• Informacje na temat:

    kajzerki jajko

Przepisy na temat: kajzerki jajko
  • Pieczeń rzymska z jajkami

    Chyba najprostsza pieczeń, która cieszy nie tylko oko, ale też wyśmienicie smakuje. Sprawdza się zarówno jako danie obiadowe, jak i dodatek do kanapek.

  • Kajzerka na 10 sposobów!

    ...w niej krokiety, mięso (np. kotlety mielone), ugotowane warzywa czy rybę. Po usmażeniu panierka z tartej bułki będzie miała piękny, złoty kolor. Nadziewana To znakomity sposób na zużycie kajzerki(...) lubisz zagęszczać mąką sosów i zup, możesz zamiast niej użyć wczorajszej kajzerki. Dodaj posiekaną kromkę lub dwie, gdy sos lub zupa są prawie gotowe i jeszcze przez chwilę podgrzewaj. Bułeczkowe muffinki...

  • Jajka po szkocku

    ...i pieprzem. Odstaw na 20 minut.  3. Jajka obierz ze skorupek. Dokładnie wytrzyj - ważne, by niebyły wilgotne, bo mięso nie przylepi się. Każde jajko oblep dość cienko masą mięsną. Opanieruj w jajku...

  • Pasztet z jajkiem

    Ugotuj na twardo 6 jajek. Wyjmij je, przestudź, polewając zimną wodą.

  • Smakowite jajka dla smyka

    Jajko jest jednym z głównych symboli Wielkanocy, a także prawdziwą gwiazdą wśród produktów spożywczych. Dziecko znajdzie w nim wszystko, co jest mu potrzebne do rozwoju, m.in. najlepszej jakości(...) z przetartymi morelami, malinami czy jagodami. Przepiórcze gniazdka, po 18. miesiącu życia Składniki: • 4 przepiórcze jajka • 1 łyżeczka masła • 2 kajzerki • 4 łyżki kiełków...

  • Kotlety mielone z fetą

    Sposób przygotowania 1. Cebulę obierz, drobno posiekaj. Oliwki pokrój na kawałeczki, a fetę w grubą kostkę. Kajzerkę namocz w mleku, odciśnij, dodaj do mielonego mięsa. Dołóż także bułkę, cebulę, oliwki i jajko. Przypraw do smaku solą i pieprzem. Dobrze wyrób. 2. Z mięsnej masy uformuj owalne kotleciki. Do środka każdego z nich wciśnij po 2 kostki fety. 3. Na patelni rozgrzej 3 łyżki oleju. Włóż...

  • Pyszne naleśniki i tortille

    ...1. Naleśniki: składniki ciasta zmiksuj. Odstaw pod przykryciem na ok. 30 minut.  2. Jajka po szkocku: 1 jajko odłóż, resztę gotuj w posolonej wodzie 5 minut. Przestudź zimną wodą, obierz. Cebulę i czosnek obierz, posiekaj, zeszklij na maśle. Dodaj do mięsa. Dołóż odciśniętą kajzerkę i musztardę. Wbij surowe jajko. Przypraw solą, pieprzem i papryką. Wyrób. Ugotowane jajka oblep mięsną masą. Kotlety...

  • Pieczeń z fasolką, marchewką i ziołami

    Żeby pieczeń po pokrojeniu na plastry miała ciekawy wygląd, można do niej włożyć np. gotowane warzywa, jajka, podroby czy parówki. Czasem dodajemy nawet owoce.

  • Przepiórcze gniazdka (po 18. miesiącu)

    Jajka przepiórcze są zdrowsze od kurzych. Mają też znacznie większą zawartość żółtka. Wykorzystajmy je koniecznie w wielkanocnych potrawach.

  • Niebanalne pomysły na "jajeczne" śniadania

    Szakszuka, frittata czy jajko sadzone w bułce to propozycje dla tych, którzy uwielbiają jajeczne śniadania, ale którzy chcieliby skosztować czegoś innego niż tradycyjna jajecznica. Jak podrasować pierwszy posiłek dnia, radzi szef kuchni Maciej Wawryniuk.

