• Informacje na temat:

    jaka mąka do ciasta budyniowego

Przepisy na temat: jaka mąka do ciasta budyniowego
  • Ciasta drożdżowe z dżemem i kruszonką

    Dzięki przetworom również w zimowe dni możesz upiec ciasta z owocami. Smaku doda im chrupiąca posypka.

  • Ciasta z budyniem

    Babeczki z cynamonem Sposób przygotowania 1. Zimne składniki ciasta zagnieć, schłodź. Rozwałkuj, ułóż w foremkach, nakłuj widelcem. Piecz 30 minut w temp. 180°C.  2. Ugotuj budyń, ostudź. Miękkie masło zmiksuj, dodaj zimny budyń, miksuj. Do babeczek kładź łyżkę masy kajmakowej i budyń. Posyp czekoladą i cynamonem.   Ciasto z gruszkami Sposób przygotowania 1. Przesianą mąkę...

  • Tradycyjne ciasta z Polski

    ...) ●łyżeczka proszku do piecz. (wyjątkowo do tego kruchego ciasta się go dodaje) ●3 łyżki cukru pudru ●5 żółtek; na piankę: ●5 białek ●szkl. drobnego cukru ●15 g cukru wanil. ●2 op. budyniu(...) ciasta, przyklep. Podpiecz na złoto w 180ºC przez ok. 20 min. Ostudź. 2. Ubij białka na sztywno, stopniowo wsypuj oba cukry, cały czas ubijając. Powoli wsyp też proszek budyniowy, miksując. Strużką...

  • Najlepsze ciasta na Międzynarodowy Dzień Pieczenia

    Sernik rabarbarowy, Banana split lub brzoskwinowo-budyniowe - wypróbuj doskonałe przepisy na pyszne ciasta!

  • Śliwkowe tarty na kruchym cieście

    ...nożem, aż powstaną grudki. 2. Do posiekanych składników wbij  1 jajko. Potem całość zagnieć rękoma. Z kruchego ciasta uformuj kulę. Zawiń ją w folię spożywczą i włóż do lodówki na co najmniej 30 minut(...) rozgrzanego do temperatury 200 st. Piecz go 12-15 minut. 3. W tym czasie z mleka, proszku budyniowego i cukru ugotuj gęsty budyń. Wymieszaj go z wiórkami kokosowymi. Od razu rozsmaruj na podpieczonym...

  • Drożdżowe z kruszonką

    Leciutkie jak piórko ciasto w duecie z posypką to deser wymarzony na letnie dni. Gdy jeszcze dodasz soczyste jagody albo kwaskowe porzeczki, pokusie nie oprze się żaden łasuch!

  • Lekkie drożdżowe z dżemem i kruszonką

    Także w zimowe dni możesz przygotować na deser ciasta z owocami. Smaku im doda chrupiąca posypka.

  • Placki i tarty z rabarbarem

    ...stop. Domieszaj oba cukry, zdejmij z ognia. Mąki przesiej, połącz z proszkiem, sodą i solą. Do miski z mąkami wlej ciepłe masło i zacznij ubijać masę mikserem. Dodawaj po jednym jajku, pokażdym miksując(...) minut. 3/4 ciasta rozwałkuj na prostokąt. Ułóż w formie. Z reszty uformuj wałeczek i wylep nim boki formy. Ponakłuwaj ciasto widelcem, piecz ok. 15 minut w 180 st.  3. Krem: jajka dobrze roztrzep...

  • Serniki z truskawkami

    Rozpływają się w ustach!

  • Pyszny obiad dla całej rodziny

    ...wody, 1/4 szkl. cukru i 1 jajkiem. Z ciasta uformuj kulę, owiń ją folią spożywczą. Schładzaj 30 minut. Owoce umyj, zależnie od rodzaju oderwij od gałązek albo usuń pestki. Mielony twaróg połącz ze...

Artykuły na temat: jaka mąka do ciasta budyniowego
  • Ciasto kokosowe na herbatnikach

    To ciasto jest lekkie i smaczne, świetne jako letni deser. Sprawdź, jak je zrobić.

