• Informacje na temat:

    jasna polewa czekoladowa do ci

Przepisy na temat: jasna polewa czekoladowa do ci
  • Ciasto czekoladowe z owocami

    Tak pyszne i delikatne, że trudno się nie skusić!

  • Wspaniała, błyszcząca, idealna polewa czekoladowa do dekoracji ciast i tortów :) ( Jak by co na zdjęciu tort mojego wykonania :))

  • Polewa idealna: nie kupuj gotowej, zrób ją sama!

    ..., w którym wszystko rozpuścisz. Jeżeli dosładzasz swoją polewę, zamiast białego cukru możesz także używać miodu lub syropu klonowego. Rodzina nie poczuje różnicy! Aby polewa wyszła idealnie gładka, warto(...) obiegowej opinii - nie potrzebujesz do niej dużej ilości składników. Jaka powinna być ta, którą uznamy doskonałą? Przede wszystkim musi być gęsta i lśniąca. Dobrze przygotowana polewa będzie dobrze...

  • Idealna równiez do ciasta

  • Żurawinowy piegusek

    Idealny do porannej kawy

  • Czekoladę zawsze rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Szklaną miseczkę należy umieścić nad parująca wodą.

  • Serniczek "Zebra"

    ...°C. Piec 50-60 minut. Upieczone ciasto wystudzić w wyłączonym piekarniku z lekko uchylonymi drzwiczkami. 3. Pozostałą polewę stopić. Rozsmarować na półmisku. Kiedy polewa ponownie stwardnieje, łopatką...

  • zawsze się udaje

  • Polewa jest do dekorowania ciasta.

Artykuły na temat: jasna polewa czekoladowa do ci
  • Czekoladowy przysmak

    Zarezerwuj popołudnie na pieczenie ciasta. Nie będziesz żałować.

  • Wbrew pozorom, potrawy z dodatkiem czekolady wcale nie muszą być tuczące lub niezdrowe. Wystarczy umiejętnie łączyć składniki. Fot. 123RF/Picsel SKŁADNIKI - ½ szklanki płatków owsianych górskich - ¾ szklanki mleka - 1 łyżeczka cukru pudru albo miodu - 1 1/2 łyżeczki kakao - 1 łyżka płatków migdałowych albo innych posiekanych orzechów - ½ banana lub innego owocu PRZYGOTOWANIE Krok 1Do słoika wsypujemy płatki owsiane, kakao oraz cukier. Dodajemy mleko. Zakręcamy słoik i potrząsamy nim, aby...

  • Mazurek czekoladowy z bakaliami

    .... Ostudź. 3. Przygotuj polewę: śmietanę, masło, czekoladę i cukier puder przełóż do garnuszka. Podgrzewaj, często mieszając, aż powstanie czekoladowa masa. Gdy ostygnie, wylej ją na ciasto. Udekoruj...

  • Przepis techniczny Michała Brysia z piątego odcinka programu "Bake off - Ale Ciacho!" Nagrzać piekarnik do 190C. Oba rodzaje ciast robić równolegle. Ciasto czekoladowe   280g mąki typ 500 30g  kakao 3 g drożdży GOLD Ok 120 g wody 60g żółtek 30g oleju z pestek winogron 30g cukru 5g drobnej soli morskiej Zrehydrować drożdże w 50g wody.   Przesiać mąkę z kakao. Żółtka utrzeć z cukrem i połączyć z pozostałymi składnikami z wyjątkiem soli. Wymieszać składniki ( jeszcze nie zagniatać). Dodać sól...

  • Ciasto czekoladowo-kawowe

    Ten smakołyk z pewnością poprawi ci humor i doda energii w jesienne, pochmurne dni.

  • Poznaj proste przepisy na 5 rozgrzewających drinków na chłodne wieczor‏y. Zdjęcie 123RF Specjaliści od motywacji powtarzają jak mantrę takie oto zdanie: każdego dnia zrób sobie mały prezent. Kiedy wieczory są jeszcze wciąż długie i chłodne warto postarać się o coś pysznego dla podniebienia - odrobinę luksusu w postaci rozgrzewającego drinka. Samodzielne wykonanie poniższych przepisów jest banalnie proste, a proponowane napoje sprawdzą się doskonale zarówno podczas relaksujących wieczorów z...

  • Czekoladowa rozkosz

    ...gorzką czekoladę. Podgrzewaj na małym ogniu. Mieszaj, aż do całkowitego rozpuszczenia i połączenia składników. Gdy polewa przestygnie i lekko zgęstnieje, posmaruj nią wystudzone ciasto. Mus czekoladowy...

  • Zbliżająca się wiosna to czas, kiedy wielu z nas podejmuje decyzję o rozpoczęciu walki z nadprogramowymi kilogramami. Każdy, kto choć raz tego próbował, wie iż nie jest to prosta sprawa. Jak przygotować się do diety, aby była skuteczna? Z badań wynika, iż większość z nas nie potrafi wytrwać w swoich dietetycznych postanowieniach, a nowy plan odżywiania porzucamy już po kilku tygodniach od jego wprowadzenia. Dlaczego tak się dzieje? Głównie ze względu na fakt, że wcale nie jesteśmy...

  • Czekoladowe pisanki

    Masło posiekać, połączyć z mąką, dodać żółtka i cukier puder. Szybko zagnieść ciasto. Schłodzić w lodówce. Ciasto rozwałkować na grubość około 1/2 cm,...

  • W finale odcinka, w konkurencji technicznej cukiernicy zmierzyli się z wyjątkową recepturą mistrza na magiczną czekoladową kulę. Jeśli chcesz przygotować taki deser, skorzystaj z przepisu Krzysztofa Ilnickiego. Dobos kakaowy210 g żółtko75 g cukier kryształ120 g białko75 g cukier kryształ50 g śmietanka 30%70 g płynne masło 1 szt. skórka pomarańczowa130 g mąka T-45030 g kakao Ubić żółtko z cukrem. Osobno ubić białko z cukrem. Połączyć. Wymieszać masło ze śmietanką i zemulgować z jajami. Dodać...