• Informacje na temat:

    już upieczonym kurczakiem

Przepisy na temat: już upieczonym kurczakiem
  • Cannelloni z kurczakiem i salsą verde

    ...w piekarniku nagrzanym do 180 st. C. Po upieczeniu zblenduj razem ze świeżą, posiekaną kolendrą. Dopraw do smaku solą. 3. To już prawie meta! Naczynie żaroodporne wysmaruj olejem rzepakowym. Makaron...

  • Egzotyczne warzywo: Koper włoski

    Już św. Hildegarda w XIII w. uważała, że koper włoski – obok orkiszu i jadalnych kasztanów – daje siłę, sprawny umysł, i chroni przed chorobami.

  • Frytkownice niskotłuszczowe od Tefal – nowy wymiar smażenia

    Frytki i inne przekąski uwielbia prawie każdy. Jednak ich jedzeniu bardzo często towarzyszą wyrzuty sumienia, tym bardziej kiedy sięgamy regularnie po przekąski bogate w niezdrowe tłuszcze. Dzięki nowoczesnym frytkownicom niskotłuszczowym od marki Tefal już nie musisz rezygnować z ulubionych smakołyków! Tefal ActiFry Express FZ7500 i Tefal Frydelight FX1000 to produkty, które ułatwią, przyspieszą...

  • Kąski w sosie barbecue

    Sposób przygotowania 1. Do płaskiego garnka dodaj wszystkie składniki marynaty. Podgrzej i zmiksuj na gładki sos. Krótko zagotuj - cukier musi się rozpuścić. Odstaw do przestygnięcia.  2. Podudzia umyj i osusz. Możesz je zastąpić skrzydełkami (obetnij najmniejszą ich część, już umyte włóż do woreczka foliowego, zamroź i wykorzystaj do gotowania rosołu). Z podudzi poodcinaj delikatnie, tylko do...

  • Fast food z różnych stron świata

    ...-15 minutach powinno już "odchodzić od ręki". 4. Nakrywamy miskę z ciastem ściereczką i pozostawiamy do wyrośnięcia w ciepłym miejscu na 45-50 minut. 5. W czasie oczekiwania przygotowujemy sos...

  • Domowy fast food

    Frytki z batatów Pieczone frytki z batatów uchodzą za alternatywę dla smażonych na głębokim tłuszczu frytek ziemniaczanych. Ci, którzy lubią eksperymenty mogą w podobny sposób przygotować inne "oszukane" frytki - z pietruszki lub z selera. 1. Bataty kroimy na frytki i wkładamy do foliowego woreczka/woreczków. Umieszczamy je w zamrażalniku. Gdy będą już zamrożone, wyjmujemy je, wyciągamy...

  • Jak przekonać niejadka do jedzenia? Obiady dla dzieci

    ...ostatniego kęsa. Lecz dla Ciebie sukces stanowi już fakt, gdy dziecko zje przynajmniej połowę jednego posiłku. Wszędzie bez problemu znajdziesz masę przepisów  na pyszny obiad dla dzieci. Troszcząc się...

  • Kuchnia na plebanii: Tak jadają księża

    ...wuja. Spotkały się w kuchni w roku 1946 i tak już zostało. Stworzyły znany na Pomorzu tandem profesjonalistek. Do końca lat sześćdziesiątych gotowały w Lembargu, potem przeniosły się na plebanię(...): "Kluchy i kapusta". Takie gotowane kluski z kartofli. Nie lane. Z tartych ziemniaków. Ze słodką kapustą, nie kiszoną. Ksiądz mówi: "O, to ja tego nie będę jadł, ja już nie mogę, całe lata czegoś...

  • Wielkanocne potrawy dwóch wersjach cenowych

    ...śmietaną i już nie gotuj (można jeszcze dorzucić szczyptę suszonego majeranku). III. Biały barszcz w chlebie Za 27zł: Składniki: ●4 pętka białej kiełbasy ●4 małe chlebki ●1,5 szkl...

  • Wielkanocne przysmaki

    ...na twardo, może spróbować już 7-miesięczny brzdąc, a całe jajko nie zaszkodzi zdrowemu, 11-miesięcznemu smykowi. Jednak na wielkanocnym stole zwykle goszczą jaja faszerowane ciężkostrawnymi pastami(...) spróbować już brzdąc po 18. miesiącu. Jednak nawet jeśli świąteczne jajko bardzo mu będzie smakować, może zjeść tylko jedno dziennie. Sałatka jarzynowa Zwykle składa się z ugotowanych i pokrojonych...

Artykuły na temat: już upieczonym kurczakiem
  • Kurczak po kijowsku

    ....  17. Aby przygotować krem ze szpinaku: W rondelku rozpuść niewielką ilość masła, dodaj szpinak, cebulkę, czosnek, śmietanę i gałkę muszkatołową. Potrawa jest już gotowa i możesz podawać ją na...

