• Informacje na temat:

    jakie przyprawy do potraw z królika

Przepisy na temat: jakie przyprawy do potraw z królika
  • Wszystko, co powinniście wiedzieć o rosole!

    ...ich według uznania i takie jakie tylko sobie życzymy: marchew, pietruszka, seler, cebula czy nawet kapusta. Taki rosół, ugotowany na chudym mięsie nie tuczy (250 ml to ok 72 kcal). "Jeśli chcemy go po(...) wierzch rosołu ręcznik papierowy lub chusteczkę, która wciągnie tłuszcz." - podpowiada dietetyk. Do gotowania rosołu nie używajmy kostek bulionowych i przyprawy typu jarzynka lub maggi. Wprawdzie...

  • Sos do mięsa i sałatek

  • Surówka - bardzo łatwa w przygotowaniu. Propozycja - dodatek do niedzielnego obiadu.

  • Smaczny na kanapce zimą, jako dodatek do zapiekanek czy też grzanek, lub do pizzy,pyszny jako przekąska. Mnie przekonał więc się dzielę przepisem:))

  • Aromatyczny sos do każdej potrawy.

  • Dzięki pomysłowej dekoracji zachęcisz wszystkich, a zwłaszcza dzieci do spróbowania potrawy.

  • Banalnie prosty ale zaskakująco dobry sos. Idealny dodatek do potraw z grilla, warzyw i chipsów.

  • Z czosnkiem i chili

  • Sos morelowy powstał z myślą o tych, którzy lubią połączenie smaku mięsa z lekką słodyczą. Ja do takich osób zdecydowanie należę, więc dla mnie taka para, to para idealna. Taki sam sos można zrobić z suszonych moreli, jednak należy je wcześniej zamoczyć i pozwolić im napęcznieć. Sos idealnie nadaje się do mięsa drobiowego, cielęciny i wołowiny.

  • Nie będę się rozwodzić nad jego smakiem .... dla mnie to pyszny obiad.

Artykuły na temat: jakie przyprawy do potraw z królika
  • Błędy żywieniowe: Jak ich nie popełniać

    .... Zobacz, jakie błędy najczęściej popełniają młodzi rodzice. Jeżeli tobie też zdarzyło się coś podobnego, podpowiemy ci, jak z tego wybrnąć. Dosładzanie potraw Malec nie ma ochoty na pierwszą zupkę, więc ktoś doradził ci, żeby dosypać do niej cukru lub glukozy? Nie rób tego! Niemowlę ma o wiele wrażliwsze kubki smakowe niż dorosły. Potrawa, która tobie wydaje się mdła, dla niego jest w sam raz...

  • Niedzielne mięso duszone

    Sztuka duszenia Jakie mięso dusić Zazwyczaj do duszenia bierze się mięso, które nie nadaje się do długotrwałego smażenia i pieczenia. Dusi się też części zawierające więcej błon i ścięgien - w czasie duszenia pęcznieją, nadając potrawie kleistość i zawiesistość. Z wołowiny do duszenia wybieramy: karkówkę, udziec, mostek, łopatkę, rozbratel, szponder. Z wieprzowiny: schab, żeberka, łopatkę...