• Informacje na temat:

    jamie oliver 15 minut w kuchni pl kuchnia

Przepisy na temat: jamie oliver 15 minut w kuchni pl kuchnia
  • Krem z białych szparagów Jamie Olivier z jajkiem w koszulce i tostem to pyszne i sycące danie, w sam raz na chłodniejsze wiosenne dni.

  • Caldo Verde - prosta, szybka zupa, która przeniesie cię na obiad do Portugalii.

  • Fuczki to potrawa ukraińska, która w Bieszczadach jest dobrze znana, z ciasta naleśnikowego i kiszonej kapusty jest przygotowana. Dobrze są doprawione i jak racuchy czy placki ziemniaczane w tłuszczu są smażone.

  • W ten weekend znalazłam przepis. Nie czekałam ani chwili...zrobiłam;) Pyszne, chrupiące, posypane makiem lub solą. Nie doczekały następnego dnia. Są po prostu pyszne:)

  • Makaron z fasolą, w języku włoskim zwany pasta e fagioli, to tradycyjne danie prostej kuchni, cucina povera. W zamyśle tanie, z łatwych do zdobycia składników. Bardzo często wegetariańskie, choć w bogatszych wersjach zdarza się użycie pancetty, słoniny albo mięsa. A ja uwielbiam potrawy, które ze swojej natury są wegetariańskie. Podczas ich gotowania nie trzeba niczego zamieniać, poprawiać, udawać. Można dodać wędzonkę albo zamiast niej wędzone tofu, ale nie trzeba. Tradycyjny makaron z...

  • Wypróbowany przepis na "Kuchnia andaluzyjska"

  • przepis J. Oliviera. Tylko 5 składników.

  • Ze zwykłych wafli można wyczarować piękny i pyszny torcik. 3 składniki, 15 minut pracy i zadowolenie gości murowane.

  • Sernik z pozostałości w lodówce i chlebaku. W tym serniku połączyłam ser twarogowy z serkiem waniliowym i pozostałymi bułkami ślimaczkami. Wyszło super, polecam.

  • Szybki, lekki i smaczny obiad - makaron w sosie smietanowo-serowym na bazie sera plesniowego z wedzonym lososiem.

Artykuły na temat: jamie oliver 15 minut w kuchni pl kuchnia
  • Jamie Olivier: Kochanie, gdzie jest kolacja?

    Szeroki uśmiech. Zaangażowanie społeczne. Pasja. Na Instagramie śledzi go sześć milionów osób, na Facebooku "lubi" siedem. Za co tak naprawdę uwielbiamy Jamiego Oliviera?

  • Już 23 października ukaże się polskie wydanie długo wyczekiwanej książki Jamiego Olivera „15 minut w kuchni”. To ponad 100 przepisów na błyskawiczne posiłki do przygotowania w kwadrans - dania mięsne, rybne, wegetariańskie, kanapki i śniadania. Oliver czerpał inspirację z kuchni całego świata, przygotowując autorskie wersje potraw kuchni angielskiej, francuskiej, włoskiej, meksykańskiej, azjatyckiej, marokańskiej i wielu innych. W książce „15 minut w kuchni" znajdziecie mnóstwo trików, jak...

  • 15 minut w kuchni

    ...ta książka była dla Ciebie godnym zaufania towarzyszem w kuchni. Myślę, że się nią zachwycisz. Ja jestem z niej bardzo dumny. Jamie Oliver "15 minut w kuchni" Wydawnictwo Insignis(...)Smakowite posiłki mięsne, rybne, wegetariańskie. Autorskie wersje dań kuchni angielskiej, francuskiej, włoskiej, meksykańskiej, azjatyckiej, marokańskiej i nie tylko. Mnóstwo trików, jak na co dzień...

