• Informacje na temat:

    jaka przyprawa do watrobki

Przepisy na temat: jaka przyprawa do watrobki
  • Gęsi smalec warto mieć i w kuchni, i w apteczce

    ...wyjmuj łyżką cedzakową i odłóż do osuszenia. Mąkę wymieszaj z przyprawami, obsyp ziemniaki, wymieszaj, by całe pokryły się mąką. Wrzuć na rozgrzany tłuszcz w formie, piecz 25-30 min. Pasztet bez...

  • Pasty do kanapek - przepisy

    ...trochę majonezu (tyle, by skleił masę). Idealnymi przyprawami będą: sól, pieprz, curry i siekany szczypiorek. Tapenade Zmiksuj w blenderze po 1/2 szkl. ciemnych oliwek bez pestek i kaparów (możesz...

  • Przysmaki z wielkanocnego stołu

    Tradycyjne świąteczne potrawy zazwyczaj bywają dosyć tłuste i słone. W takiej postaci nie są odpowiednie dla małych dzieci. Jednak jeśli nieco zmodyfikujemy dania, nawet roczny smyk będzie mógł ich skosztować.

  • Wielkanocne potrawy dwóch wersjach cenowych

    ..., ●sól, pieprz, gałka muszkat., kolendra, majeranek, miel. goździki, jałowiec ●2 torebki kolorowego pieprzu; tłuszcz do blachy Sposób przygotowania: Wszystkie mięsa ugotuj z przyprawami. Wątróbkę(...), majeranek, miel. goździki, jałowiec ●2 torebki kolorowego pieprzu; tłuszcz do nasmarowania blachy Sposób przygotowania: Mięsa ugotuj z przyprawami. Wątróbkę podsmaż. Wszystko zmiel 3 razy...

  • Tradycyjne polskie dania mięsne z jabłkami

    .... Jak smażyć wątróbkę: Nigdy nie sól wątróbki przed usmażeniem, ponieważ stanie się gorzka i zbyt twarda. Możesz oprószyć ją innymi przyprawami i opanierować w mące, ale solą dopraw ją dopiero po(...) przyprawami. • W sporym rondlu mocno rozgrzej tłuszcz, po czym zrumień na nim przygotowane żeberka. Zrumienione lekko podlej wodą, a następnie przykryj i duś je na wolnym ogniu, aż dobrze zmiękną. Następnie...

  • Czas na wielkie grillowanie!

    ...posmarować udka dodatkowo przygotowanym tłuszczem (masłem lub olejem) z przyprawami, żeby powierzchnia się nie spaliła, a skórka nabrała chrupkości. Wieprzowina po meksykańsku Na jedną osobę: 200(...), które delikatnie zbijamy dłonią lub tłuczkiem przez folię spożywczą. Z podanych składników przygotowujemy bejcę: czosnek drobno siekamy, mieszamy z olejem i z przyprawami. Kotlety smarujemy z obu stron...

Artykuły na temat: jaka przyprawa do watrobki
  • Pomysł na pasztet

    Domowy pieczony z mięsa wieprzowego, boczku, wątróbki, kurczaka i z dodatkiem cebuli oraz czosnku to pyszna potrawa. Może być podawana zarówno jako danie główne, jak i w plasterkach na kanapki.

  • Owocowy kurczak

    Latem w naszej kuchni królują maliny, truskawki i jagody, ale zimą można znaleźć owoce, które równie dumnie się zaprezentują: jabłka, gruszki czy śliwki. Jak je wykorzystać do przygotowania pysznych dań w nowej odsłonie?

  • Choroba Alzheimera: Możemy jej zapobiegać!

    Coraz więcej osób w podeszłym wieku zapada na tę nieuleczalną chorobę. Badacze porównują umysł dotkniętych dolegliwością do niezapisanej kartki... Czy możemy się przed nią ustrzec? Okazuje się, że tak! Jak? Róbmy wszystko, by mózg nie leniuchował!

  • Masz kamicę nerkową? To nie powód żeby rezygnować z diety!

    ...w układzie moczowym. Sól jest też niekorzystna dla pęcherzyka żółciowego. Czym możesz ją zastąpić: łagodnymi przyprawami warzywnymi i ziołowymi, takimi jak koperek, kminek, majeranek, pietruszka...

  • Gofry gryź!

    ..., odstaw na godzinę do lodówki. Rozgrzej dużo oleju na głębokiej patelni lub we frytkownicy. Wymieszaj oba rodzaje mąki z przyprawami. Zamarynowane kawałki kurczaka obtaczaj w mące, ponownie zanurzaj(...), sodą oczyszczoną i przyprawami. Zrób w środku wgłębienie i wlej do niego maślankę, dodaj masło, jajka i sos. Mieszaj dokładnie do całkowitego połączenia składników. Dodaj 2 łyżeczki soli, dymkę...

  • Rarytas za cenę zdrowia

    To przysmak, który powinien jak najszybciej zniknąć ze stołów. Nazywa się pasztet strasburski lub foie gras i jest świątecznym daniem kuchni francuskiej. A jest to pasztet z wątróbek gęsich lub kaczych. I nie byłoby w tym nic zdrożnego. Ptaki te goszczą także na polskich stołach w postaci pieczystego.

  • Z czym podawać pasztet?

    Wieść niesie, że historia pasztetu sięga wczesnego antyku. Pierwsze pasztety przyrządzano już podobno w starożytnym Rzymie. Jednak prawdziwej popularności przysporzyli potrawie dopiero Francuzi, którzy recepturę na klasyczne pâté opracowali już w średniowieczu. Pasztet, w którego przygotowywaniu się specjalizowali, uchodził za danie wykwintne, niemalże królewskie.

  • 8 produktów, których nie powinnaś jeść w czasie ciąży

    Ciąża to okres ważnych zmian, także w diecie. Jakie produkty należy odstawić dla dobra matki i dziecka i czym je zastąpić, by posiłki były zdrowe i bezpieczne?

  • Spokojnie sobie świętuj!

    ...i zdrowe będzie także posiłkowanie się przyprawami ułatwiającymi trawienie warzyw strączkowych: tymiankiem, kurkumą, kolendrą i oregano. Pasztet mniej tłusty Nie wyobrażasz sobie świąt bez pasztetu...

  • Modne, ale czy na pewno zdrowe?

    Przy wyborze diety warto się kierować nie tylko modą, lecz także opinią ekspertów. Sprawdź, który z dietowych hitów posłuży tobie.