• Informacje na temat:

    jakie przyprawy do białego barszczu

Przepisy na temat: jakie przyprawy do białego barszczu
  • Zdrowie z natury: 10 pytań o właściwości chrzanu

    Chrzan stanowi ważny element polskiej tradycji kulinarnej. Bez niego nie byłoby barszczu chrzanowego, dobrych ogórków kiszonych czy ćwikły. Jednak walory smakowe chrzanu ustępują miejsca jego właściwościom zdrowotnym, które w 10 odpowiedziach przedstawia Tomasz Kwaśniewski.

  • Nie ma jak własny barszcz biały, 1000 - krotnie lepszy smak od sklepowego.

  • Najczęściej przygotowujemy na święta ,ale smakuje o każdej porze roku.

  • Surówka - bardzo łatwa w przygotowaniu. Propozycja - dodatek do niedzielnego obiadu.

  • Przyszedł czas na brata żuru. Oczywiście odpowiednio kwaśny a do tego jajo bądź kiełbasa biała. I do pełni szczęścia świeżo pieczony chleb.

  • Zamiast stać i myśleć co dodać do czego zajrzyj do mojego posta i poznaj prawdę .

  • Barszcz z krokietem - klasyczne barowe danie, ale tym razem krokiet jest z grzybami, a barszcz domowy, na zakwasie. Z PRL-owskim, a nawet ze współczesnym "fast foodem" ma niewiele wspólnego.

  • Zupę tę powinnam nazwać "wyrób barszczo- podobny", bo niewiele wspólnego ma z prawdziwym barszczem na zakwasie. Jest to bardzo szybkie danie i każdemu wychodzi. Pożywna i tania zupka na mroźne dni. Niesamowitego smaku dodaje tutaj chrzan.

  • krótko na temat makaronów..

  • Barszcz biały to jedno z moich ulubionych dań, nie tylko od święta :-)

Artykuły na temat: jakie przyprawy do białego barszczu
  • Wielkanocna kuchnia! Jakie potrawy przygotowujemy najczęściej?

    Malowanie jajek, ozdabianie święconki czy symboliczne polewanie się wodą w lany poniedziałek - to tradycje, które nieodłącznie każdemu z nas kojarzą się z Wielkanocą. Czy tak samo jest z świątecznymi potrawami? Jakie dania goszczą najczęściej na naszych wielkanocnych stołach?*

  • Zioła w kuchni stosowane były zawsze, ale tradycje kulinarne danego kraju czy narodu decydowały, jakie do czego dodawano.

  • 10 pytań o właściwości chrzanu

    Chrzan stanowi ważny element polskiej tradycji kulinarnej. Bez niego nie byłoby barszczu chrzanowego, dobrych ogórków kiszonych czy ćwikły. Jednak walory smakowe chrzanu ustępują miejsca jego właściwościom zdrowotnym, które w 10 odpowiedziach przedstawia Tomasz Kwaśniewski.

  • Tradycja ma się dobrze

    ...wielkości, 3 ziarenka ziela angielskiego, 8 ziarenek pieprzu, 3 goździki, 3 liście laurowe, 4-5 suszonych grzybów, 3,5 kg buraków, sól i świeżo zmielony pieprz, sok z cytr yny lub ocet z białego wina(...), w której się moczyły 15-20 minut, odsącz (wywar zachowaj do barszczu). Posiekaj. Na połowie masła zeszklij cebulkę, a na reszcie masła podsmaż pieczarki, odsącz. Zmiel suszone grzyby i pieczarki (przez...

  • Noworoczne postanowienia – pyszne, pożywne zupy na cały rok!

    ...najmłodszych smakoszy, których często trudno namówić do jedzenia ich w takiej ilości, jakiej potrzebują. Warto, więc wśród naszych noworocznych postanowień uwzględnić wprowadzenie zup do naszego(...) zupy, których smak pamiętamy jeszcze z dzieciństwa. W ich przygotowaniu pomogą nam Zupy jak u Mamy WINIARY zawierające m.in. suszone warzywa, grzyby, mąkę, mleko, śmietankę, zioła i przyprawy – czyli...

  • Rodzinne Zupy WINIARY docenione w konkursie na Najlepszy Produkt 2016!

    ...najsmaczniejszych potraw dla całej rodziny. Zupy, majonezy, buliony, sosy, Pomysły na…, dania instant, przyprawy, galaretki, kisiele czy budynie – w sumie ponad 230 różnych produktów kulinarnych WINIARY, które...