• Informacje na temat:

    kanapka z dodatkami

Przepisy na temat: kanapka z dodatkami
  • Kanapka z tuńczykiem

    ...i podpiecz. Ciepłe pieczywo posmaruj masłem czosnkowym, wyłóż sałatą, plastrami pomidora i świeżego ogórka oraz tuńczykiem z dodatkami. Przykryj warzywami i złóż kanapkę. Całość posyp świeżo zmielonym...

  • Propozycja kanapki dla bardzo zgłodniałych

  • Wykwintne kanapki

    Jeśli brak Ci pomysłów na codzienne kanapki, koniecznie wypróbuj tych z super dodatkami – przetworami z sezonowych warzyw i owoców. Dzięki nim śniadania i kolacje nabiorą zdrowych rumieńców pełnych witamin.

  • Oto kanapka jako plansza do gry w warcaby. Wystarczy kromka pieczywa białego i kromka ciemnego, ulubiony dodatek do kanapki i mała rzodkiewka.

  • Kolorowe kanapki

    Jeśli brak Ci pomysłów na codzienne kanapki, koniecznie wypróbuj tych z super dodatkami w postaci kolorowych warzyw i owoców. Dzięki nim śniadania i kolacje nabiorą zdrowych rumieńców pełnych witamin. Wystarczy wykorzystać zasoby swojej kuchni i przygotować pomysłowe kromki o zaskakującym smaku, które dodadzą Ci energii każdego dnia.

  • Wypaśne Kanapki z pikantnym sosem i krewetkami to szybka propozycja przekąski idealnej na kolację lub przekąski do piwa. Krewetki można zastąpić piersiami z kurczaka. Zapraszam!

  • Jajko w koszulce na kanapce

    Przypomina nieco kulkę mozzarelli, bardzo efektownie prezentuje się zarówno solo, jak i jako dodatek do innych potraw. Jajko w koszulce to jajko gotowane bez skorupki - przygotowanie go nie jest trudne, ale wymaga odrobiny wprawy oraz pewnej ręki.

  • Przepis wart wypróbowania: "Kanapka klubowa"

  • Pasta bezjajeczna - idealna na kanapki

    Pyszna pasta kanapkowa dla wegan. Czarna sól himalajska, czyli kala namak, jest idealna, gdy chcemy uzyskać wegański zamiennik jajek. Jej specyficzny, siarkowodorowy zapach sprawia, że doprawione nią bezsmakowe tofu nabiera smaku jajecznicy lub pasty jajecznej.

  • Inspiracja byla kuchnia skandynawska, a powód prozaiczny - resztki schabu po przyjeciu. Powstala z nich pyszna kanapka z dodatkiem salaty, kremu chrzanowego i marynowanej czerwonej kapusty.

Artykuły na temat: kanapka z dodatkami
  • Zdrowa kanapka kontra śmieciowe jedzenie

    ..., dzieci są częstowane wieloma rodzajami pieczywa. Smakują im nie tylko białe bułeczki, ale również chleb razowy, żytni, z różnymi dodatkami. Pokazujemy, że upieczenie chleba w domu nie jest bardzo trudne(...). Wystarczy po prostu kanapka? Tak, ale kanapka kanapce nierówna, liczą się składniki, różnorodność i oczywiście smak. O inspiracje na przygotowanie smacznych kanapek do szkoły zapytaliśmy szefa kuchni...

  • Kanapki to wciąż jedno z najpopularniejszych dań śniadaniowych. Jak odmienić ich smak, by zachwycały swoją oryginalnością i smakiem? Oto kilka pomysłów. Fot. 123RF/Picsel Śniadaniom towarzyszy pośpiech - aż 55% ankietowanych jada je w samotności. Rodzinne, poranne posiłki są często zarezerwowane na weekendy, kiedy mamy więcej czasu na przygotowanie i spokojne zjedzenie. Co zatem jadamy w powszednie poranki? Choć na naszych stołach pojawiają się płatki śniadaniowe, jogurty, czy nawet sałatki,...

  • Zamiast kanapki z szynką

    Drobna zmiana, a tyle korzyści. Wystarczy porcję mięsa czerwonego lub przetworzonego zastąpić orzechami lub fasolą, by szanse na uniknięcie zawału czy udaru znacznie wzrosły.

  • Wielkanocne śniadanie – pyszne potrawy, pisanki, wiosenne dekoracje, kwiaty i… masz wrażenie, że czegoś tu brakuje? Że co roku ten świąteczny poranny stół wygląda tak samo? Boisz się, że na jego widok domownicy i goście głośno powiedzą: „Ale nuda”? Fot. Materiały prasoweZmień to! Nie tylko za pomocą modnych akcentów i ozdób, ale przede wszystkim - serwowanych potraw! Bądź przy tym wierny tradycji - nie rezygnuj z jajek, chrzanu, ćwikły, świeżych warzyw, zielonych dodatków, ale przygotuj je...