Artykuły na temat: kajzerki jajko
  • Pieczeń rzymska z jajkiem

    Z dobrze zmielonego mięsa przyrządzisz świąteczne pieczenie ze smakowitymi dodatkami.

  • Jajka zapiekane z pieczarkami i szpinakiem

    Zamiast w kokilkach, zasmażony z cebulką i pieczarkami szpinak można zapiekać w kapeluszach dużych pieczarek. Danie najlepiej podawać ze świeżą bagietką lub kajzerką.

  • Frykadelki z jajkiem

    ...1. Małe jajka gotować 8 minut w lekko posolonej wodzie. Przestudzić, polewając zimną wodą. Obrać ze skorupek. Odłożyć do całkowitego wystudzenia. 2. Kajzerkę namoczyć w zimnej wodzie. Cebulę obrać, posiekać. Bułeczkę odcisnąć, wymieszać z mielonym mięsem oraz wieprzową metką. Dołożyć posiekaną cebulę, ostrą musztardę, wbić średniej wielkości jajko. Wsypać tartą bułkę oraz pieprz, sól i słodką...

  • Smakowite jajka dla malca

    Jajko jest jednym z głównych symboli Wielkanocy, a także prawdziwą gwiazdą wśród produktów spożywczych. Dziecko znajdzie w nim wszystko, co jest mu potrzebne do rozwoju, m.in. najlepszej jakości(...), malinami czy jagodami. Przepiórcze gniazdka - po 18. miesiącu Składniki: 4 przepiórcze jajka 1 łyżeczka masła 2 kajzerki 4 łyżki kiełków rzodkiewki 1 łyżka oleju 4 pomidorki...

  • Frykadelki z jajkiem na twardo

    Małe jajka gotować 8 minut w lekko posolonej wodzie. Przestudzić, polewając zimną wodą. Obrać ze skorupek. Odłożyć do całkowitego wystudzenia. Bułeczkę typu kajzerka namoczyć w zimnej wodzie. Cebulę obrać, posiekać. Bułeczkę odcisnąć, wymieszać z mielonym mięsem oraz metką wieprzową. Dodać cebulę, musztardę, tartą bułkę, wbić średniej wielkości jajko. Doprawić pieprzem, solą i słodką papryką...

  • Pulpety drobiowe w warzywnym sosie

    Przygotowanie: 1. Kajzerkę namocz w mleku. 2. Cebulę obierz i posiekaj. Podsmaż na oleju. 3.W misce połącz mięso, odciśniętą kajzerkę, jajko, cebulę...

  • Kotlety z kapusty

    Przygotowanie: 1. Kajzerki zalej ciepłym mlekiem i odstaw na minimum kwadrans, aby dobrze nasiąkły. Następnie odciśnij je na sicie. 2. Kapustę poszatkuj...

  • Pora na pomidora

    Faszerowane pomidory Przygotowanie: Przygotuj farsz: do mielonego mięsa dodaj drobno posiekaną cebulę, kajzerkę namoczoną w mleku oraz roztrzepane jajko. Wrzuć starty ser i dokładnie wymieszaj, do uzyskania jednolitej masy. Przypraw. Pomidory umyj, osusz, ostrym nożem przekrój na pół. Z jednej połówki pomidora łyżeczką wydrąż miąższ i napełnij ją farszem mięsnym. Przykryj odciętym kawałkiem...

  • Kotlety rybne

    ...w maszynce na dużych oczkach. Dodaj cebulę oraz jajko. Dokładnie wymieszaj. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Wilgotnymi dłońmi z masy uformuj niewielkie kotleciki. Przygotuj 3 talerze. Do pierwszego wsyp mąkę, do drugiego wbij jajko, rozmąć widelcem. Do trzeciego wsyp bułkę tartą. Kotleciki panieruj w mące, następnie w jajku a na koniec w bułce tartej. Włóż do lodówki na ok. 30 min. Potem smaż z obu...

  • Klopsiki w sosie pomidorowym

    Klopsiki można zrobić z każdego rodzaju mięsa. Jeżeli masz go zbyt mało, możesz dodać namoczoną w mleku kajzerkę.