• Informacje na temat:

    jakie warzywa do ryzu

Przepisy na temat: jakie warzywa do ryzu
  • 5 superfoods na 2017 rok. Jakie produkty będą królować w naszej diecie?

    Przedstawiamy 5 kulinarnych hitów na nadchodzące miesiące: 1. Fiolet w kuchni W 2016 roku w diecie Polek królowały zielone warzywa i owoce (najczęściej w formie koktajli). Zgodnie z zaleceniami(...) o bogatej zawartości przeciwutleniaczy. Warto poznać zasadę - im ciemniejszy kolor warzywa lub owocu, tym więcej antyoksydantów. Wśród fioletowych warzyw warto polecić bakłażana, jarmuż, szparagi...

  • krótko na temat makaronów..

  • Jakich przysmaków potrzebuje dziecko?

    ...?".  - mięso 5-7 razy w tygodniu - jajka 3-4 razy w tygodniu - ryby 2 razy w tygodniu - mleko i jego przetwory 3 razy dziennie - warzywa 3-4 razy dziennie - owoce 1-2 razy dziennie - pieczywo 2-3 razy dziennie - makaron, ryż, kasze, płatki - raz dziennie Z kolei poniżej znajdziesz informacje, na które produkty warto położyć szczególny nacisk, komponując menu malucha, w zależności od tego, jakie są jego...

  • Ten przepis na muffiny jest uniwersalny, gwarantuje wolność wyboru co do smaku i dodatków. Można do nich dodać bakalie, owoce sezonowe, dowolne olejki smakowo-zapachowe. Wszystko zależy od wyobraźni. Poniżej przepis z dodatkiem kakao.

  • Sery holenderskie – sprawdź, do czego pasują

    Holandia to kraj paradoksów. Jedno z najmniejszych państw europejskich wyrosło bowiem na niemal największego światowego lidera w jednej konkretnej branży. W jakiej? Rzecz jasna w branży mleczarskiej, a dokładniej w produkcji pysznych serów, których historia sięga aż XIII wieku.

  • Surówka - bardzo łatwa w przygotowaniu. Propozycja - dodatek do niedzielnego obiadu.

  • Pyszne sałatki

    ...popularny mlecz, ale zebrany przed kwitnieniem). Łącząc kilka odmian sałaty, stworzysz ładną kompozycję kolorystyczną. Po drugie: warzywa lub owoce Do sałatki konieczna jest także odrobina innych kolorowych...

  • pyszne, bezmiesne, alternatywa dla tradycyjnych kotletow

  • Sycące potrawy nie tylko dla smyka

    Po spacerze w chłodny dzień dziecko powinno zjeść coś rozgrzewającego. Zastanawiasz się, jakie danie mu podać? Oto propozycje idealne dla całej rodziny.

  • Doświadczenie nauczyło mnie wybierać odpowiedni cukier i masło do wypieku ciasteczek.

Artykuły na temat: jakie warzywa do ryzu
  • Jakie zioła dodawać do młodych jarzyn

    Przygotowując farsze do jarzyn, nie oszczędzaj ziół i przypraw – młode warzywa je uwielbiają!

  • Różnego rodzaju kiszonki bardzo często goszczą na naszych stołach, gdyż stanowią podstawę wielu, tradycyjnych dań. Kochamy ich smak, jednak rzadko zastanawiamy się nad tym, jak wpływają na nasze zdrowie. Fot. 123RF/ Picsel Chociaż w wielu krajach kiszone warzywa uznawane są za zepsute, my Polacy wiemy co dobre. Kiszone warzywa są bowiem nie tylko smaczne, ale również niezwykle zdrowe. Możemy traktować je jako naturalne i łatwo dostępne probiotyki, które doskonale wpływają na nasz układ...

  • Bento: Z czym to się je?

    ...jest tak ważna, duży nacisk kładzie się na zachowanie naturalnej barwy produktów, stosując różne techniki gotowania. Szczególnie ważne jest to przy zielonych warzywach, które w trakcie zbyt długiej...

