• Informacje na temat:

    kaktus liście

Artykuły na temat: kaktus liście
  • ​Wegańska skóra z kaktusa

    Oto kolejna alternatywa dla materiałów wykonanych ze zwierząt czy szkodliwych dla środowiska tkanin syntetycznych. Meksykańska firma zaprezentowała skórę wykonaną z opuncji, jednego z najbardziej rozpowszechnionych w Meksyku kaktusów.

  • Musisz zrobić zakupy. Na liście produktów znajduje się makaron o dziwnie brzmiącej nazwie "farfalle", czy jesteś w stanie rozpoznać go jedynie po wyglądzie? Sprawdź! Pochwal się swoim wynikiem i rzuć wyzwanie znajomym.

  • Jak nie zabić swoich roślin, Nik Southern

    Jesteś seryjnym zabójcą roślin? Ile kwiatów masz na sumieniu? Ile doniczek wyniosłaś na śmietnik? Przyparta do muru wstydliwie wyznajesz, że potrafisz ususzyć nawet kaktusa? Czas z tym skończyć! Podaruj swoim kwiatom lepsze życie!

  • W zdrowym stylu Beata Śniechowska pokaże jak przygotować prawdziwy tradycyjny bigos. Czego nie może w nim zabraknąć? Sprawdźcie!       400 g boczku 500 g łopatki wieprzowej 500 g szynki wieprzowej 1 kg posiekanej, kiszonej kapusty 1 poszatkowana białej kapusty 40 g suszonych podgrzybków (wcześniej namoczonych) 80 g suszonych śliwek 10 ziarenek pieprzu liście laurowe sól 1 łyżka koncentratu pomidorowego   Przygotowanie Kapustę kiszoną włożyć do garnka, zalać wodą i gotować ok. 1...

  • Żywe kamienie

    Do złudzenia przypominają kamyki. Szczególnie pięknie wyglądają jesienią: ich kuliste liście otwierają się, ukazując jedwabiste białe lub żółte kwiaty.

  • Liście, czerwona łodyga i niewielkie korzenie. Pojawiają się na straganach i w warzywniakach na wiosnę zapowiadając otwarcie sezonu chłodnikowego. Botwina - najlepiej smakuje właśnie w maju, więc to idealna pora, by przyjrzeć się jej nieco bliżej... Fot. 123RF/Picsel Oczywiście chłodnik i barszcz ukraiński to nie jedyne zastosowania botwiny. Przedstawiamy nowe, zdrowe i niskokaloryczne zastosowań tego pysznego warzywa.   Przede wszystkim botwina doskonale nadaje się na sałatkę. Korzenie...

  • Klasyka w nowym wydaniu

    W stylu "Modern Vintage", kształt i funkcjonalność idą w parze. Ostre źdźbła oraz pokryte żyłkami, kolorowe liście grają w nim pierwsze skrzypce. Natura nie występuje tutaj w czystej, ale udziwnionej formie.

  • Tuż przed pojawieniem się nowalijek, kończy się sezon na rzadko wykorzystywane w naszej kuchni warzywo – cykorię. Co ważne, właśnie z końcem jej upraw, czyli w kwietniu, cykoria jest najsmaczniejsza. Tylko co z nią zrobić? Fot. 123RF/Picsel Pierwotnie cykorię uprawiano dla korzeni, które były, i nadal są, wykorzystywane jako substytut kawy. Liście uprawia się od około 150 lat, a o podaniu ich na stoły zadecydował przypadek. Otóż pewnego razu, w Belgii, cykoria obrodziła tak obficie, że część...

  • Klasyka w nowym wydaniu

    W stylu "Modern Vintage", kształt i funkcjonalność idą w parze. Ostre źdźbła oraz pokryte żyłkami, kolorowe liście grają w nim pierwsze skrzypce. Natura nie występuje tutaj w czystej, ale udziwnionej formie.

  • Zbliża się lato, czyli pora roku, na którą większość z nas czeka z utęsknieniem. Drobne marzenia - takie jak kombinacja przyjemnego wieczoru, tarasu i hamaka z orzeźwiającą i aromatyczną mrożoną herbatą – mogą się spełnić. Fot. 123RF/Picsel Brzoskwiniowe orzeźwienie Szklanka 350 ml - 1 porcjaSkładniki: 1 torebka herbaty Ahmad Tea London Earl Grey 250 ml gorącej wody 60 ml syropu brzoskwiniowego 15 ml świeżego soku z cytryny Świeże liście mięty Plasterek cytryny Kostki lodu...