  • Kolorowe ciasta

    ...biszkopt wystygnie, przekrój go wzdłuż, aby otrzymać dwa krążki ciasta Budynie wymieszaj z sokiem pomarańczowym. W rondelku zagotuj sok pomarańczowo-marchewkowy. Gdy zacznie wrzeć, wlej rozpuszczony proszek budyniowy. Mieszając gotuj na małym ogniu, aż masa zgęstnieje. Potem ją przestudź. Pierwszy blat biszkoptu posmaruj połową kremu, przykryj drugim krążkiem ciasta. Wierzch i boki posmaruj pozostałym...

  • Z ciasta francuskiego

    Jabłka w cieście francuskim Składniki na 4 porcje: 50 g rodzynek, 2 łyżki rumu, 50 g orzechów laskowych, 2 łyżki cukru, pół łyżeczki cynamonu, 300 g ciasta francuskiego, 4 jabłka, 1 jajko(...) z wykrojonym gniazdem nasiennym. Otwory w jabłkach napełnić bakaliową mieszanką. Krawędzie ciasta posmarować jajkiem rozkłóconym z niewielką ilością wody. Połączyć rogi nad jabłkiem. Pakieciki...

  • Ciasta z budyniem

    Gdy zostanie nam nieco kremu budyniowego, napełnijmy nim kruche babeczki.

  • Szybkie wypieki

    Lodowe wieżyczki Składniki na 8 porcji: 400 g gotowego ciasta francuskiego, 500 g świeżych truskawek, 400 g lodów truskawkowych, 1-2 jajka do posmarowania, mąka na stolnicę 1. Stolnicę posypać mąką(...) 25 minut. Rurki z ciasta francuskiego Składniki na 15 porcji: 500 g gotowego ciasta francuskiego, mąka do oprószenia stolnicy, 1 jajko do posmarowania ciasta, cukier puder do dekoracji Nadzienie...

  • Łaciaty seromak

    Łatwy w wykonaniu.

  • Serowe pyszności

    ...na drobne kawałki. Herbatniki roztłucz wałkiem do ciasta. Wsyp wszystko do misy i zalej schłodzonym, roztopionym masłem (80 g). Ugnieć masę i uformuj z niej korpus w tortownicy wysmarowanej masłem...

  • Żytawa. Miasto o wielu obliczach

    Podróż po Górnołużyckim Szlaku Górskim najlepiej jest zacząć od Zittau, czyli po polsku Żytawy. Warto zobaczyć jego średniowieczną starówkę, neorenesansowy ratusz czy kościół ewangelicki. Łatwo także z niego wszędzie dojść i dojechać. Poza tym podczas pobytu w Saksonii nie można nie spróbować ciasta zwanego Eierschecke: z serem, warstwą budyniową i makiem lub rodzynkami. W Żytawie serwuje je...

  • Popularne desery PRL-u

    .... I właśnie od włoskiego miasta określa się go we Francji neaopolitańskim. Spolszczając nazwę ciasta przyjęło się mówić napoleonka, zamiast neapolitanka. W wielu regionach kraju ciastka przełożone(...) gotującego się mleka wlewamy zmiksowane jaja z mąkami i przy pomocy trzepaczki rózgowej roztrzepujemy masę, aby uniknąć powstania grudek, zagotowujemy. Budyń gotujemy minutę na małym ogniu, przez cały...

  • Rabarbar

    Minitarty Składniki na ok. 8 sztuk: 1 opakowanie ciasta francuskiego, 4 łodygi rabarbaru, 350 ml + 1 łyżka mleka, 1 opakowanie budyniu śmietankowego, 3 łyżki cukru, 1 łyżka masła, 1 żółtko(...) suche składniki. Całość miksuj jeszcze chwilę na średnich obrotach, aż składniki ciasta dokładnie się połączą. Tortownicę posmaruj tłuszczem i wysyp bułką tartą lub wyłóż papierem do pieczenia. Wlej...