• Informacje na temat:

    kaczka z mielonym i jabłkami

Przepisy na temat: kaczka z mielonym i jabłkami
  • Obiad pachnący owocami

    Schabowe z kością ze słodko-pikantnymi jabłkami Sposób przygotowania 1. Na dużej patelni rozgrzej łyżkę oliwy. Usmaż na niej kotlety, po 5 minut z każdej strony, tak aby były brązowe. Zdejmij je z patelni, przykryj, trzymaj w cieple.  2. Jabłka umyj i pokrój w różny sposób: w plastry, na ćwiartki, cząstki i połówki.  3. Ponownie rozgrzej patelnię z resztą oliwy, wrzuć jabłka i smaż je...

  • Pyszności na obiad

    Podpowiadamy, co ugotować na obiad dla całej rodziny, gdy brak ci pomysłów. Z pewnością wszystkich będzie smakowało!

  • Kuchnia na cały tydzień

    ..., złóż na pół, zalep w kształt uszek. Gotuj w osolonym wrzątku.  Kaczka z jabłkami Sposób przygotowania 1. Kaczkę dokładnie umyj. W miseczce wymieszaj olej z czosnkiem, gałką, solą...

  • Kuchnia na plebanii: Tak jadają księża

    ...gołąbka. Mają inny smak niż normalna kaczka. Wiatrem pachną. Gołąbki zresztą też piekłyśmy. Dzika kaczka faszerowana Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Kaczkę dokładnie pozbawić resztek pierza(...). Albo smażone. Albo szynka pieczona. Kaczka pieczona Kaczkę oskubać, wypatroszyć, oczyścić, pęsetą usunąć resztki pierza, ewentualnie opalić nad ogniem, umyć i osuszyć. Jabłka obrać, pokroić...

  • Nie jedz indyka w święta!

    ...żaroodporny, obok ustaw jabłka, półmisek udekoruj gałązką jodły lub ostrokrzewu (może być głóg). Kaczka w karmelu z jabłkami Składniki: - kaczka - ok. 1 kg, - 1/2 kg kwaśnych jabłek(...) minut. Piersi pokroić w plastry. Serwować z grzybami i sosem miodowo-octowym. Czas przygotowania: 35 minut Jedna porcja zawiera: 2640 kJ/631 kcal Świąteczna kaczka Składniki na 4 porcje...

Artykuły na temat: kaczka z mielonym i jabłkami
  • Kaczka na kilka sposobów

    Z orzechami, z jabłkami, a może w maladze? Każda będzie wyśmienita.

  • Owoce zapiekane pod kruszonką, z angielska zwane crumble, to doskonały pomysł na deser o każdej porze roku. Świetnie smakuje z truskawkami, śliwkami czy wiśniami, jednak zimą warto przygotować go z jabłkami, gruszką, orzechami włoskimi, dodatkiem korzennych przypraw i imbiru, które dodatkowo rozgrzeją w mroźne wieczory. Do ekspresowego przygotowania crumble wystarczą podstawowe składniki, a dodatek mąki orkiszowej i brązowego cukru sprawi, że nawet osoby dbające o linie sięgną po dodatkową...

  • Księga smaków: Cynamon

    Zalety rozgrzewającego cynamonu były znane już w starożytności. W kuchni polskiej tradycyjnie używa się go do pieczonego schabu oraz kaczki z jabłkami. Cynamon szczególnie pasuje do wszelkich dań z dodatkiem jabłek oraz śliwek: szarlotek i jabłeczników, drożdżowych ciast ze śliwką, ale także pieczonych mięs, knedli oraz drożdżowych klusek gotowanych na parze. Aromatyczne polędwiczki...

  • Tym razem Piotr Sajdak przygotuje dla Was danie, którym zachwycił jury programu Masterchef Polska.   Pobierz bezpłatny e-book ze świątecznymi przepisami. Kliknij!     Kliknij prawym przyciskiem myszy i zaznacz "Zapisz element docelowy jako...", aby zapisać e-booka na dysku.

  • Z aromatem owoców...

    .... Następnie dodać ugotowaną fasolę, doprawić solą, pieprzem i szczyptą cukru. Schab pokroić w plastry, podawać na fasoli, udekorowany majerankiem. Golonka z jabłkami Składniki na 2 porcje: 2 golonki(...) i dusić jeszcze 5 min. Golonkę podać na kapuście, udekorować półplastrami jabłek. Kaczka w pomarańczach Składniki na 8 porcji: 1 sprawiona kaczka, 3 pomarańcze, 1 cebula, 2 łyżki miodu, 1 łyżka...

  • Z bogactwem warzyw i owoców zawsze kojarzyłem przełom wiosny i lata. Jednak to nadchodząca jesień przynosi uginające się od owoców gałęzie w sadach. Fot. 123RF/Picsel Jeśli wybierzecie się za miasto i leniwym krokiem pospacerujecie rozglądając się po owocującej naturze, zachwycą was jabłonie. Tak, to właśnie teraz, gdy pogoda grymasi nadchodzi sezon na jabłka.   Jabłko to najpopularniejszy owoc na świecie. Na wskroś polski, choć uprawiany także w wielu innych rejonach świata. Okrągłe,...

  • Klejnoty stołu

    ...popełnić podczas pieczenia ciasta   Kaczka z kapustą czerwoną i granatami Składniki: 2 małe kaczki sól, pieprz pęczek tymianku 2 kawałki cynamonu 3 cebule 150 g dżemu...

  • Uwielbiasz prostą, polską kuchnię, ale czasem chciałabyś wprowadzić powiew nowości do znanych od lat receptur? Masz dość tradycyjnych mielonych? Poznaj przepis, który, odmieni smak tej klasycznej potrawy. Ten przepis jest prosty i tani. W dodatku posmakuje zarówno miłośnikom „babcinych" obiadów, jak i koneserom bardziej „współczesnych" smaków. Kotlety mielone na INTERIA.TV.   Składniki: 500 g mięsa mielonego 1 duża cebula kawałek pora 1 jajko 1 bułka mleko do namoczenia bułki 1 łyżeczka...

  • Rewolucja na talerzu

    Okrzyknięta polską Julią Child. Obie panie miały podobny plan na życie - być dobrą żoną i matką. Przy okazji zaangażowały się mocno w gotowanie i dzięki niemu odniosły niebywały sukces. Oto fragment książki o Lucynie Ćwierczakowiczowej "Pani od obiadów" Marty Sztokfisz.

  • Jeśli po upieczeniu szarlotki wyrzucasz jabłkowe obierki i ogryzki do kosza, popełniasz duży błąd! Jak przestać marnować skórki i ogryzki? Fot. 123RF.COM/PICSEL Jabłka same w sobie są bardzo zdrowe - o czym dowiedzieliście się już z tego artykułu. Bez skórki jednak korzyści z ich jedzenia byłyby znacznie mniejsze. To w skórce jest najwięcej błonnika (1/3 całego błonnika zawartego w jabłku!) regulującego pracę układu pokarmowego i wspomagającego odchudzanie, kwercetyny, silnego antyoksydantu z...