• Informacje na temat:

    kabaczek na leczo

Przepisy na temat: kabaczek na leczo
  • ​Kabaczek, król leczo

    Żadne przyzwoite leczo nie może się obejść bez kabaczka. To warzywo nadaje potrawie głębi ale także masy i spoistości. Ale kabaczki możemy jeść nie tylko w tej postaci. Są znakomitym uzupełnieniem diety, zwłaszcza tej przygotowywanej z myślą o najmłodszych.

  • Można do niego dodać więcej pomidorów lub papryki, można dodać koncentrat pomidorowy ale to jest baza wyjściowa. Wolę inne składniki dodawać bezpośrednio przy przyrządzaniu. lecza.

  • Dynia, melon, kabaczek - niedocenione trio

    ...makaronu, lecza, panierowanych kotlecików i placków" - wylicza. Jedną z propozycji autorki jest właśnie nadziewany mięsem kabaczek. Do jego przygotowania potrzebne będą następujące składniki: mały kabaczek, 200 g piersi z kurczaka, 1/2 łyżeczki suszu warzywnego, 1/3 szklanki płatków ryżowych, 2 łyżki płatków quinoa, marchewka, pietruszka, kawałek selera, wiejskie jajko, łyżka posiekanej natki...

  • Cudowne i aromatyczne danie- radosna twórczość mojego Narzeczonego.... Muszę przyznać,że to najlepsze leczo jakie jadłam... Chylę czoła i podaję przepis dalej... Ostrzegam-TO DANIE UZALEŻNIA ;P

  • Węgierskie leczo

    Kabaczki obrać i pokroić w kostkę, z papryki wyjąć gniazda nasienne i pokroić na plasterki.

  • W zasadzie posadzić mieliśmy cukinię...ale cukinia wszechobecna w sklepach, więc zdecydowaliśmy się na kabaczki. No i pierwszy wysyp był :P i niech trwa

  • Kabaczek, król leczo

    Żadne przyzwoite leczo nie może się obejść bez kabaczka. To warzywo nadaje potrawie głębi ale także masy i spoistości. Ale kabaczki możemy jeść nie tylko w tej postaci.

  • PYSZNE, SZYBKIE, SMACZNE:)

  • Przysmaki z cukinii

    Niemowlęciu po 6. miesiącu można ją dodać do zupki. Smyka po 1.-2. roku warto poczęstować cukinią duszoną, pieczoną lub gotowaną. Można ją nadziać mięsem mielonym i zapiec w sosie pomidorowym, przygotować leczo z dodatkiem papryki, pomidorów i parówek lub upiec na grillu (po zamarynowaniu w łagodnych ziołach oraz oliwie). Można też usmażyć z niej delikatne placuszki.

  • Oryginalne leczo to papryka, cebula i pomidory. Ja dodaję jeszcze kabaczka i kiełbaskę.Wyśmienite danie jednogarnkowe.

Artykuły na temat: kabaczek na leczo
  • Kabaczek, król leczo

    Żadne przyzwoite leczo nie może się obejść bez kabaczka. To warzywo nadaje potrawie głębi ale także masy i spoistości, jednak kabaczki możemy jeść nie tylko w tej postaci.

  • Leczo z papryki, cukinii i kiełbasy

    Do leczo warto dodać kabaczki oraz pokrojoną marchewkę podsmażoną na oleju. Zamiast kiełbasy można włożyć grillowane serdelki.

  • Tajemnica dobrego gulaszu

    Jesień to atrakcyjna pora na gulasz, leczo czy stroganowa. Te sycące dania wspaniale rozgrzewają.

  • Odchudzaj się zdrowo i z głową

    .... Cukinia, podobnie jak jej bliski krewny kabaczek, jest lekkostrawna, a do tego pożywna i zarazem niskokaloryczna - 100 g dostarcza zaledwie 15 kcal. Gdy decydujesz się na dietę odchudzającą i z początku(...) A, C, K, z grupy B. Cukinię możesz pogryzać jako przekąskę w ciągu dnia - można ją jeść na surowo, ale jest też doskonała grillowana, duszona, gotowana np. w formie leczo. Pysznie smakuje w sałatce: starta na...

  • Pięć powodów, dla których warto zmienić dietę jesienią

    ...szklankę z sokiem z cytryny - taki napój daje szybkie uczucie sytości i pełności, co przyspiesza proces odchudzania - do ulubionych dań np. warzywnego leczo dodaj mieszankę mocnych przypraw takich jak...

  • Odstaw cukier w trzy dni

    ...nabiału dziennie (np. 30 g sera, mały jogurt lub pół szklanki mleka) oraz więcej warzyw (np.: pomidory, świeża marchew, kabaczek). Wolno zjeść jedno jabłko dziennie. W drugim tygodniu dochodzą m.in...

  • Przysmaki na zdrowie

    ...6. miesiącu można ją dodać do zupki. Smyka po 1.-2. roku warto poczęstować cukinią duszoną, pieczoną lub gotowaną. Można ją nadziać mięsem mielonym i zapiec w sosie pomidorowym, przygotować leczo...

  • Wlasnie skonczylam obrobke darowizny od kolezanki z jej dzialki. Dostalam reklamowke swiezych zielonych listkow, selera, pieruszki i koperku. To wszystko pocielam i powkladalam do woreczkow do zamrozenia. Bedzie do potraw jak znalazl w czasie kiedy o zielone trudno. Zrobilam tez szybkie leczo z kabaczka,ktory przypominal dynie, papryki i pomidorkow. To jednak do biezacego jedzenia. W czasie...