• Informacje na temat:

    kabaczek smażony z pomidorami

Przepisy na temat: kabaczek smażony z pomidorami
Artykuły na temat: kabaczek smażony z pomidorami
  • Placki z cukinii i ziemniaków

    Cukinie, patisony, kabaczki, dynia… Sycące i rozgrzewające dania na chłodniejsze dni. Przedstawiamy przepis na lekkie, pożywne placuszki z cukinii i ziemniaków.

  • Patison na talerzu

    Mniejszy brat dyni, kabaczka i cukinii. Warto go posmakować - patison jest bardzo smaczny i długo zachowuje świeżość.

  • Niebezpieczne związki

    O tym, że szkodzą nam nie same produkty spożywcze, a ich określone połączenia, wiadomo nie od dziś. I nie chodzi tylko o polane tłuszczem czy podawane ze smażonym (również tłustym) mięsem ziemniaki, które w takim zestawie katastrofalnie wpływają na figurę.

  • Dieta dla wrzodowca

    ...w ustach, będzie paliło także w żołądku. Niewskazane jest spożywanie czekolady i wszelkich owoców cytrusowych. Wielu wrzodowcom dolegliwości dają się silniej we znaki po zbyt dużych, smażonych...

  • Letnia zupa cud

    Orzeźwiająca dzięki zawartości potasu i dużej ilości płynu.

  • Tajemnica dobrego gulaszu

    ...). Pokrojone i doprawione smaż przez minutę, a potem duś z cebulą. Do gulaszu pasuje papryka we wszystkich kolorach, czosnek, cukinia, pomidory, kabaczek, zioła, grzyby i odrobina czerwonego wina. Także ziele(...) pomidorowego. Do tego wspaniale pasują zesmażone pieczarki i cukinia lub kabaczek. Gdy warzywa się gotują, dolej do nich odrobinę wody i przypraw solą, ziołami prowansalskimi i szczyptą ostrej...

  • Przysmaki na zdrowie

    ..., powinien być przygotowany ze świeżego chudego schabu i usmażony na świeżym oleju. Dziecko może skosztować takiego dania już ok. 2. urodzin, ale trzeba pamiętać, że jest ono tłuste i ciężkostrawne. Bardziej wskazany jest więc filet z kurczaka usmażony à la schabowy Smakowite naleśniki To proste do przyrządzenia i popularne danie uwielbia większość kilkulatków. Największym powodzeniem wśród dzieci...

  • Zasady diety wiosenno-letniej

    ..., ogórki, papryka, cebula, pieczarki, brokuły, kalafiory, jarmuż, kapusta pekińska, kapusta biała, ogórki kiszone, fasolka szparagowa, bób, soczewica, soja, cukinia, kabaczek, bakłażan, brukselka, pory...

  • Orient w domu

    Aromatyczna, wyraźna w smaku i szybka w przygotowaniu. Im mniej składników – tym lepiej, im bardziej pikantnie – tym cieplej.

  • Źródło najcenniejszych witamin

    .... Źródła potasu: pieczone ziemniaki, gotowany szpinak, zielony kabaczek, banany, suszone owoce (śliwki, morele), sok pomarańczowy, gotowana fasola, soczewica. Rola w organizmie: • chroni przed...