• Informacje na temat:

    kaczka duszona z winem

Przepisy na temat: kaczka duszona z winem
  • Sprawdzone sposoby na kaczkę

    ...ogniu. Dzięki temu podczas pieczenia uzyskasz chrupiącą skórkę. 4. Kaczka idealnie komponuje się z cytrusami, czerwonym wytrawnym winem, jabłkami, morelami lub gruszkami.

  • Sprawdzony przepis na "Duszona kaczka"

  • Mięsa w sosie  z leśnymi grzybami

    ...przeciśnięty przez praskę oraz rozmaryn porwany na małe kawałki. Całość podlej winem i ok. 1 szkl. wody. Duś pod przykryciem 45-50 minut, aż mięso będzie miękkie. Udekoruj, np. czerwonym pieprzem...

  • Sprawdzony przepis na "Duszona kaczka w winie z warzywami"

  • Kuchnia na plebanii: Tak jadają księża

    ...gołąbka. Mają inny smak niż normalna kaczka. Wiatrem pachną. Gołąbki zresztą też piekłyśmy. Dzika kaczka faszerowana Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Kaczkę dokładnie pozbawić resztek pierza(...) od wielkości. Co jakiś czas polewać tworzącym się sosem. W końcowej fazie pieczenia, chwilę przed podaniem, podlać czerwonym winem. A te gołąbki? - Najlepsze są z nadzieniem z wątróbek...

  • Pyszne danie miesne, do tego koniecznie "kluski slaskie wg Ewy" :-)) i czerwona kapustka zasmazana. jest troche z tym pracy, ale na pewno warto potem delektowac sie dobrym jedzeniem

  • Nie jedz indyka w święta!

    ...i pieprzem. Zalać bulionem i czerwonym winem, dodać tymianek i gotować na średnim ogniu ok 15 minut. Pokrojoną w drobną kostkę cebulę, wino białe ocet winny i miód zagotować w rondelku i gotować przez ok. 10 minut. Piersi pokroić w plastry. Serwować z grzybami i sosem miodowo-octowym. Czas przygotowania: 35 minut Jedna porcja zawiera: 2640 kJ/631 kcal Świąteczna kaczka Składniki na 4 porcje...

  • "Kaczka Dziwaczka"

  • Sprawdzony przepis na "Kaczka duszona z warzywami"

  • Kaczka duszona w winie

Artykuły na temat: kaczka duszona z winem
  • Kaczka na kilka sposobów

    Kaczka faszerowana Składniki na 4-6 porcji:  1 kaczka (ok. 1,5 kg), 1/2 cebuli, 500 ml bulionu, 10 łyżek oliwy, 1 łyżka koncentratu pomidorowego, 150 ml czerwonego wina. Farsz: 35 dag mielonego(...) z pokrojoną szynką, żółtkami, cebulą i oliwkami, doprawiając gałką muszkatołową, solą i pieprzem. Kaczkę napełnić farszem. Cebulę zeszklić i dodać posiekany rozmaryn. Włożyć kaczkę i zrumienić. Podlać winem...

  • Jak upiec kaczkę?

    ...i gruszki, rodzynki, a nawet orzechy. Kaczka świetnie smakuje i pięknie wygląda w pomarańczach. Skórkę z pomarańczy potnij w cienkie paseczki, a miąższ w półplasterki. Wyciśnij z owocu sok, wymieszaj z dwiema(...) patelni. Nałóż listki na pokrojoną w plastry, usmażoną kaczkę i polej sosem. Najlepszy będzie słodki. Do szparagów pasuje daktylowy. Usmaż daktyle z cukrem, czerwonym winem i octem balsamicznym. Pycha...

  • ...bialym winem, wciaz na duzym ogniu czekamy az calkowicie odparuje i wtedy zalewamy rosolem... uzupelniajac ewentualny brak podczas gotowania - calosc trwa okolo 25 minut. Na koniec dodajemy mieso...

  • Dania z Hiszpanii

    Kaczka na grochu Składniki na 6 porcji: 400 g grochu, sól DD2 cebule, pieprz, 10 koktajlowych pomidorków, 1 kaczka, olej, 200 ml bulionu, 2 ząbki czosnku, 4 suszone papryczki chili, 100 ml białego(...). Mieszanką wyłożyć dno brytfanny, ułożyć kawałki mięsa i zalać winem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180°C. Piec ok. 30 minut. Udekorować ziołami, podawać z pieczywem. Krewetki z patelni Składniki...

  • Nie jedz indyka w święta!

    ...i pieprzem. Zalać bulionem i czerwonym winem, dodać tymianek i gotować na średnim ogniu ok 15 minut. Pokrojoną w drobną kostkę cebulę, wino białe ocet winny i miód zagotować w rondelku i gotować przez ok. 10 minut. Piersi pokroić w plastry. Serwować z grzybami i sosem miodowo-octowym. Czas przygotowania: 35 minut Jedna porcja zawiera: 2640 kJ/631 kcal Świąteczna kaczka Składniki na 4 porcje...

  • Anne Applebaum: Kwaśny smak Polski

    ...przygotowuje się zwykły gulasz - najpierw mięso trzyma się w marynacie z czerwonym winem, potem dodaje się zioła, warzywa, ziemniaki i przez dwie, trzy godziny się dusi. To chyba było to. Udało się nakarmić...

  • Swiateczna wolowina w przyprawach i pomaranczach i pytanie do was. Odp. na komenty we wpisie

    ...wszytskie przyprawy, polac winem. Miske pokryc folia spozywcza i odstawic na 12H do lodowki, najlepiej na cala noc. Nastepnego dnia: Podsmazyc 2 posiekane cebule na oliwie. Wyjac je z garnka i do tego...

  • Smaczek na lato - tagliatelle z warzywami

    ...5 minut, polac winem i dusic az caly plyn wyparuje. Doprawic sola i pieprzem. Dodac pomidory obrane ze skorki i pokrojone w kostke. Podusic 5 minut. Ugotowac tagliatelle. Boczek podsmazyc...

  • Pyszne mięso na słodko

    ...(z wyjątkiem mięsa), wszystko mocno przysmaż. Podlej połową wina, wszystko przełóż do brytfanny. Przykryj i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 225° C na 25 min. 3. Po tym czasie polej pozostałym winem(...) przypraw ewentualnie solą i pieprzem. 6. Mięso polej sosem, dodaj pokrojone chili i od razu podawaj. Przygotowanie: 130 minut Porcja: 515 kilokalorii Kaczka glazurowana z jabłkami Składniki na 4 porcje...

  • Wątróbka na trzy sposoby

    Delikatesowy pasztet z kaczki Składniki na 12 porcji: 1 cebula, 1 łyżka smalcu, 250 g wątróbki kaczej lub innej drobiowej, 1 kaczka (ok. 2 kg), 250 g boczku, 250 ml wytrawnego czerwonego wina(...) muszkatołowa 1. Cebulę obrać, drobno pokroić, zeszklić na smalcu. Dodać oczyszczone i pokrojone w kosteczkę wątróbki, mięso z kaczki i boczek. Krótko razem podsmażyć. Podlać czerwonym winem. Dusić, aż wino...