• Informacje na temat:

    jaka masa do tortu z marcepanu

Przepisy na temat: jaka masa do tortu z marcepanu
  • Marcepanowy sernik z mirabelkami

    Polecamy przepis na wyjątkowy sernik. Masa marcepanowa powinna mieć konsystencję modeliny, być plastyczna, ale nie tak miękka jak plastelina. Dwie łyżki marcepanu utrzyj z kremem do tortu, a będzie bardziej gęsty.

  • Bardzo dobry krem do tortów i ciast, po ochłodzeniu w lodówce ma idealną konsystencję. Najważniejsze w tym przepisie jest użycie masła, a nie margaryny. I do tego koniecznie co najmniej 82%. Dzięki temu masa stężeje, nie rozpłynie się i przede wszystkim nie zważy. W smaku nie jest mdła, ani nazbyt maślana. Jest po prostu pyszna :)

  • Idealne jako dekoracja na tort :)

  • Biszkopt który zawsze się uda. Warunkiem jest żeby składniki miały pokojową temperaturę i żeby była dokładna gramatura składników, na jedno żółtko 3 dag mąki i 2 dag cukru.

  • Zbliżają się Święta Bożego Narodzenia, dlatego dzisiaj chciałabym zaproponować Wam zrobienie marcepanowego bałwanka – taka figurka pięknie uatrakcyjni Wasz deser no i będzie wspaniałą dekoracją świątecznego stołu.

  • Cześć kochani! Pokażę Wam dzisiaj jak przygotować masę marcepanową. Taka masa, oprócz tego, że jest niezwykle smaczna, jest też bardzo plastyczna. Można ją wykorzystać do zrobienia dekoracji na torty i ciasta.

  • Biszkopt wykonany z trzech składników bez użycia proszku do pieczenia.

  • Wypróbowany przepis na "Bałwanki z marcepanu"

  • swietnie wyglada, smakuje jeszcze lepiej

  • Przepis wart wypróbowania: "Kolorowe kule z marcepanu"

Artykuły na temat: jaka masa do tortu z marcepanu
  • Słodkie ukoronowanie wesela

    Tort zajmuje w weselnym menu miejsce szczególne - jego słodycz ma zapewnić przyszłym małżonkom dostatek i szczęście. Utarło się, że musi zachwycać, aby na zawsze zostać zapamiętanym przez gości. Jak zatem rozgryźć sprawę tortu?

  • Torty pojawiają się na naszych stołach w przełomowych momentach życia. Obecnie trudno, bez nich wyobrazić sobie celebrowania takich uroczystości, jak urodziny, wesela czy też chrzciny. Ciasta, ciasteczka i muffinki są urocze, jednak żaden deser nie wygląda równie imponująco, co tort! Co zrobić, aby wyszedł idealny? Zapoznajcie się z poradami Dariusza Barańskiego, szefa kuchni restauracji Concept13. Fot. 123RF/Picsel Sztuka cukiernicza nie należy do najprostszych. Aby stworzyć znakomite...

  • Marcepanowy tort.. dla meza

    ...rozkroimy to pokazemy jaki jest w srodku)... Goscie bede juz kilka minut po 12 h wiec zaczelam moje przygotowania wczoraj wieczorem by wszystko bylo gotowe... a do tortu wracajac  na 12 porcji(...) jezyny, jagody czy truskawki... Calosc chlodzic. Polewa i boki tortu : By calosc byla blyszczaca... zgotowac 200 g galaretki porzeczkowej, przetrzec przez sito jak lekko ostygnie polac owoce...

  • Nie musimy tworzyć wielopiętrowych tortów i lepić figurek z masy cukrowej, by osiągnąć efekt WOW. Wystarczy skorzystać ze sprawdzonych prostych przepisów, a w łatwy i szybki sposób uzyskamy zachwycające dekoracje. Fot. Dr. OetkerW dobie mediów społecznościowych nie liczy się już tylko smak wypieku, równie ważny stał się aspekt wizualny. Dekorowanie tortów kojarzy nam się z idealnym pokryciem jego powierzchni masą cukrową, wymyślnym malarstwem przy użyciu jadalnych farbek oraz z kremowymi...

  • Najsłodsza strona wesela

    Tradycyjne podanie tortu od zawsze było punktem kulminacyjnym przyjęcia weselnego – wszakże tort jest symbolem szczęścia i dostatku Młodej Pary. Na jaki się zdecydować, by nie tylko pięknie wyglądał, ale i bajecznie smakował? W jaki nietuzinkowy sposób podać gościom inne słodkości?

  • W ostatnim odcinku "Bake Off - Ale Ciacho!" uczestnicy mieli za zadanie przygotować tort z dodatkiem warzyw. Jak wam się podoba przepis Tomasza? Blaty: 150 g cukinii zielonej 150 g cukinii żółtej 2 jajka 125 ml oleju rzepakowego 150 g cukru 225 g mąki (typ 450) ½ łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 150 g cukru pudru 1 cytryna 50 g obranych pistacji tłuszcz do posmarowania formy Biszkopt: 2 jajka 150 g cukru białego 75 ml oleju słonecznikowego 225 g mąki (typ 450) ½ łyżeczki...

  • Truskawkowe Marzenie

    ..., dodajemy cukier i ubijamy calosc na garnku z lekko wrzaca woda okolo 5 minut mikserem, az masa potroi objetosc. Dodajemy delikatnie przesiana make, stopniowo mieszajac a na koniec maslo. Pieczemy w 180(...) kremowki - ubitej na bita smietane, lepiej bez cukru. 500 g truskawek pokrojonych na drobna kostke kilka lyzek konfitury truskawkowej, domowej 300 g bialego marcepanu platki kwiatow badz np bazyli...

  • Bardziej kreatywna, naturalna i oryginalna od współczesnej. Kuchnia PRL-u to nie tylko relikt przeszłości, ale proste ponadczasowe dania. Poznaj smakołyki Polski Ludowej od strony sklepowej półki i kuchennego blatu. Fot. 123RF Dla gospodyń z tamtych lat brak czekolady, kukurydzy czy marcepanu, nie był problemem. Te mistrzynie zamienników potrafiły wyczarować ciasto czekoladowe bez czekolady, a z fasoli i marchwi marcepan. W czasach, gdy trudno było o mięso wieprzowe, kotleta schabowego robiły...

  • Smak mundialu

    ...papierem do pieczenia. Jajka rozdzielić. Białka ubić na sztywną pianę, dodając sól, cukier i cukier wanilinowy. Ubijać, aż cukier całkowicie się rozpuści, a masa będzie gładka i lśniąca. Kolejno(...) i posmarować pozostała Nutellą. Marcepan rozwałkować i wyciąć z niego 9 sześciokątów (7,5 cm O). 6 sześciokątów ułożyć na wierzchu tortu tak, aby w środku również postał sześciokąt. Pozostałe poprzecinać na...

  • Oto przepis na tort, który w finale piątej edycji programu "Bake Off - Ale Ciacho!" przygotował Marcin. I piętro tortu (20 cm) Biszkopt malinowy30 g liofilizowanych, sproszkowanych malin 1½ jajka (rozmiar L)½ szklanki cukru80 g mąki42 ml wody½ łyżeczki cukry waniliowego Ciasto kruche100 g mąki pszennej63 g masła38 g cukru pudru¼ żółtka20 g liofilizowanych malin Masa żelatynowa20 g żelatyny100 g wody Masa serowa30 ml wody200 ml schłodzonej śmietanki 30%1½ żółtka1 laska wanilii40 g cukru1...