• Informacje na temat:

    kaczka pieczona porcje

Przepisy na temat: kaczka pieczona porcje
  • Kaczka zagrodowa z jabłkami na wielkanocnym stole

    Wielkanoc to czas radosnych chwil spędzonych z bliskimi. Na rodzinne spotkania przygotowujemy tradycyjne świąteczne dania i wykwintne potrawy. Pieczona Kaczka zagrodowa z jabłkami to idealny pomysł na świąteczny obiad. Podkreśli uroczysty charakter posiłku i zyska uznanie dzięki niebanalnemu połączeniem smaków.

  • Oto co można wyczarować z prezentu od Teściowej. :) Do pieczenia użyłam nóżek, skrzydełek i korpusu podzielonego na 2 części. Filety przydadzą się do innego dania, podobnie jak podbrzusze. Danie takie, jak lubię - wymaga niewielkiego wkładu czasu, reszta piecze się sama. :)

  • Pasztet z kaczki w galaretce ze śliwek kalifornijskich

    Sposób przygotowania Wątróbki oczyszczamy z błonek i żyłek i zalewamy mlekiem. Udka z kurczaka i kaczki oraz surowy boczek zalewamy wodą, dodajemy listki...

  • Smaczne danie, miła odmiana od popularnego kurczaka. :)

  • Pierś kaczki w glazurze miodowo-lukrecjowej

    Przepis dla dzieci autorstwa jurora "Top Chefa" Josepha Seeletso. Składniki na 4 porcje. Czas wykonania: 1 godzina.

  • pyszna pieczona kaczka - może być jedzona na ciepło i zimno. rozpływa się w dłoniach - i ustach

  • Pieczeń z farszem jabłkowo-imbirowym

    Można ją przygotować na wiele sposobów: z jabłkami, w panierce, z grilla... Każda będzie wyśmienita! Kaczka wyśmienicie smakuje podana z purée ziemniaczanym. Aromat mięsa warto podkreślić marynowanymi buraczkami lub czerwoną kapustą.

  • Może zdjęcie niezbyt zachęcające ale chyba talentu mi brak :P. Pyszna krucha, soczysta i aromatyczna dzięki nasionom fenkułu.

  • Świąteczna kaczka

    Składniki na 4 porcje: - 1sprawiona kaczka (1,5 kg), - sól, czarny pieprz, - pęczek tymianku, - 2 marchewki, - 3 średniej wielkości cebule, - 400 ml zredukowanego bulionu z kaczki, - 800 g mączystych ziemniaków, - małą główkę kapusty włoskiej, - słoik marynowanych kurek, - 25 g masła, - łyżka mąki, - 100 g śmietany, - łyżeczkę bulionu warzywnego instant, - starta gałka muszkatołowa...

  • Mięso z kaczki nie należy do nisko kalorycznych, ale za to jaki wspaniały ma smak! Bardzo popularnym sposobem jest pieczenie kaczki z owocami: jabłkami, pomarańczami czy też z żurawiną. Ja tym razem proponuje przepis na kaczkę po staropolsku pieczoną z ziemniakami i cebulą.

Artykuły na temat: kaczka pieczona porcje
  • Kaczka pieczona w pikantnym sosie

    Jeśli kaczka jest bardzo tłusta, warto przed pieczeniem osączyć ją i wytrzeć z marynaty, po czym obsmażyć na suchej patelni, żeby wytopić jak najwięcej tłuszczu.

  • Tym razem Piotr Sajdak przygotuje dla Was danie, którym zachwycił jury programu Masterchef Polska.   Pobierz bezpłatny e-book ze świątecznymi przepisami. Kliknij!     Kliknij prawym przyciskiem myszy i zaznacz "Zapisz element docelowy jako...", aby zapisać e-booka na dysku.

  • Pomysł na kaczkę

    Pieczona, faszerowana jabłkami i oblana wyjątkowym sosem.

  • A może dzisiaj zjemy śniadanie na ciepło? Zdziwisz się, w jak prosty sposób możesz odmienić oblicze tradycyjnej owsianki. SKŁADNIKI - 1 ¼ szklanki płatków owsianych + 1 łyżka do posypania - ¾ szklanki pokrojonego w kostkę rabarbaru - 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia - 1 ¼ szklanki mleka - ¼ łyżeczki soli - 1 łyżeczka cynamonu - 1 łyżka miodu - 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego - 3 truskawki PRZYGOTOWANIE Krok 1Piekarnik nagrzać do 190 stopni C. Rabarbar myjemy i kroimy.Krok 2Do miski...

  • Kanapka z pieczoną kaczką. Przepis Grzegorza Łapanowskiego

    Oraz majonezem, burakami i piklowaną cebulą. Przepis Grzegorza Łapanowskiego.

  • Święta to czas, kiedy chcemy sobie pozwolić na przyrządzenie wyjątkowych dań – ma być „na bogato” – wystawnie i przede wszystkim smacznie! Często wtedy wybór pada na pieczeń, ale niestety wiąże się z nią kilka obaw – co zrobić, aby była doskonale doprawiona, wyrazista w smaku, i co bardzo ważne – nie możemy jej przesuszyć. Warte uwagi są więc rady szefa kuchni Knorr, Piotra Murawskiego. Fot. materiały prasowe Pieczeń podana na stół jako danie główne podczas wspólnej uczty wygląda niezwykle...

  • Kaczka nadziewana jabłkami i żurawiną

    ...od czasu do czasu. Następnie zdejmij pokrywkę i piecz jeszcze ok. pół godziny, aż się skórka zarumieni. Wyłącz piekarnik i zostaw kaczkę na 5 minut.  6. Pokrój pieczyste na porcje. Podawaj np...

  • Dzięki kampanii „5 porcji warzyw, owoców lub soku” wiemy już, że codziennie powinniśmy sięgać po owoce, warzywa i soki. Niestety, wiedza nie zawsze idzie w parze z praktyką. Na tym polu jest jeszcze sporo do zrobienia, dlatego, dzięki kontynuacji edukacji i przypominaniu o ideach akcji, poznajemy nowe fakty na temat zdrowej, zbilansowanej diety. Nawet nie zdajemy sobie sprawy z tego, jak łatwo wkomponować w nasze codzienne życie dbałość o to, by owocowo-warzywne porcje zagościły na stałe w...

  • Kaczka po pekińsku

    ...stanie, zmniejsz temperaturę i przenieś tackę niżej. Gdy kaczka będzie gotowa, wyjmij ją z piekarnika i odstaw do czasu, aż przygotujesz sos.  Aby przyrządzić sos, weź małą miskę, wymieszaj mąkę...

  • Aby uzyskać jak najlepsze efekty pieczenia należy zadbać o odpowiednią temperaturę oraz obieg i wilgotność powietrza. Szefowie kuchni od lat wykorzystują do tego dobroczynne działanie pary. Dzięki temu ich wypieki wyrastają równo, będąc jednocześnie miękkie i delikatne. Ty także możesz skorzystać z zalet pary dzięki piekarnikowi Electrolux PlusSteam. Fot. 123RF Tarta cytrynowa z bezą 50 g cukru pudru 130 g masła 180 g mąki 10 g wody SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Mąkę, cukier puder i masło miksuj w...