  • Zjedlibyśmy coś, ale tak naprawdę nie mamy ani pomysłu, ani czasu na wielkie gotowanie. Co robić? Gotować, ale szybko, zdrowo i tanio. Przedstawiamy listę potraw, które można przygotować dokładnie w kwadrans. Fot. 123RF/PICSEL Jesteśmy coraz bardziej zapracowani, przez co w ciągu tygodnia pozostaje nam niewiele czasu na gotowanie. Jednak nie oznacza to, że jesteśmy skazani na zupki z proszku i nieciekawie wyglądające mrożonki. Pyszny obiad można przygotować nawet w 15 minut. Jednak w tym...

  • Szlachetna końcówka

    ...naszej rodziny są zielone szparagi z pieca. Wystarczy je opłukać, ułożyć na blasze, skropić oliwą i wstawić na 15-20 minut do gorącego piekarnika. Jeżeli mamy ochotę na wersję bogatą, na warzywach(...) z pokrojonymi kawałeczkami szparagów, potem wsypać ryż i mocno podgrzać, dokładnie mieszając, w końcu wlać białe wino (Jamie Oliver proponuje też wermut, ja wolę klasyczne rozwiązania, ewentualnie wytrawne...

  • Zjedlibyśmy coś, ale tak naprawdę nie mamy ani pomysłu, ani czasu na wielkie gotowanie. Co robić? Gotować, ale szybko, zdrowo i tanio. Przedstawiamy przegląd potraw, które można przygotować dokładnie w kwadrans. Fot. 123RF/PICSEL Jesteśmy coraz bardziej zapracowani, przez co w ciągu tygodnia, pozostaje nam niewiele czasu na gotowanie. Jednak nie oznacza to, że jesteśmy skazani na zupki z proszku i nieciekawie wyglądające mrożonki. Pyszny obiad można przygotować nawet w 15 minut, jednak w tym...

  • Wyczekiwany najbardziej przez najmłodszych, którzy pod groźbą jego braku zjadają pilnie nawet brukselkę. Czasem jednak nie mamy już siły, by go zrobić. O czym mowa? Oczywiście o deserze. Oto nasze propozycje na desery, które są smaczne i szybkie. Fot. 123RF/Picsel Z pewnością każdy z nas doskonale zna to uczucie, gdy nachodzi nas nagła ochota na coś słodkiego. W takiej sytuacji mało kto zaczyna przygotowywać ciasto lub inny skomplikowany deser, który pozwoli nam zaspokoić zachciankę już po...

  • Pięknie wydana, nowatorska książka Jamiego Olivera, inspirowana sposobem życia i odżywiania się ludzi w nierzadko bardzo odległych zakątkach globu, gdzie żyje się zdrowo, długo i jest się szczęśliwym. Po raz pierwszy zdjęcia do książki robił sam Jamie Oliver. Superfood - najnowszy trend żywieniowo-kulinarny. Superfood - produkty o bardzo wysokiej wartości odżywczej, często wielokrotnie przewyższającej inne artykuły spożywcze; zawierają mnóstwo witamin, składników mineralnych, substancji...

  • Małe okrągłe ziarenka, beżowe „perełki”, które po zalaniu wodą pęcznieją i już po kilku minutach są gotowe do spożycia – oto kuskus. Ta „ekspresowa” odmiana kaszy już na stale zadomowiła się w naszej kuchni. Szybkość przygotowania to jej ogromna zaleta, ale oprócz tego kuskus kryje w sobie jeszcze więcej walorów. W wywiadzie przekonuje o tym ekspert – Piotr Murawski, szef kuchni Knorr. Skąd właściwie wziął się kuskus? Piotr Murawski, szef kuchni Knorr: Kuskus znany był już ok. 3 tysiące lat...

  • 13 czerwca przypada „Święto dobrych rad”. Sprawdzonych podpowiedzi nigdy za wiele! Dowiedz się jak można ułatwić sobie życie podczas przygotowywania posiłków. Małe triki pozwolą m.in. zaoszczędzić czas, uratować nieudaną potrawę i przedłużyć trwałość produktów spożywczych. Sposobami na szybsze i efektywne gotowanie dzieli się mistrz kuchni Mirek Drewniak. Fot. 123RF Geneza „Święta dobrych rad" nie jest znana. Pewne jest natomiast, że znajomość kilku przydatnych sztuczek ułatwi życie nawet...