• Informacje na temat:

    kaczka pieczona krucha

Przepisy na temat: kaczka pieczona krucha
  • Kaczka w cieście francuskim z orzechami

    Delikatna i krucha. Rozpływa się w ustach!

  • Może zdjęcie niezbyt zachęcające ale chyba talentu mi brak :P. Pyszna krucha, soczysta i aromatyczna dzięki nasionom fenkułu.

  • Sprawdzone sposoby na kaczkę

    ...ogniu. Dzięki temu podczas pieczenia uzyskasz chrupiącą skórkę. 4. Kaczka idealnie komponuje się z cytrusami, czerwonym wytrawnym winem, jabłkami, morelami lub gruszkami.

  • Pyszna ,krucha i aromatyczna:)

  • Obiad pachnący owocami

    .... Pieczona pierś kaczki w sosie z czerwonych porzeczek i jabłek Sposób przygotowania ' 1. Rozgrzej piekarnik do 180 st. C.  2. Ponacinaj w kratkę skórę filetów. Rozgrzej patelnię i ułóż...

  • Soczysta, krucha i bardzo aromatyczna..

  • Jak nie przytyć podczas świąt?

    ...wymieszać go z jogurtem w proporcji 1:1. Do smaku warto dodać odrobinę musztardy, wówczas jogurt przestanie być mdły, a całość zrobi się bardziej wyrazista. Wybór mięs  - pieczona wieprzowina, która często...

  • pyszna pieczona kaczka - może być jedzona na ciepło i zimno. rozpływa się w dłoniach - i ustach

  • Mięsko daje moc!

    ...i polędwicę. Jak ją przyrządzać: Niemowlęciu trzeba ją gotować osobno (ok. 60 minut), aż stanie się miękka i krucha. Pieczony schab to świetna wędlina oraz składnik obiadu. Kotlety można podać...

  • Mięso z kaczki nie należy do nisko kalorycznych, ale za to jaki wspaniały ma smak! Bardzo popularnym sposobem jest pieczenie kaczki z owocami: jabłkami, pomarańczami czy też z żurawiną. Ja tym razem proponuje przepis na kaczkę po staropolsku pieczoną z ziemniakami i cebulą.

Artykuły na temat: kaczka pieczona krucha
  • Filet z kaczki, purée z pesto i z rukoli

    Na dzisiejszy obiad zrobilam filet z kaczki... zjedlismy w niecaly kwadrans bo bylo po prostu pyszne! Nie wiem czy czesto przyrzadzacie kaczki ale jest...

  • Krucha, soczysta i aromatyczna szynka to prawdziwy rarytas. I, niewątpliwie, marzenie każdego miłośnika dobrej kuchni. Jej przygotowanie nie wydaje się szczególnie trudne czy skomplikowane, a doświadczenie podpowiada, że wystarczą tylko dobry przepis i odrobina chęci. Mimo tego nie każdy potrafi ją jednak przyrządzić w taki sposób, aby w czasie pieczenia nie wyschła i nie straciła swoich walorów smakowych. Podpowiadamy, po jakie sztuczki sięgnąć, aby w swojej kuchni tym razem osiągnąć sukces....

  • Niebo w gębie

    Rzadko je przyrządzamy, a szkoda. Gęś, kaczka lub królik to mięsa wyjątkowo delikatne i smaczne.

  • Tym razem Piotr Sajdak przygotuje dla Was danie, którym zachwycił jury programu Masterchef Polska.   Pobierz bezpłatny e-book ze świątecznymi przepisami. Kliknij!     Kliknij prawym przyciskiem myszy i zaznacz "Zapisz element docelowy jako...", aby zapisać e-booka na dysku.

  • Jak nie przytyć podczas świąt?

    ...dodać odrobinę musztardy, wówczas jogurt przestanie być mdły, a całość zrobi się bardziej wyrazista. Wybór mięs - pieczona wieprzowina, która często gości na naszych stołach może być z powodzeniem...

  • A może dzisiaj zjemy śniadanie na ciepło? Zdziwisz się, w jak prosty sposób możesz odmienić oblicze tradycyjnej owsianki. SKŁADNIKI - 1 ¼ szklanki płatków owsianych + 1 łyżka do posypania - ¾ szklanki pokrojonego w kostkę rabarbaru - 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia - 1 ¼ szklanki mleka - ¼ łyżeczki soli - 1 łyżeczka cynamonu - 1 łyżka miodu - 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego - 3 truskawki PRZYGOTOWANIE Krok 1Piekarnik nagrzać do 190 stopni C. Rabarbar myjemy i kroimy.Krok 2Do miski...

  • Świąteczne potrawy na detoksie

    ...przestanie być mdły, a całość zrobi się bardziej wyrazista. Pieczona wieprzowina, która często gości na naszych stołach może być z powodzeniem zastąpiona mniej kalorycznym drobiem. Ale uwaga, tu też jest...

  • Święta to czas, kiedy chcemy sobie pozwolić na przyrządzenie wyjątkowych dań – ma być „na bogato” – wystawnie i przede wszystkim smacznie! Często wtedy wybór pada na pieczeń, ale niestety wiąże się z nią kilka obaw – co zrobić, aby była doskonale doprawiona, wyrazista w smaku, i co bardzo ważne – nie możemy jej przesuszyć. Warte uwagi są więc rady szefa kuchni Knorr, Piotra Murawskiego. Fot. materiały prasowe Pieczeń podana na stół jako danie główne podczas wspólnej uczty wygląda niezwykle...

  • Tarta Basków  i na naszym stole w tym tygodniu.

      Moje kulinaria od dwóch tygodni ograniczają się do niezbędnego minimu, gdyż czasu brak. Jak ktoś siedzi od 8 rano do 20 w pracy to trudno by coś gotował....

  • 1 czerwca to święto wszystkich dzieci! By ten wspaniały dzień na długo pozostał w pamięci waszych pociech, przygotujcie dla nich coś specjalnego. Kolorowe, pyszne kruche ciasteczka a’la lizaki według przepisu Hochland, będą idealną przekąską podczas świętowania i sprawią dzieciom frajdę! Niezależnie od tego, czy planujecie dla dzieci przyjęcie z ich rówieśnikami, czy zostaniecie w rodzinnym gronie, warto na tę okazję przygotować coś wyjątkowego. Co sprawi dzieciom największą radość? Na pewno...