• Informacje na temat:

    jak zrobić różowe ciasto

Przepisy na temat: jak zrobić różowe ciasto
  • Podpłomyki - na ratunek, gdy zabraknie ci pieczywa

    Nie ma to jak świeże pieczywo na śniadanie - gorzej, kiedy naprawdę go zabraknie. Jeśli nie chcesz specjalnie iść do piekarni, zrób podpłomyki. Te w różowej wersji z pewnością skradną serca i podbiją kubki smakowe amatorów bułek czy chleba.

  • Gnocchi , kopytka, jak zwał tak zwał :) Pyszne, lekkie ziemniaczane kluseczki, doskonałe jako dodatek do mięs, jako samodzielne danie z masłem i szałwią, albo z niezliczoną ilością wersji sosu pesto.

  • Desery z wiśniami

    ..., zagnieć ciasto. Wstaw do lodówki na godzinę. Wiśnie umyj, wydryluj. Ciasto podziel na 6 równych części, rozwałkuj na prostokąty, ułóż na nich wiśnie, zwiń w rulon jak naleśniki. Ułóż je na blasze(...)Z różowo białym daszkiem Składniki: Ciasto: szklanka mąki pszennej 20 dag masła pół szklanki drobnego cukru 4 jajka 2 łyżki mąki ziemniaczanej łyżeczka proszku do pieczenia...

  • Kilka rad, które spowodują, że Wasze serniki będą idealnie upieczone. Jak przygotować składniki, w jakiej temperaturze piec i jak studzić po upieczeniu.

  • Mazurek wiosenny z marcepanem

    Ciasto jak kwiat.

  • Ulubiony przepis na chleb pszenny ze świeżych drożdży, który zawsze się udaje.

  • Placki i tarty z rabarbarem

    ...i rozłóż na nim rabarbar. Piecz 40 minut.  4. Białka ubij na sztywno, dosypując cukier. Wysuń z piekarnika blachę z ciastem. Wyłóż na nie pianę i wygładź wierzch (zrób to jak najszybciej, by ciasto nie(...)Rozeta z lekką pianką waniliową Sposób przygotowania 1. Ciasto: mąki przesiej, domieszaj sól. Posiekaj z masłem, cukrem i jajkami. Zagnieć ciasto, rozwałkuj, wylep formę, ponakłuwaj. Chłodź 15

  • Pizzę może zrobić każdy w domu, dodać takie składniki jakie lubi najbardziej, warto spróbować :)

  • Walentynkowe menu

    Nie masz pomysłu na wyjątkową walentynkową kolację? Wybierz spośród dań z naszego menu. Znajdziesz tu przepisy na dania główne, przystawki i słodkie jak miłość desery - idealne na Dzień Zakochanych.

  • Sekret dobrych pierogów tkwi w cieście

Artykuły na temat: jak zrobić różowe ciasto
  • Sernik marmurkowy

    Różowe ciasto, które nie tylko pięknie wygląda na stole, ale i dobrze smakuje. Zobacz, jak je zrobić.

  • Ciasto marchewkowe to hit ostatnich lat. Jest smaczne i wyjątkowo proste do zrobienia. Jeśli do tej pory go nie próbowałeś, szybko nadrób zaległości. Fot. 123RF/Picsel Niepozorna marchewka kryje w sobie prawdziwy koktajl witamin i składników odżywczych. Poza białkiem, zdrowymi cukrami, pektynami i beta-karotenem, znajdziemy w niej również witaminę B1, B2, B6, C, E i K oraz pierwiastki takie jak wapń, żelazo, miedź i fosfor. Jest to wyjątkowo bogata lista, jednak co oznacza ona w praktyce? W...

  • Być jak celebrytka

    Która z nas nie chciałaby żyć zdrowo, twórczo i bez stresu? Czy jest na to patent? Może znają go celebrytki, które uczą, jak zachować młodość, być w formie, nie stresować się i mieć czas na wszystko. Nasza dziennikarka Natalia Kuc kupiła ich książki i próbowała zastosować się do rad. Czy Beata Pawlikowska, Agnieszka Maciąg, Anna Lewandowska i Małgorzata Rozenek uczynią z niej szczęśliwszą kobietę?