  • Ostra kuchnia – można ją kochać, albo nienawidzić. Miłośnicy ostrej papryki wiedzą doskonale, że pikantne potrawy wciągają. Fot. 123RF/Picsel Każdy, kto lubi pikantne przyprawy, ma powody do radości, wszystko to za sprawą ciekawych właściwości różnego rodzaju ostrych papryczek. Nie od dziś wiadomo, że zawarta w nich kapsaicyna zwiększa zdolność organizmu do spalania nadprogramowych kilogramów, poprawia metabolizm oraz stymuluje krążenie krwi. Jeśli chcemy na własnej skórze wypróbować...

  • Kurczak z sosem cebulowym i brukselką

    W zamrażarce już chłodziła się imieninowa wódka, więc wpadł na pomysł, aby dodać jej do kurczaka. Niestety nie tylko kurczak, ale również mój tata dobrze się zamarynowali. Żeby mama nie odkryła, że danie jest wciąż nieprzygotowane, tata schował je do zamrażarki. Następnego dnia kurczak został upieczony, a efekt przeszedł oczekiwania wszystkich, a już na pewno mojego taty. W ten oto prosty...

  • 26 maja to wyjątkowa data, która wymaga odpowiedniej oprawy. To właśnie tego dnia swoje święto obchodzą nasze ukochane Mamy. Fot. 123RF/Picsel Idealnym prezentem, który pomoże nam wyrazić całą naszą miłość i wdzięczność względem mam, może być własnoręcznie przygotowane ciasto lub tort. W takiej słodkiej atmosferze dzień ten stanie się jeszcze piękniejszy! Królewski tort W każdym domu Mama odgrywa wyjątkową rolę - i zasługuje na wyjątkowe traktowanie. By wywołać na jej twarzy uśmiech,...

  • Nowy WINIARY POMYSŁ NA… soczystego kurczaka  w śmietankowym curry!

    Każdy z nas chciałby codziennie zaskakiwać bliskich pożywnym i oryginalnym obiadem. Często jednak brakuje nam pomysłów na pyszne, a jednocześnie oryginalne dania, które będą smakować całej rodzinie. Teraz dzięki nowości WINIARY POMYSŁ NA… soczystego kurczaka w śmietankowym curry możemy zaserwować wyjątkową, orientalną potrawę z doskonale przyprawionym kurczakiem, w delikatnym sosie curry w roli...

  • W naszych sercach ciągle lato, ale za oknami, na talerzach i w najnowszym wydaniu magazynu PYSZNE już coraz bardziej jesiennie. Na pierwszy ogień wzięliśmy ziemniaki, z których jesteśmy dumni, jak Włosi z oliwek. Pieczemy je w ognisku, smażymy na patelni, gotujemy, trzemy na tarce, doprawiamy z pasją. Po deszczu idziemy na grzyby, a potem znowu pichcimy na potęgę: pizza, tagliatelle, zupa - wszystko okupione niemałym, choć przyjemnym wysiłkiem w postaci porannych wędrówek po lesie. Gdy dopada...

  • Makrobiotyczna dieta doda energii na wiosnę

    ...węglowodany stanowią najcenniejsze źródło energii dla organizmu. Apetyt na słodycze zniknie na dobre: W tej diecie jest bardzo dużo błonnika, który reguluje poziom cukru we krwi. Już nie powiesz: "Spadł mi...

  • Dawniej w każdym domu pojawiał się na stole jako nieodłączny element Bożego Narodzenia. Dzisiaj także, ale już często w uproszczonej formie – upieczony kilka dni przed świętami. A przecież nie taka jest jego tradycja. Fot. 123RF/Picsel Piernik długodojrzewający, bo o nim mowa, kiedyś był przygotowywany przez nasze babcie kilka tygodni wcześniej. W chłodnym miejscu leżakował w kamionce przykryty ściereczką nawet przez dwa miesiące.Dzisiaj, przedświąteczne kolejki w sklepach i praca wcale...

  • Wielkanoc, nasza jedyna.

    Udaly sie. Tak mysle. Mam ta wewnetrzna sadysfakcje, ze przygotowalam je, tak jak moglam najlepiej. Co prawda nie upieklam mazurka, tak jak planowalam,...

  • W najnowszym numerze magazynu PYSZNE wzięliśmy byka za rogi i udowadniamy, że podroby zasługują na uznanie. Gotujemy gulasz z policzków wołowych, zapiekamy wątróbkę i dusimy cynaderki. Kuchnia to miejsce dla odważnych! Poza tym rozsmakowujemy się w daniach z kapusty, poznajemy różne rodzaje mąki, a w warsztatach kulinarnych pieczemy domową pizzę. W wolnym czasie jedziemy na kulinarną wyprawę do Czech, a po powrocie pieczemy ciasta - niebiańskie łakocie, które skuszą nawet najbardziej...