  • Domowej roboty ogórki małosolne to prawdziwy rarytas. Jak je przygotować, aby nie były puste w środku i smakowały dokładnie tak, jak te które robiły nasze babcie? Fot. 123RF/Picsel Czym różnią się ogórki kiszone od małosolnych? Odpowiedźjest prosta: podstawową kwestią wyróżniającą ogórki małosolne jest czas kiszenia, chociaż i w tym wypadku granica jest bardzo płynna. Zwykle uznaje się jednak, że warzywa, które spędziły w solance mniej niż 3 dni, są ogórkami małosolnymi. Później stają się już...

  • Mleko roślinne: Jak może wspomóc zdrowie i dobrą dietę

    To produkt w pełni ze zdrowych roślin: zbóż, orzechów, warzyw strączkowych. Mlekiem jest nazywane ze względu na białą barwę. Co kryje w sobie mleko roślinne i jakie wybrać dla siebie.

  • Zapomniane warzywa powoli znów wracają do łask. Jednym z nich jest topinambur, który dzięki swoim właściwościom, stanowi znacznie zdrowszą alternatywę dla wszechobecnych ziemniaków. Fot. 123RF/Picsel Słonecznik bulwiasty, bulba, bulwa, świniak, gruszka ziemna czy też świński orzech - to tylko niektóre z nazw, jakie przylgnęły do tego warzywa. Jednak zdecydowanie najpopularniejszą z nich jest ta, którą nadali mu Francuzi - topinambur. Jest to roślina, którą na początku XVII wieku, przywiózł z...

  • Cała prawda o puddingu

    Do tego dodaje się również suszone owoce, melasę, soki, dżemy. Na słono Pudding można zrobić także w słonej wersji. Najczęściej przyrządza się go na bazie chleba z warzywami, grzybami, mięsem lub(...) pudding był bardziej puszysty po upieczeniu, dodaję do niego żółtka, a pianę ubijam na sztywno i delikatnie mieszam z pozostałymi składnikami. W jakiej formie? Puddingi piekę zarówno w większych...

  • Gotowane w wodzie i na parze warzywa od lat są dla nas synonimem zdrowego odżywiania. Coraz częściej zaczynamy jednak stosować równie smaczną i zdrową alternatywę - warzywa upieczone w piekarniku. Jakie mają zalety i dlaczego warto przygotowywać je w ten sposób? Fot.123RF/Picsel Pieczenie warzyw ma kilka istotnych zalet, w porównaniu z gotowanymi. Przede wszystkim piekąc warzywa nie tracimy cennych wartości odżywczych i witamin. Woda, w której gotujemy warzywa przejmuje te drogocenne...

  • Surówka – uzupełnienie czy baza posiłku?

    ...smak i nie wymaga stosowania przypraw. Co zyskujemy? Jakie korzyści przyniesie nam włączanie surówek do jadłospisu? Warzywa obfitują w błonnik, substancję balastową, która usprawnia procesy(...), ryżu i innych bardziej kalorycznych produktów. Każdy, kto choć raz podjął się próby redukowania masy ciała, doskonale wie, że warzywami możemy się objadać niemal bez umiaru. Są niskokaloryczne...

  • Zapomniane warzywa powoli znów wracają do łask. Jednym z nich jest topinambur, który dzięki swoim właściwościom, stanowi znacznie zdrowszą alternatywę dla wszechobecnych ziemniaków. Fot. 123RF Słonecznik bulwiasty, bulba, bulwa, świniak, gruszka ziemna czy też świński orzech - to tylko niektóre z nazw, jakie przylgnęły do tego warzywa. Jednak zdecydowanie najpopularniejszą z nich jest ta, którą nadali mu Francuzi - topinambur. Jest to roślina, którą na początku XVII wieku, przywiózł z Ameryki...