  • Fanów ciasta drożdżowego jest wielu, jednak jego przygotowanie może nastręczać wielu problemów. Na co powinniście zwracać uwagę, chcąc przygotować perfekcyjny wypiek? Fot. 123RF/Picsel Delikatne, puszyste i rozpływające się w ustach - takie powinno być idealne ciasto drożdżowe. Niestety, bardzo często zdarza się, że zamiast wypieku, którego nie powstydziłaby się żadna babcia, wyjmujemy z piekarnika zbite i niezbyt apetyczne ciasto nienadające się do zjedzenia. Na co powinniście koniecznie...

  • Polki źle oceniają swoje ciała. Jak to wpływa na ich zachowania w łóżku?

    ...ubranego. Więc jeśli nie zaczniemy stawiać oporu tej kulturze, to nigdy swojego ciała nie ocalimy. Jak to zrobić? Każdy musi codziennie walczyć sam na swoim poletku, kawałek po kawałku. Robić(...) zastanawialiśmy się, jak odwodzić kobiety od nieumotywowanych medycznie zabiegów, na przykład labioplastyki, czyli operacji warg sromowych.  Dla rozsądnego lekarza te rozmowy są trudne, bo on patrzy na zabieg...

  • Mąka, masło, sól, jajko – odpowiednio wyrobione i rozwałkowane ciasto to podstawa pierogów. Niby proste, ale w trakcie gotowania wiele rzeczy może pójść nie po naszej myśli. Fot. 123RF/Picsel Przyjmuje się, że do Polski pierogi trafiły w XIII w. za sprawą Jacka Odrowąża - zakonnika i przeora klasztoru w Kijowie, który miał przywieźć przepis na tę potrawę z Rusi.Jednak co ciekawe, samo słowo „pierogi" na dobre pojawiło się w polszczyźnie dopiero w XVII wieku. Jest to pozostałość z...

  • Sekwana, Monet i ser popijany rozowym winem

    ...miedzynarodowy misz-masz. Jak juz wspomnialam wczoraj Paryz definitywnie podbil moje serce. Choc byly to tylko dwa dni spedzone w stolicy Frncji. Zaczne od tego co mnie zachwycilo. Przede wszystkim(...) francuski to dla mnie jezyk idealny, w brzmieniu. Jako nastolatka marzylam sobie ze jak juz skoncze prawo to moze kiedys bede ambasadorem no i wtedy najlepiej byloby uczyc sie frncuskiego, bo to jezyk...

  • We Francji, Hiszpanii i Włoszech wino różowe, ceni się zwłaszcza w okresie letnim. Produkuje się go tradycyjną metodą, z krótko macerowanych, ciemnych winogron. W jaki sposób należy do podawać i z jakimi dodatkami najlepiej komponuję się ten zacny trunek? Fot. 123RF/Picsel Niektórzy uważają, że różowe wino powstaje z połączenia czerwonego i białego. Nic bardziej mylnego. Powstaje ono z ciemnych winogron. Krótki proces maceracji skórki powoduje efekt delikatnego zabarwienia trunku. Następnie...

  • Malinowa bomba, ciasto na dzisiejszy koncert

    ...oleju i octu winnego. Upieklo sie w niecale 10 min w temp. 180°C. Masa: 350 gr swiezych malin zmiksowac. Mozna przetrzec przez sito jak komus mailnowe pesteczki przeszkadzaja ale mikser jesli mamy(...) dokladnie. Jak napecznieja odciskamy i roztapiamy w garnuszku wraz z malinami.  Dodajemy do pozostalych malin. Nastepnie miksujemy calosc dodajac stopiniowo 450 gr serka bialego typu homogenizowany. Na...

  • To jedno z tych ciast, bez których trudno wyobrazić sobie wielkanocny stół. Jak je zrobić, aby nie tylko pięknie wyglądało, ale także smakowało równie dobrze? Fot. 123RF/Picsel Mazurek to wielkanocny szlagier, którego nie może zabraknąć na świątecznym stole. Ciasto to znano już w czasach szlacheckich, a swoją nazwę zawdzięcza ono regionowi, z którego się wywodzi. Początkowo bowiem ciasta te były popularne tylko na Mazowszu. Współcześnie jest podawane niemal w każdym zakątku naszego kraju,...