• Informacje na temat:

    jak zrobić sos z sera żółtego

Przepisy na temat: jak zrobić sos z sera żółtego
  • Jak zrobić pesto?

    Włoski sos idealny do mięs, sałatek oraz makaronu. Jest pyszny i niezwykle aromatyczny, a jego przygotowanie wcale nie wymaga wielkich umiejętności kulinarnych.

  • Z czego właściwie zrobiony jest keczup?

    Wielu z nas dodaje keczup dosłownie do wszystkiego: wędlin, parówek, sera żółtego, dań z grilla, kanapek, burgerów, frytek i makaronu. Nie brakuje takich, którzy sowicie polewają nim pizzę, co(...) maluchy. Na sklepowych półkach można jednak znaleźć keczup stworzony specjalnie dla dzieci. Albo zrobić go samemu - własnej produkcji keczup nie będzie tak gęsty, jak sklepowy, ale może być równie dobry...

  • Fit grill – jak urządzić, żeby wszystkim smakowało?

    ...piekarniku. Do środka bułek włóż grillowane kotleciki lub kawałki piersi kurczaka z rusztu. Przykryj mięso warzywami, dodaj plasterek dobrego sera żółtego, pleśniowego bądź pokruszony ser kozi(...)Grillowane potrawy są zdrowsze od dań smażonych, chociaż jeżeli przygotowujemy je niewłaściwie lub wybieramy bardzo kaloryczne składniki, nie można mówić o fit grillu.  Jakich błędów unikać, aby...

  • Sztaby marketingowców pracują nad tym, żebyśmy robili jak największe zakupy

    ZERO WASTE po polsku”. W rozmowie z Interią podpowiada, co możemy zrobić, by kupować mniej, ale jeść lepiej, zdrowiej i przede wszystkim taniej.

  • Tajemnica udanej pizzy

    Sekret udanej pizzy tkwi nie tylko w dobrej jakości składnikach, ale przede wszystkim w cieście. Do tego własnoręcznie zrobiony sos, dodatki w odpowiednich proporcjach oraz... kamień. Po co?

  • Zapiekanka ryżowa

    To danie można zrobić w jednej dużej formie (np. do tart lub zwykłej okrągłej) albo w kilku mniejszych – jak wygodniej. Smakuje przepysznie!

  • Świąteczne dania dla najmłodszych

    Nie zdradzimy chyba żadnej tajemnicy, jeśli powiemy, że to, co smakuje dorosłym, dzieciom często nie smakuje w ogóle. Podobnie wygląda sprawa z daniami świątecznymi, do których najmłodsi podchodzą zwykle sceptycznie i bez przekonania. Nie oznacza to jednak, że w tej sytuacji nic nie da się zrobić. Przeciwnie! Aby rozbudzić apetyt naszych pociech, wystarczy tylko sięgnąć po przepisy, które trafią...

  • Ravioli z warzywami

    Składniki: ●300 g przesianej mąki ●30 ml oleju ●3 jajka ●sól ●150 g szpinaku (może być w liściach lub mrożony) ●czerwona słodka papryka ●opakowanie sera ricotta ●50 g tartego sera żółtego ●łyżka tymianku ●łyżka posiekanej natki pietruszki ●pieprz czarny mielony ●50 g masła ●4 pomidory oraz świeża bazylia do dekoracji Przygotowanie: 1. Z przesianej mąki, oleju, jajek...

  • Przekąska na Sylwestra w mniej niż 15 minut

    Nie ma chyba bardziej wyjątkowej nocy w ciągu roku niż noc sylwestrowa. Nowy Rok witamy hucznie i z pompą, wybierając najlepsze kreacje, sięgając po piękną biżuterię i robiąc staranny makijaż. W tej sytuacji zwykle brakuje nam jednak czasu na inne, nie mniej ważne sprawy, jak na przykład przygotowanie sycących dań. Mając to wszystko na uwadze, podpowiadamy, jak zrobić smaczne przekąski, które...

  • 3 pomysły na domowe przysmaki z warzyw

    Nie masz pomysłu na to, jak zachęcić dziecko do jedzenia? Zaproponuj mu jedno z trzech podanych dań. Najlepiej, jak zrobicie je wspólnie.

Artykuły na temat: jak zrobić sos z sera żółtego
  • Kremowe sery Hochland

    Zjadając kanapkę z serem Hochland, zastanawiamy się nieraz jak i z czego są zrobione i co sprawia, że jest on tak pyszny. Co kryją w sobie te kremowe sery? Przede wszystkim naturalne składniki: najwyższej jakości sery żółte, stanowiące główny ich składnik, mleko od zaufanych dostawców, a także aromatyczne zioła i warzywa. To wszystko bez konserwantów i sztucznych barwników.

  • Jak polubić zdrowe jedzenie?

    ...tygodniach poddają się, bo zdrowe jedzenie jest czymś, co, jak twierdzą, nie przechodzi im przez gardło. Czy jest jakiś sposób na to, byśmy zdali sobie sprawę, że gotowana marchewka czy szpinak może cieszyć...

  • Jak wykorzystać czerstwe pieczywo

    Zagęszczacz do sosów i zup Suchy chleb lepiej nadaje się do zagęszczania sosów i zup niż mąka. Może wręcz służyć do przyrządzenia zupy. Klasyczna śląska wodzianka to nic innego jak kawałki czerstwego chleba zalane gorącą wodą lub rosołem i przyprawione czosnkiem. Dla poprawienia smaku możesz posypać potrawę startym żółtym serem. Francuskie grzanki Gdy masz na nie ochotę, prawdopodobnie, jak...

  • Dowiedz się, jak poskromić apetyt na słodkie

    Cukier jest tak samo silnie uzależniający, jak alkohol czy papierosy. Nic więc dziwnego, że tak trudno go sobie odmówić. Ale warto...

  • Biały ser w roli głównej

    Faszerowane conchiglioni z sosem Składniki na 4 porcje: 16 sztuk makaronu conchiglioni (bardzo duże muszle), 25 dag sera ricotta (ew. mielony tłusty twaróg), 20 dag pieczarek, 6 dag szynki, 2 małe cebule, po 1/2 czerwonej i żółtej papryki, pół szklanki tartego parmezanu lub innego żółtego sera, 3 łyżki masła, 3 łyżki posiekanej natki pietruszki, sól, pieprz Na sos: puszka pomidorów w zalewie (20

  • Żeby po świętach nic się nie zmarnowało

    Supermodny trend zero waste (czytaj ziroł łejst) tłumaczymy jako "niemarnowanie"”. Jest ekologiczny i oszczędza… czas. Ograniczenie ilości wyrzucanego jedzenia jest proste. Możemy zacząć od tego, co zostało ze świąt. Podpowiadamy, jak to zrobić, by było smacznie, zdrowo i ekologicznie.

  • Pizza po polsku

    Wędliny, pieczarki, pomidory, trochę sera… Niewiele trzeba, by powstała pyszna pizza.

  • Makaron plus grzyby

    Skorzystaj z dostępności świeżych grzybów i zrób z nich sos lub farsz do włoskiej pasty.

  • Alergia - jak z nią żyć?

    Nie jesteś przeziębiona, ale ciągle cieknie ci z nosa i oczy masz czerwone jak królik. To mogą być właśnie objawy alergii. Uczulić można się na wiele rzeczy i to w każdym wieku.

  • Prosta kuchnia włoska

    Zrób lasagne, cannelloni lub małe pierożki i poczuj się jak w pięknej, słonecznej Italii!