• Informacje na temat:

    kanapka jajko gorąco

Przepisy na temat: kanapka jajko gorąco
  • Najlepsze kanapki na gorąco

    Przyjemnie chrupiące i pożywne kanapki podawane na ciepło świetnie sprawdzą się na śniadanie i kolację. Zwłaszcza, kiedy za oknem jest zimno i nieprzyjemnie.

  • Cielęcina z pieczarkami

    Idealna na gorąco oraz jako wędlina na kanapki...

  • Co się je w najszczęśliwszych krajach na świecie?

    Jednym z ulubionych dań Finów, są pierogi karelskie. To rodzaj płaskiego, otwartego pieroga wypełnionego puree ziemniaczanym lub gotowanym ryżem. Podaje się je na gorąco, często z munavoi - rodzajem smarowidła wykonanego z jajek i masła. - Pierogi karelskie mają reputację trudnych do wykonania. Jednak nie należy się ich bać, bo nie są trudne w przygotowaniu. Są jednak nieco pracochłonne. Każdy ma...

  • Sokołów: Najlepsze sposoby na pieczoną szynkę

    ...kromką przyrumienionego chleba. Taką kanapkę trzymamy na patelni, aż ser w kanapce zacznie się roztapiać. Et voilà ! Nasza kanapka na gorąco jest gotowa! Kanapki możemy zaserwować z dodatkiem(...) masła i mleka. Tak przygotowana puszysta masa doskonale skomponuje się z pieczoną szynką! Kanapka à la pastrami Z upieczonej na święta szynki zostały ci jeszcze niezjedzone kawałki? Dodaj je do...

  • Dieta bezglutenowa: Kotleciki z pieczarek

    Składniki: 1 kg pieczarek 2 średnie cebule 3 jaja ugotowane na twardo 1 jajko surowe bezglutenowa bułka tarta sól pieprz uniwersalna przyprawa warzywna natka pietruszki olej do smażenia(...), obtaczamy je w bułce bezglutenowej. Rozgrzewamy tłuszcz na patelni, kładziemy kotleciki i smażymy z obu stron na złoty kolor. Odkładamy na bibułkę, aby ociekły z tłuszczu. Podajemy albo na gorąco...

Artykuły na temat: kanapka jajko gorąco
  • Pomysł na pasztet

    ...napełnij przygotowaną masą. Piecz około godziny w temp. 200°C. Podawaj na zimno lub gorąco z pikantnymi sosami. Z gęsiej wątróbki z sosem żurawinowym Wszystkie składniki marynaty wymieszaj...

  • Jajko towarzyszyło ludzkości od najdawniejszych czasów. Symbolizowało początek, zarodek Wszechświata, chaos, Słońce, Ziemie, płodność, nieśmiertelność, powrót wiosny. Wiele kultur wytworzyło swój własny mit lub legendę związaną z jajkiem jako początkiem świata lub jakiem jako symbolem odrodzenia. Fot. 123RF/Picsel Jajko stanowiło również element dekoracyjny. Współcześnie ozdobione jaja święcimy w sobotę wielkanocną w kościołach, a w niedzielny poranek w wielu regionach Polski obdarowujemy...

  • Kuchnia pod chmurką

    ...smakowe z Kętrzyna stanowią doskonały dodatek do dań serwowanych na zimno i na gorąco oraz tych przygotowywanych pod chmurką; nie zawierają konserwantów i wyśmienicie smakują nadając potrawom wyrazistego...

  • Drugie śniadanie w szkole to dla dziecka bardzo ważny posiłek, gdyż dostarcza mu niezbędnej energii w ciągu dnia. Uczeń w ciągu dnia musi mieć siłę zarówno do nauki, ćwiczeń fizycznych, a także do zabawy podczas przerw. Podstawą drugiego śniadania jest kanapka. Nic w tym dziwnego, ponieważ można ją przygotować w bardzo krótkim czasie i modyfikować jej skład na wiele sposobów. Warto przy tym pamiętać o kilku podstawowych zasadach, o których przypominają organizatorzy ogólnopolskiej akcji...

  • Przekąski: Dodadzą ci sił na długiej wycieczce

    ...mówią, że nie chce im się pić), ponieważ w trakcie podróży, zwłaszcza, kiedy jest gorąco, o odwodnienie nietrudno.

  • Wielkanocne śniadanie – pyszne potrawy, pisanki, wiosenne dekoracje, kwiaty i… masz wrażenie, że czegoś tu brakuje? Że co roku ten świąteczny poranny stół wygląda tak samo? Boisz się, że na jego widok domownicy i goście głośno powiedzą: „Ale nuda”? Fot. Materiały prasoweZmień to! Nie tylko za pomocą modnych akcentów i ozdób, ale przede wszystkim - serwowanych potraw! Bądź przy tym wierny tradycji - nie rezygnuj z jajek, chrzanu, ćwikły, świeżych warzyw, zielonych dodatków, ale przygotuj je...

  • Słodki początek dnia

    ...chcącego nic trudnego", bo ciasto na naleśniki można przygotować wieczorem. A jeśli nie zależy nam na plackach "na gorąco" również wieczorem możemy je usmażyć. Dobre naleśniki smakują z najprostszymi...

  • W okresie wielkanocnym zużywamy wyjątkowo dużo jajek. W końcu są one składnikiem ciast, sosów, pasztetów oraz wielu innych potraw. Jak sprawdzić, czy aby na pewno są one świeże? Fot. 123RF/Picsel Jeśli chcemy mieć pewność, że potrawy, które mamy zamiar przygotować dla naszych bliskich, będą smaczne, koniecznie powinniśmy zaopatrzyć się w świeże i dobre jakościowo produkty. W przypadku warzyw i owoców z łatwością jesteśmy w stanie stwierdzić, które są zdatne do spożycia. Co innego, jeśli...

  • Superdieta dla łasuchów

    ...początku sięgnąć po pełnoziarnisty chlebek, masło, ser lub wędlinę (1 kanapka to 240 kcal). To jednak dopiero przystawka. Co warto jeszcze zjeść? Kawałek ciasta! Jest znakomitym źródłem błonnika, tym(...), pół papryki, 2 kromki ciemnego pieczywa z miodem, szklanka soku jabłkowego (638 kcal). Życie na gorąco 12/2012

  • Jajko jest symbolem życia, siły, miłości i płodności. Jadamy je na co dzień - na twardo, na miękko, w kanapce, sadzone, jako omlet czy w domowych wypiekach. Czego o nim nie wiemy? Fot. © 123RF.COM/PICSEL 1. Tak naprawdę jajka (prawie) nie podnoszą cholesterolu W jajku jest rzeczywiście sporo cholesterolu, bo aż ok. 200 mg (tylko w samym żółtku). U większości ludzi dużo jajek w diecie wcale nie przekłada się jednak bezpośrednio na podniesienie poziomu cholesterolu we krwi. Z 200 mg zaledwie...