• Informacje na temat:

    kabaczki w słoikach

Przepisy na temat: kabaczki w słoikach
  • Smaczny pomysł na "Kabaczki w marynacie"

  • Dobre w smaku danie.

  • Smaczny pomysł na "Zapiekane kabaczki"

  • Sprawdzony przepis na "Pieczone kabaczki"

  • Przepis wart wypróbowania: "Kabaczki faszerowane tofu"

  • Sprawdzony przepis na "Kabaczki faszerowane pieczarkami"

  • Wypróbowany przepis na "Kabaczki na tarcie"

  • Bardzo proste ale za to bardzo pyszne zatrzymanie smaku lata uwięzionego w leśnych jagodach. Mnie zawsze kojarzą się z kaszą manną i pod tym kątem je zrobiłem.

  • Ciasto w słoiku? Czemu nie. To świetny pomysł, również na majówkę;) Kochani jeszcze nigdy wyjście z domu z ciastem nie było takie proste;) No to idziemy na piknik.....

  • Mięso w słoikach to nie lada przysmak. Aromatyczne, rozpływające się w ustach z pyszną galaretką. Podczas przygotowania mięsa do słoików ważne jest by dodać sporo tłustego. Stąd też w moich składnikach podgardle czy boczek. Bez dodatku tłustych kawałków mięso będzie za suche. Przyprawiłam je prostymi przyprawami i to była najlepsza decyzja. Smak własnie tkwi w prostocie. Bez ulepszaczy i tylko sól, czosnek czy majeranek. Miałam mięso wieprzowe.

Artykuły na temat: kabaczki w słoikach
  • Zamknij lato w słoikach i... korzystaj zimą!

    ..., pieprz. Składniki na zalewę zagotuj. Warzywa obierz i cienko pokrój, ciasno ułóż w słoikach. Wlej gorącą zalewę i połóż na wierzchu kilka ziaren pieprzu. Zapasteryzuj.  ● Warto zrobić takie zapasy, bo(...) z dodatkiem oleju, zamknąć w słoikach i zapasteryzować - po czym powtórzyć pasteryzację następnego dnia. Możesz też je zamrozić lub ususzyć.  ● Pamiętaj, że grzybów nie powinny jeść dzieci, osoby starsze...

  • Patison na talerzu

    ...nagrzanego do 170°C. Gdy w słoikach zaczną tworzyć się bąbelki, zmniejsz temperaturę do 130°C i pozostaw jeszcze kilka minut. Faszerowany na słodko Składniki na 3 porcje: 3 średniej wielkości patisony, 10

  • Wszyscy zagrypieni? Jak możesz się uchronić?

    ...i przeciwbakteryjne. Bogatym jego źródłem są mięsa, np. wołowina i drób, wątroba cielęca. Aby go sobie dostarczyć, jedz też kabaczki, dynie, arbuzy oraz kiełki dyni i słonecznika. Jego przyswajalność...

  • Pora na ogórka z pola

    W Polsce przetwarza się ponad 90 proc. zbiorów ogórka. A do przetworów najlepiej nadają się ogórki polowe z drugiej połowy sezonu. O fascynującej roślinie, jaką jest ogórek, opowiadają w rozmowie z PAP badaczki roślin warzywnych.

  • Przekąski w sam raz na imprezę

    ...wegetariańskiego, np. zapiekane kabaczki w sosie koperkowym . Podstawą dania jest kabaczek (bez skórki i miąższu), oprócz tego - tłuszcz, bułka tarta i sos. Aby go przygotować, wystarczy łyżka masła, łyżka...