  • Kilka rzeczy, których nie wiedzieliście o kanapkach...

    Kanapka, genialna w swojej prostocie potrawa, do której istnienia tak się przyzwyczailiśmy, że nie wyobrażamy sobie dnia bez zjedzenia chociaż jednej sztuki.

  • Kanapki to wciąż jedno z najpopularniejszych dań śniadaniowych. Jak odmienić ich smak, by zachwycały swoją oryginalnością i smakiem? Oto kilka pomysłów. Fot. materiały prasowe Polacy to niewątpliwie naród kanapkowy. Kanapki jemy na śniadanie, następne w przerwie na lunch, na podwieczorek lub kolację. I nie ma w tym nic dziwnego - aby je przygotować nie musimy spędzać długich godzin w kuchni i mieć wyjątkowych zdolności kulinarnych. Wariantów na ich przyrządzenie jest tak dużo jak różnorodny...

  • Pietruszka: dużo więcej niż dodatek do rosołu

    Pietruszka jest rośliną o niezliczonych właściwościach zdrowotnych, podobnie jak czosnek, cebula, kapusta, marchew czy por. Dla celów odżywczych i leczniczych wykorzystywany jest jej korzeń, liście i nasiona. Wyjątkowo cenna jest natka pietruszki. Małe zielone listki mają cztery razy więcej witaminy C niż pomarańcze czy kapusta.

  • Rzodkiewka to królowa nowalijek. Przebojem wkracza na nasze talerze wczesną wiosną i gości na nich aż do jesieni. Jakie ma właściwości i co można z niej przygotować, aby nam się nie znudziła? Fot. 123RF/Picsel Rzodkiewka bywa bardzo niedocenianym warzywem. Częściej myślimy o niej jako o dodatku do posiłku niż samodzielnej przekąsce. Tymczasem podgryzanie rzodkiewek może pomóc nam zrzucić kilka zbędnych kilogramów. To warzywo w 95% składa się z wody, a co za tym idzie jest wyjątkowo...

  • Kanapka - królowa przekąsek nie musi być nudna

    Kanapka jest daniem głównym w menu pracujących Polaków. Dla prawie 40 proc. ankietowanych stanowi podstawowy posiłek, wskazują badania przeprowadzone w 2010 roku przez Instytut Badania Opinii(...) przekąska uznawana jest za proste "danie", jednak jak podkreśla Karol Okrasa bardzo łatwo można odczarować mit nudnej kanapki. "Kanapka to rzeczywiście prosta przekąska, ale czy to musi oznaczać, że nudna...

  • Ser żółty cieszy się w Polsce ogromną popularnością. Na stole pojawia się najczęściej w porze-śniadania, w towarzystwie świeżych warzyw i chrupiącego pieczywa. Jednak ser to nie tylko śniadaniowa przekąska. Fot.123RF/Picsel Ten żółty przysmak doskonale komponuje się z mięsem, makaronem, pysznie smakuje także w zu-pie. Poznaj kilka oryginalnych sposobów na podanie żółtego sera. Kotlety po czesku Ser żółty, nawet lekko przesuszony, można podać jako pyszną przekąskę na ciepło. Mowa tu o...

Zdjęcia na temat: kanapka z dodatkami
Wideo na temat: kanapka z dodatkami
  • Rukola, sałata rzymska, a może lodowa - która z nich jest najzdrowsza?

    Sałata to źródło witamin potrzebnych naszemu organizmowi. Lato jest doskonałym czasem, żeby królowała na naszym stole. Zielone liście można jeść same lub z dodatkami. Warto ją też dodawać do kanapek. Jakie mamy rodzaje sałat i jakie są ich właściwości?

  • Zmysłowe smaki: Hummus

    Hummus to pyszna pasta z ciecierzycy z dodatkiem przypraw charakterystycznych dla kuchni bliskowschodniej. Jest doskonała jako dodatek do kanapek - a do tego naprawdę prosta w przygotowaniu! Zobaczcie film. Hummus - tu znajdziesz dokładny przepis. Wejdź! Polub "Zmysłowe smaki" na Facebooku!

  • Jak zrobić pieczeń rzymską?

    Pieczeń rzymska to przepyszny mięsno-warzywny pasztecik, który zachwyca nie tylko swoim kolorowym, apetycznym wyglądem, ale i przepysznym smakiem: to znakomite połączenie puszystego mięsa, papryki, cebuli i pachnących przypraw! Pieczeń rzymska znakomicie sprawdza się również na co dzień, jako aromatyczny, nietypowy dodatek do kanapek. Można ją zrobić nawet w zwykłym naczyniu żaroodpornym - zawsze będzie puszysta i kremowa. Zobaczcie, jak ją zrobić w kilka chwil!