• Informacje na temat:

    jak zrobić sos z kielbasy

Przepisy na temat: jak zrobić sos z kielbasy
  • Fit grill – jak urządzić, żeby wszystkim smakowało?

    Grillowane potrawy są zdrowsze od dań smażonych, chociaż jeżeli przygotowujemy je niewłaściwie lub wybieramy bardzo kaloryczne składniki, nie można mówić o fit grillu.  Jakich błędów unikać, aby(...) fit grilla?  Fit grill nie oznacza grilla wegetariańskiego – jak najbardziej możesz podawać mięsa, ale wskazane są te chude (np. indyka lub pierś kurczaka), najlepiej w towarzystwie warzyw, ziół...

  • Przekąska na Sylwestra w mniej niż 15 minut

    Nie ma chyba bardziej wyjątkowej nocy w ciągu roku niż noc sylwestrowa. Nowy Rok witamy hucznie i z pompą, wybierając najlepsze kreacje, sięgając po piękną biżuterię i robiąc staranny makijaż. W tej sytuacji zwykle brakuje nam jednak czasu na inne, nie mniej ważne sprawy, jak na przykład przygotowanie sycących dań. Mając to wszystko na uwadze, podpowiadamy, jak zrobić smaczne przekąski, które...

  • Błyskawiczne szaszłyki

    Z drobiu, schabu, wołowiny, baraniny... Wystarczy dodać trochę warzyw, ziół i okrasić sosem. Podajemy przepis na szaszłyki, które zrobisz błyskawicznie.

  • Przepis na udane Święta

    ...sprawdzą się tu naleśnikowe rollsy ze szpinakiem i Sosem Tatarskim Mosso. Jak je przyrządzić? Nic trudnego! Całość nie zajmie Ci więcej niż 30 minut. Zacznijmy od podstawy, czyli od buraków i łososia(...) zawrót głowy Święta Wielkanocne bez białej kiełbasy? Nie ma takiej możliwości! Jedyne co możemy zrobić, to zaserwować ją w nowej, mniej oczywistej formie, na przykład pod postacią zapiekanki...

  • Kuchnia na plebanii: Tak jadają księża

    ...się powtórzyć, co dzień musiał być inny. A jak biskup wizytował, to był jakiś uroczysty obiad? - Zupa z węgorza. Węgorz w koperkowym sosie. Szczupak faszerowany, gotowany albo smażony, krojony(...) do wrzątku, ugotować. Podawać z szarym sosem. Szczupak faszerowany smażony Składniki i przygotowanie jak wyżej. Rybę delikatnie usmażyć na maśle. Najpierw na niewielkim ogniu, potem ogień zwiększyć...

  • Rodzinne śniadanie

    .... Delikatnie wymieszaj. 30 minut dla 4-5 osób cena ok. 14 zł SUPERTRIK Do klasycznych wielkanocnych potraw najlepiej pasują domowy majonez i sos tatarski. Zobacz, jak je przygotować. Domowy majonez(...) w rękawie do pieczenia, dodaj kilka łyżek wody i pokrojone cebule. Zadbaj o to, by w rękawie było jak najwięcej powietrza. Zrób też kilka nakłuć widelcem. Piecz około 90-100 minut (lepiej piec dłużej niż...

  • Wielkanocne potrawy dwóch wersjach cenowych

    ...z niego zrobić dekoracje). Ponakłuwaj ciasto widelcem, posmaruj rozmąconym żółtkiem. Wstaw do piekarnika i piecz ok. 40 min w temp. 175°C.   Za 27 zł: Składniki:    ●2 puszki tuńczyka w sosie(...) 2: ●3 rzodkiewki ●1/2 ogórka ●4 pomidorki koktajl. ●szczypiorek; farsz 3: ●plaster wędz. łososia ●cytryna ●oliwki ●koperek; farsz 4: ●1/3 szkl. kukurydzy z puszki ●ogórek kiszony ●1/2 papryki...

Artykuły na temat: jak zrobić sos z kielbasy
  • Co zrobić, by grill nie szkodził żołądkowi?

