zdolności kulinarnych. Wariantów na ich przyrządzenie jest tak dużo jak różnorodny...

  • Wielka księga smaków: Rukola

    Regularne spożywanie zielonych listków zwiększa odporność i zapobiega anemii. Rukola zawiera też cenne przeciwutleniacze i wykazuje działanie bakteriobójcze. Polsce znana była jeszcze przed wojną. Wtedy nazywano ją rokiettą siewną. Potem zniknęła ze sklepów i stołów, by triumfalnie na nie powrócić kilka lat temu. Dodajemy ją do sałatek, surówek, mozzarelli, twarogu, kanapek, sosów, zup, makaronów...

  • Kilka lat temu dietę Polaków zdominowały zielone owoce i warzywa. Do dziś w formie koktajli lub sałatek spożywamy rukolę, jarmuż i avocado. Teraz do naszej kuchni wdzierają się kolejne dodatki, których wartości odżywcze porównywane są z tymi zawartymi w warzywach i owocach - niektóre mają ich nawet więcej. Wśród nowości znajdują się m.in. baobab, camu camu i jagody maqui. Co o nich wiemy? Fiolet na naszym talerzu Jakiś czas temu niemal wszyscy przekonywaliśmy się do zielonych owoców i...

  • Ciepła kanapka na zimne dni

    To idealna przekąska, która sprawdzi się podczas podróży i wycieczek. Można przygotować ją na kilka sposobów. Oto jeden z nich.

  • Kanapki to wciąż jedno z najpopularniejszych dań śniadaniowych. Jak odmienić ich smak, by zachwycały swoją oryginalnością i smakiem? Oto kilka pomysłów. Fot. 123RF/Picsel Śniadaniom towarzyszy pośpiech - aż 55% ankietowanych jada je w samotności. Rodzinne, poranne posiłki są często zarezerwowane na weekendy, kiedy mamy więcej czasu na przygotowanie i spokojne zjedzenie. Co zatem jadamy w powszednie poranki? Choć na naszych stołach pojawiają się płatki śniadaniowe, jogurty, czy nawet sałatki,...

  • Kanapka z kurczakiem i mozzarellą

    Wiosenna aura, choć zmienna, zachęca, by wyjechać za miasto. Przygotuj piknikowe menu! Smaczne i wygodne do zabrania na zieloną trawkę.

  • Smaczny i szybki obiad? Siostra Anastazja i siostra Salomea proponują kurczaka w winie z surówką z rukoli i pomidorków. Palce lizać. Filety z kurczaka duszone w czerwonym winie Składniki: 60 dag filetów z kurczaka 2 cebule 2 ząbki czosnku 50 dag pieczarek zamkniętych 1 szklanka wytrawnego wina czerwonego sok z 1 cytryny 1/3 łyżeczki ziół prowansalskich 3-4 łyżki oliwy sól pieprz Wykonanie: Cebule obrać i pokroić w piórka. Czosnek obrać i drobno posiekać. Pieczarki wymyć. Mięso wymyć,...

Wideo na temat: kanapka z rukola