• Informacje na temat:

    kaczka po francusku

Przepisy na temat: kaczka po francusku
  • Kaczka w cieście francuskim z orzechami

    Delikatna i krucha. Rozpływa się w ustach!

  • Kaczka duszona w wiśniach

    Smakuje wybornie!

  • Francuska tarta

    Mąkę przesiej na stolnicę. Dodaj 1/2 łyżeczki soli oraz pokrojone na kawałki zimne masło.

  • Kaczka na cztery sposoby

    Przepisy, które pokochasz.

  • Obiad pachnący owocami

    Daj się skusić na polędwiczkę z gruszką czy kurczaka z winogronami! I przekonaj się, że mięso nie stanie się słodkie. Za to będzie kruche, soczyste i wyraziste.

  • Odkurzone polskie menu

    Tradycyjne polskie składniki, jak ziemniaki, grzyby czy słonina mogą być podstawą prawdziwie wyrafinowanych dań. Polska kuchnia pojawia się w nowych odsłonach.

  • Nie jedz indyka w święta!

    ...minut. Piersi pokroić w plastry. Serwować z grzybami i sosem miodowo-octowym. Czas przygotowania: 35 minut Jedna porcja zawiera: 2640 kJ/631 kcal Świąteczna kaczka Składniki na 4 porcje: - 1sprawiona kaczka (1,5 kg), - sól, czarny pieprz, - pęczek tymianku, - 2 marchewki, - 3 średniej wielkości cebule, - 400 ml zredukowanego bulionu z kaczki, - 800 g mączystych ziemniaków...

  • Gotuj z uczuciem!

    ...w sobie tradycję i tradycyjne składniki z nowymi technikami. Na przykład pierogi czy pieczona kaczka są teraz przyrządzane w inny, ciekawszy sposób, przy użyciu mało tradycyjnych składników, jak oliwa...

  • Ulubione kluski

    Krajane, leniwe czy lane - dorośli darzą je sentymentem, a dzieci wręcz uwielbiają. Dowiedz się o nich więcej.

  • Najcenniejsze ziółka

    Bazylia, melisa czy mięta świetnie smakują w herbatce czy soku, a do jedzenia zachęcą nawet niejadka.

Artykuły na temat: kaczka po francusku
  • Pierś z kaczki z figami i sosem miodowo-pieprzowym

    Kaczka w stylu francuskim.

  • Już 4.06.2009 po raz szósty w Polsce odbędzię się święto francuskiej sztuki kulinarnej "Apertif po francusku"! Aperitif to Święto francuskiej sztuki kulinarnej oraz francuskiej kultury obchodzone corocznie w czerwcu, w ponad 20 krajach świata. Jego ideą jest promowanie przyjemności spędzania czasu w gronie znajomych, przy lampce dobrego wina, na świeżym powietrzu, w przededniu lata, kiedy tego typu imprezy cieszą się szczególną popularnością. Patronem imprezy jest Rząd Francuski. Na gości...

  • Sałatka z confit z kaczki

    We francuskim stylu.

  • Już po raz szósty w Pałacu Zamojskich (Ogrody Foksal) odbył się Aperitif po francusku. Licznie przybyli goście mieli szansę skosztowania typowych potraw francuskich, mogli także posmakować wspaniałych serów oraz win, czyli wszystkiego tego z czego słynie Francja. Wszyscy uczestnicy imprezy mieli również niepowtarzalną okazję obejrzeć pokazy kulinarne jednych z najbardziej rozpoznawalnych kucharzy w Polsce: Karola Okrasy oraz Pascala Brodnickiego, a także uczestniczyć w pokazie winiarskim...

  • Slubnie... po francusku cz 2

    Po przystawce podano danie główne: perliczkę nadziewaną foie gras z kaczki I zestaw warzyw oraz odrobinę makaronu z kałamarnicami.   Następnie przyszła...

  • Tym razem Piotr Sajdak przygotuje dla Was danie, którym zachwycił jury programu Masterchef Polska.   Pobierz bezpłatny e-book ze świątecznymi przepisami. Kliknij!     Kliknij prawym przyciskiem myszy i zaznacz "Zapisz element docelowy jako...", aby zapisać e-booka na dysku.

  • Mięsa w aromatycznym sosie

    Świąteczna pieczona kaczka, gęś lub wieprzowina zyska na smaku, jeśli zostanie podana z pysznym sosem. Przygotuj go na bazie bakalii, owoców lub ziół.

  • We Francji gotowanie to styl życia a każdy posiłek jest małym świętem. David Gaboriaud propaguje tę ideę w Polsce. Lokalne produkty, wspólne gotowanie, celebrowanie posiłków - ta książka to nie tylko zbiór przepisów. To również niezwykła opowieść o tym, jak jedzenie łączy ludzi. Powolne degustowanie, nieśpieszne rozmowy, spędzanie czasu z bliskimi - z tej książki dowiesz się, jak robią to Francuzi. Coś francuskiego to nie tylko zbiór przepisów na francuskie klasyki, ale także wciągająca...

  • Przeciwieństwa się przyciągają

    Kuchnia francuska, najbardziej zróżnicowana w Europie przez wielu uznawana jest za niedościgniony wzór. Inspirują się nią szefowie kuchni i kucharze amatorzy na całym świecie nie tylko ze względu na jej bogactwo, ale również dlatego, że jest zdrowa. Coraz więcej wpływów zaobserwować możemy także w Polsce.

  • Maluję usta, gdy idę wyrzucić śmieci. To takie francuskie! – mówi Susan Loomis, autorka książki W mojej francuskiej kuchni. Opowieść o tradycji i miłości do domowych posiłków. Susan ukończyła prestiżową École de cuisine La Varenne, była krytykiem kulinarnym i prowadziła kawiarnię w Paryżu. Jednak zawsze chciała pisać książki o francuskiej kuchni i uczyć gotowania, i tym właśnie od dwudziestu lat zajmuje się w Normandii. Nie Paryż, nie Prowansja, ale małe normandzkie Louviers. To przypadek czy...

Wideo na temat: kaczka po francusku