    Na grillu Polacy najczęściej przyrządzają kiełbasę (45 proc.) i karkówkę (25 proc.). Zjadają te produkty z opiekanym chlebem oraz tłustymi sosami. Taki posiłek to prawdziwa bomba kaloryczna, która nie sprzyja zachowaniu dobrej kondycji organizmu – tym bardziej, że podczas pieczenia na powierzchni mięs powstają szkodliwe związki chemiczne.

  • Grillowanie. Jak nie obciążać wątroby?

    Podczas letniego grillowania kuszą nas potrawy, które mogą być ciężkie dla naszej wątroby. Sprawdź czego unikać i na co możesz sobie pozwolić, aby czuć się dobrze.

  • 5 zasad, jak grilować, żeby nie chorować?

    Czy dania z grilla mogą być zdrowe? Sprawdzamy, co zrobić, by takie były.

  • Wielkanoc w tradycyjnej i nowoczesnej odsłonie

    Wielkanoc – wielu z nas nie wyobraża sobie jej bez klasycznego żurku z białą kiełbasą, mazurka czy faszerowanych jajek. A może tym razem zrobić coś inaczej? Chcesz nieco odświeżyć wielkanocny stół? Tradycyjnie czy nowocześnie – jeśli co roku masz ten dylemat, to ten tekst jest dla ciebie! Zainspiruj się!

  • Biała kiełbasa. Najlepsze pomysły na wykorzystanie jej w przepisach wielkanocnych

    Aromatyczna biała kiełbasa to jeden ze smaków, który natychmiast przywodzi nam na myśl rodzinną atmosferę Świąt Wielkanocnych. Najczęściej podajemy ją na gorąco lub w tradycyjnym świątecznym żurku, jednak to nie jedyne sposoby na wykorzystanie tego przysmaku. Jak w ciekawy, nieoczywisty sposób możemy wykorzystać białą kiełbasę?

  • Zaskakujące odsłony znanych smaków

    ..., będące podstawą wielu zup i makaron ryżowy używany zamiast tradycyjnego ryżu. Jak zmienić zwykły, włoski makaron w prawdziwe azjatyckie danie? Wystarczy, że sos sojowy wymieszasz z miodem, sokiem(...)Wiele osób nie przepada za nudą w kuchni, jednak wciąż sięgają po te same dania, nie mogąc znaleźć inspiracji do zmiany. Co zrobić, by znane ci smaki zyskały zupełnie nową odsłonę? Pizza na...

  • Czym leczą kaca w różnych krajach? Oto 13 sposobów

    Internetowy serwis Buzzfeed zapytał swoich czytelników o to, jakie sposoby na kaca są najpopularniejsze w ich krajach. Zainspirowani tym zestawieniem, przedstawiamy najciekawsze dania, które mają stawiać na nogi po ostro zakrapianej imprezie. Bardzo różne dania... Kanada Poutine to nic innego jak frytki posypane specjalnym rodzajem sera (tzw. cheese curds) i polane sosem pieczeniowym. To...

  • Lund – malownicza mała metropolia

    Lund to miasto, w którym można się zakochać: od pierwszego wejrzenia, od pierwszego wrażenia, od pierwszych kroków po nierównym bruku. Z jednej strony kojarzy się z innymi skańskimi miasteczkami, takimi jak Ystad, Simrishamn czy Åhus, które urzekają wąskimi uliczkami z niskimi, kolorowymi domami i szachulcową zabudową. Z drugiej zaś czuć tu wyraźnie metropolitalny charakter akademickiego centrum...

  • Święta inaczej

    Co roku ten sam stół, zastawa, a na niej ci sami "goście": karp, pierogi z kapustą, bigos, śledzie w śmietanie. A gdyby tym razem zaprosić kilku nowych uczestników? Pokażemy ci, jak odmienić tradycyjne dania, by miały więcej witamin, były mniej kaloryczne i pozostały tak samo smaczne.

  • Kuroniowie: Smaki rodzinne z historią w tle

    Kuroniówka to zupa-symbol. Stworzona w latach 90. przez Jacka Kuronia, ówczesnego ministra pracy i polityki społecznej, idea serwowania najbiedniejszym i bezrobotnym pożywnej zupy, odżywa w kryzysowych czasach współczesnej Polski. O słynnym dziadku, który nauczył pomagać potrzebującym, i tacie, który pokazał, jak wyrażać uczucia poprzez gotowanie opowiada kucharz - Jakub Kuroń.