• Informacje na temat:

    kalarepka na ciepło

Przepisy na temat: kalarepka na ciepło
  • Jarzynowy miks z kurczakiem

    Obiad, który przygotujesz w mig

  • Dania jednogarnkowe

    ...przykryciem. To skraca czas przyrządzania, gdyż ciepło nie ucieka z garnka. Dodatkowo oszczędzasz  prąd (gaz) i swój czas.

  • Warzywa z lekkim farszem

    ...i wstaw do piekarnika. Zapiekaj przez 30 minut.  4. Zdejmij pokrywkę i posyp cebule żółtym serem. Polej powstałym sosem i zapiecz, najlepiej z włączonym termoobiegiem, przez 4-5 minut. Podawaj na ciepło(...) ręczniku. Podaj na ciepło lub na zimno.

Artykuły na temat: kalarepka na ciepło
  • Pyszny obiad w godzinę

    Młoda kapusta, marchewka, kalarepka, a może seler naciowy... Pamiętaj o warzywach!

  • Sosy do warzyw na ciepło Knorr raz na zawsze rozwiązały problem gotowanych warzyw o mało wyrazistym smaku. Dostępne w 4 wariantach smakowych pozwalają w prosty sposób przyrządzić pyszne, aromatyczne dania warzywne. Zostały one docenione przez konsumentów, którzy przyznali sosom Knorr wyróżnienie „Produkt Roku 2014”. Fot. 123RF.COM/PICSEL Sosy do warzyw na ciepło Knorr to linia 4 wariantów smakowych w zależności od rodzaju warzyw, do których są dedykowane: serowo-kremowy do brokułów i...

  • Sezonowe hity odchudzające

    ...kcal w 100 gramach, są więc wymarzonym warzywem dla zmagających się z nadwagą. Chociaż jadamy ją głównie na ciepło w postaci zupy, jest pyszna także na surowo - jako dodatek do sałatek, chłodników czy(...) na bazie twarożku. Kalarepka Jest bogata w witaminę C, która skutecznie wspomaga odchudzanie. Bez niej nie ma mowy o prawidłowej przemianie materii i spalaniu zbędnego tłuszczyku. Kalarepką mogą...

  • Gotowane w wodzie i na parze warzywa od lat są dla nas synonimem zdrowego odżywiania. Coraz częściej zaczynamy jednak stosować równie smaczną i zdrową alternatywę - warzywa upieczone w piekarniku. Fot. 123RF/Picsel Pieczenie warzyw ma kilka istotnych zalet, w porównaniu z gotowanymi. Przede wszystkim piekąc warzywa nie tracimy cennych wartości odżywczych i witamin. Woda, w której gotujemy warzywa przejmuje te drogocenne substancje, i zostaje razem z nimi wylana. Dzięki pieczeniu zachowujemy...

  • Najlepsze produkty na ataki wieczornego łakomstwa

    Cieciorka, np. z puszki, (ale bez soli w składzie). Włókno tej rośliny strączkowej zamienia się w jelitach w krótkołańcuchowe kwasy tłuszczowe, które zapewniają uczucie pełności. Z cieciorki (np. 1/2 puszki) możesz zrobić sałatkę z dodatkiem ulubionej sałaty, np. lodowej.  Kalarepka pomaga utrzymać na stałym poziomie cukier we krwi. To dobra przegryzka także dla diabetyków.  Pestki dyni są sycące...

  • Faszerowane warzywa to jeden z najlepszych pomysłów na szybki, letni obiad dla całej rodziny. Sprawdzą się doskonale, gdy nie masz ochoty na spędzanie w kuchni długich godzin. Fot. 123RF/Picsel Najczęściej faszerujemy papryki i cukinie, jednak warto przygotować w ten sposób także inne warzywa. Latem w sklepach znajdziemy mnóstwo sezonowych warzyw, które idealnie nadają się do podania w ten sposób. Jedynym ograniczeniem staje się wyłącznie nasza wyobraźnia. Zachęcamy was również do...

  • Jedz kalarepę

    ...zmiksować blenderem/. W formie kotlecików Szybkie danie na ciepło z kalarepy to kotleciki panierowane. Młodą kalarepę pokrój na grube plastry, zblanszuj we wrzącej, osolonej wodzie ok. 5 minut(...) z dodatkiem piwa. Smaż paluszki na złoty kolor, podawaj z dipem na bazie majonezu i śmietany. Ciepły dodatek Duszona kalarepka jest też świetnym dodatkiem do mięs. Podsmaż ją na patelni pokrojoną w cienkie...

  • Gdy nadchodzi jesień, nabieramy ochoty na sycące i rozgrzewające dania. W tym wypadku nic nie sprawdzi się tak dobrze, jak sezonowe, faszerowane warzywa. Oto kilka przepisów, które musicie koniecznie wypróbować. Fot. 123RF Najczęściej faszerujemy papryki i cukinie, jednak warto przygotować w ten sposób także inne warzywa. Początek jesieni daje nam w tej kwestii ogromny wybór, a jedynym ograniczeniem staje się wyłącznie nasza wyobraźnia. Zachęcamy was również do eksperymentowania z...

  • Święto smaku

    ...cukru, szczyptę soli i gotuj pod przykryciem, aż kalarepka będzie miękka. Zdejmij warzywa z ognia, dolej resztę podgrzanego wywaru, dodaj serek mascarpone, drugą połowę zimnego masła i chrzan(...). Wstaw do piekarnika na mniej więcej 25 minut (do momentu, gdy pietruszka zamieni się w złociste, chrupiące czipsy). Pokrój jabłko w cieniutkie słupki. Podawaj krem z kalarepy na ciepło posypany...

  • Lada dzień w całym kraju zostanie uroczyście otwarty sezon na grilla. Gęsty dym, woń kiełbasek, trzask otwieranych puszek z piwem i głośna muzyka z samochodów… A przecież można inaczej, subtelniej, romantyczniej, na przykład tak, jak widzieli to francuscy malarze... Reprodukcje obrazów: wikipedia.org Bodaj najsłynniejszym piknikowym obrazem jest Śniadanie na trawie Eduardo Maneta. O grze świateł, zerwaniem z renesansową perspektywą oraz kontrowersjach związanych z nagą kobietą napisano...

Wideo na temat: kalarepka na ciepło
  • Faszerowana kalarepa - wyborna przekąska

    Kalarepki to wyborne warzywa, które już wczesną wiosną pojawiają się w sklepach i na targowiskach! Są pyszne - to delikatny, niezbyt ostra kapusta o zwartym miąższu. Ma mnóstwo wartości odżywczych i smakowych - to prawdziwa skarbnica zdrowa i świetny sposób na chronienie się przed niektórymi nowotworami! Kalarepa świetnie smakuje surowa, ale znakomicie nadaje się również do faszerowania - w parę chwil przyrządzicie pyszną, ciepłą przekąskę, która świetnie syci! Zobaczcie nasz prosty przepis...

  • Faszerowana kalarepa - wyborna przekąska

    Kalarepki to wyborne warzywa, które już wczesną wiosną pojawiają się w sklepach i na targowiskach! Są pyszne - to delikatny, niezbyt ostra kapusta o zwartym miąższu. Ma mnóstwo wartości odżywczych i smakowych - to prawdziwa skarbnica zdrowa i świetny sposób na chronienie się przed niektórymi nowotworami! Kalarepa świetnie smakuje surowa, ale znakomicie nadaje się również do faszerowania - w parę chwil przyrządzicie pyszną, ciepłą przekąskę, która świetnie syci! Zobaczcie nasz prosty przepis...